Gražulis siūlo rezoliuciją, kuri susilpnintų Rusijos agresiją prieš Ukrainą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/grazulis-... 2022-09-27 17:55:00, skaitė 165, komentavo 5

Gražulis siūlo rezoliuciją, kuri susilpnintų Rusijos agresiją prieš Ukrainą

Seimo narys Petras Gražulis pasiūlė rezoliucijos projektą „DĖL LIETUVIŲ KILMĖS ASMENŲ RUSIJOS PILIEČIŲ, NENORINČIŲ KARIAUTI PRIEŠ UKRAINĄ, ĮLEIDIMO Į LIETUVĄ IŠIMTIES TVARKA“.

Jis siūlo Seimui skubiai kreiptis į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją, kad lietuvių kilmės šaukiamojo amžiaus Rusijos piliečiai, ypač gyvenantys Kaliningrado srityje ir nenorintys kariauti prieš Ukrainą, būtų be kliūčių įleidžiami į Lietuvą.

P. Gražulis taip pat siūlo į Lietuvą įsileisti ir tuos Rusijos piliečius, kurie yra nelojalūs Putino režimui.

„Lietuvos Respublikos Seimas, atsižvelgdamas į tai, kad V. Putinui paskelbus mobilizaciją karui prieš Ukrainą, lietuvių kilmės Rusijos piliečiai, ypač gyvenantys Kaliningrado srityje, kurie nenori kariauti prieš Ukrainą, bei nelojalūs Putino režimui Rusijos piliečiai, nėra įleidžiami į Lietuvą, net jei turi vizas, konstatuodamas, kad atsisakydami juos įsileisti į Lietuvą, stipriname Rusijos agresiją prieš Ukrainą, prašo Užsienio reikalų ministerijos nedelsiant sudaryti sąlygas visiems lietuvių kilmės ir nelojaliems Putino režimui šaukiamojo amžiaus Rusijos piliečiams patekti į Lietuvą“, - rašoma rezoliucijos projekte.