FTB didvyris moka kainą už tai, kad atskleidė neteisėtą konservatyvių amerikiečių persekiojimą

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://nypost.com/2022/09/21/... 2022-09-25 10:38:00, skaitė 340, komentavo 1

FTB didvyris moka kainą už tai, kad atskleidė neteisėtą konservatyvių amerikiečių persekiojimą

FTB specialiojo agento Steve'o Friendo įtarimai, pateikti vėlai trečiadienį Teisingumo departamento generaliniam inspektoriui pateiktame pranešėjo skunde, atskleidžia, kad politizuotas Vašingtono FTB padalinys klastojo buhalterinius dokumentus, siekdamas sureikšminti vidaus terorizmo grėsmę, o sausio 6 d. tyrimą "pernelyg uoliai" naudojo konservatyviems amerikiečiams persekioti ir jų konstitucinėms teisėms pažeisti.

37 metų Friendas, gerbiamas 12 metų FTB veteranas ir SWAT komandos narys, pirmadienį buvo nušalintas nuo pareigų, iš jo buvo atimtas ginklas ir ženklelis, o po to, kai jis pasiskundė vadovams dėl pažeidimų, buvo išvestas iš FTB padalinio Deitona Biče, Florencijos valstijoje. Praėjusį mėnesį jis buvo paskelbtas nedarbingu be atostogų už atsisakymą dalyvauti SWAT reiduose, kurie, jo manymu, pažeidė FTB politiką ir per daug naudojo jėgą prieš sausio 6 d. nusižengimais kaltinamus asmenis.

Šis Amerikos didvyris, dviejų mažų vaikų tėvas, susprogdino savo "svajonių karjerą", nes negalėjo gyventi su savo sąžine, jei ir toliau dalyvautų, jo nuomone, neteisingame konservatyvių amerikiečių persekiojime.

"Esu davęs priesaiką ginti Konstituciją", - sakė jis prižiūrėtojams, kai pareiškė, kad pagal sąžinę nesutinka dalyvauti rugpjūčio 24 d. reide prieš J6 objektą Džeksonvilio (Džeksonvilio, Floridos valstija) rajone. "Aš turiu moralinį prieštaravimą ir noriu, kad mane laikytų nepritariančiu dėl sąžinės.".

Friendas, kuris 2020 m. rinkimuose nebalsavo už Donaldą Trumpą, sakė, kad du kartus savo tiesioginiam viršininkui pasakė, jog, jo nuomone, reidas ir prieš jį vykęs tyrimo procesas pažeidžia FTB politiką ir šeštoje pataisoje numatytą subjekto teisę į teisingą teismą bei aštuntoje pataisoje numatytą teisę prieš žiaurias ir neįprastas bausmes.

Daugybiniai pažeidimai

"The Post" gautame skunde apie pažeidimus, adresuotame JAV Teisingumo Teismo generaliniam inspektoriui Michaelui Horowitzui, Friendas nurodo daugybę FTB politikos pažeidimų, susijusių su J6 tyrimais, kuriuose jis dalyvavo.

Jis teigia, kad buvo nušalintas nuo aktyvių seksualinio vaikų išnaudojimo ir prekybos žmonėmis tyrimų, kad galėtų dirbti su J6 bylomis, siunčiamomis iš Vašingtono. Jam buvo pasakyta, kad "vidaus terorizmas yra svarbesnis prioritetas" nei vaikų pornografija. Dėl to, jo nuomone, buvo pakenkta jo vykdytiems vaikų išnaudojimo tyrimams. Apie savo susirūpinimą dėl politizuoto FTB jis taip pat pranešė respublikonų Kongreso nariams, kuris yra vienas iš 20 panašių skundų pateikusių biuro informatorių.

Tarp Friend'o kaltinimų:

  • J6 bylos perduodamos visos šalies padaliniams, siekiant sudaryti klaidingą įspūdį, kad dešiniųjų smurtas šeimoje yra plačiai paplitusi nacionalinė problema, kuri toli peržengia 2021 m. sausio 6 d. "juodosios gulbės" įvykio ribas.
  • Dėl to jis buvo įrašytas kaip pagrindinis agentas bylose, kurių netyrė ir kurių jo vadovas nebuvo pasirašęs, taip pažeidžiant FTB politiką.
  • FTB vidaus terorizmo bylos pradėtos nekaltiems Amerikos piliečiams, kurie 2021 m. sausio 6 d. nebuvo niekur netoli Kapitolijaus, remiantis anoniminiais patarimais FTB karštąja linija arba "Facebook" šnipinėjant jų žinutes. Šie patarimai paverčiami tyrimo įrankiais, vadinamais "sargybiniais", pagal FTB programinę įrangą, kuri juos sugretina.
  • Siekdamas išplėsti baudžiamojo persekiojimo tinklą, FTB post factum žolės plotą už Kapitolijaus ribų paskyrė uždrausta zona, nors 2021 m. sausio 6 d. ji nebuvo uždrausta.
  • FTB ketina patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus, net ir periferiškai susijusius su J6, o dar viena J6 subjektų banga netrukus bus perduota FTB rezidentinei agentūrai Deitona Biče "tyrimui ir areštui".
  • Džeksonvilio apylinkės buvo "užtvindytos" "globėjo" pranešimais, o FTB agentai buvo išsiųsti vykdyti stebėjimo ir belstis į žmonių duris, įskaitant žmones, kurie 2021 m. sausio 6 d. nebuvo Vašingtone arba kurie tą dieną buvo Trampo mitinge, bet į Kapitolijaus vidų nėjo.

Friendas teigia, kad buvo nubaustas po to, kai pasiskundė savo viršininkams, kad buvo įtrauktas į J6 tyrimus, kurie "pažeidžia piliečių šeštąją pataisą dėl pernelyg uolaus Teisingumo departamento kaltinimo ir neobjektyvių prisiekusiųjų grupių Vašingtone".

Praėjusią savaitę jo leidimas dirbti su slapta informacija buvo sustabdytas, nes jis "įžengė į FTB erdvę [savo kabinetą] ir iš FTB kompiuterinių sistemų [darbuotojų vadovo ir darbuotojų drausminių procedūrų gairių] atsisiuntė dokumentus į neleistiną išimamą atmintinę".

Rugsėjo 16 d. FTB žmogiškųjų išteklių skyriaus vadovo laiške jam buvo pranešta, kad jis taip pat netenka leidimo dirbti su slapta informacija, nes "išreiškė įsitikinimus, kurie rodo abejotiną vertinimą [ir pademonstravo] nenorą laikytis taisyklių ir nuostatų".

Viršininkų represijos

Savo skunde dėl informacijos apie pažeidimus Friendas aprašo savo vadovų "represijas" po to, kai jis išreiškė prieštaravimus dėl savo sąžinės. Jis teigia, kad jie ignoravo jo skundą dėl "manipuliacinės bylų praktikos, [kuria] kuriama melaginga ir klaidinanti nusikaltimų statistika, sudaranti melagingus oficialius federalinius pareiškimus."

"Vietoj šimtų tyrimų, susijusių su 2021 m. sausio 6 d. pavieniu incidentu Kapitolijuje, FTB ir Teisingumo Teismo pareigūnai nurodo, kad smurtinio vidaus ekstremizmo ir terorizmo atvejų Jungtinėse Valstijose gerokai padaugėjo."

"Man niekuomet nebuvo patarta ar konsultuota, kur kreiptis dėl mano atskleidimo, išskyrus aukščiau minėtus replikuojančius pareigūnus; grasinimas susidorojimu de facto buvo mano informavimo užčiaupimas."

Rugpjūčio 19 d. jis pirmiausia savo tiesioginiam viršininkui, vyresniajam agentui rezidentui Gregui Federikui (Greg Federico), pranešė, kad, jo nuomone, "FTB SWAT komandos naudojimas siekiant sulaikyti asmenį už nusižengimus yra netinkamas, ir išreiškė nuomonę, kad šis asmuo greičiausiai susidurs su ilgalaikiu sulaikymu ir šališkais prisiekusiųjų būriais Vašingtone.

"Siūliau alternatyvas, tokias kaip teismo šaukimo išsiuntimas arba stebėjimo grupių panaudojimas siekiant nustatyti optimalų, saugų laiką, kada vietos šerifo padėjėjas galėtų susisiekti su subjektais ir pranešti jiems apie arešto orderio egzistavimą."

Federikas jam pasakė, kad būtų buvę geriau tiesiog "paskambinti ir susirgti", o ne išsakyti savo prieštaravimą, ir "netiesiogiai pagrasino represijomis, klausdamas, kaip ilgai matau save toliau dirbantį FTB".

Po keturių dienų Friendas buvo iškviestas į Džeksonvilį susitikti su kitais savo viršininkais, specialiųjų agentų vadovo padėjėjais Kultu Markovskiu ir Šonu Ryanu, dėl jo atsisakymo dalyvauti SWAT reide. Jis papasakojo jiems apie savo susirūpinimą dėl "nereguliaraus" J6 bylų tvarkymo, kuris, jo manymu, pažeidžia teisinę taisyklę, vadinamą "Brady", reikalaujančią, kad prokurorai atskleistų įrodymus, kurie išteisintų kaltinamąjį. Jie paklausė, ar jis mano, kad J6 riaušininkai įvykdė nusikaltimus, ir jis atsakė: "Kai kurie į Kapitolijų įžengę žmonės padarė nusikaltimus, tačiau kiti buvo nekalti. Patikslinau, kad, mano nuomone, kai kurie nekalti asmenys buvo neteisingai persekiojami, nuteisti ir nuteisti".

Tada Markovskis paklausė Friendo, ar J6 riaušininkai, kurie "nužudė policijos pareigūnus", turėtų būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, nors nieko panašaus neįvyko. Kai Friendas nurodė, kad "2021 m. sausio 6 d. nebuvo nužudyta nė vieno policijos pareigūno", Markovskis jam pasakė, kad jis yra "blogas komandos draugas".

Abu agentai "vėl grasino represijomis, įspėdami, kad mano atsisakymas [vykti į SWAT reidą] gali būti prilygintas nepaklusnumui. Buvo užsiminta apie mano būsimos karjeros FTB perspektyvas". Tą dieną, kai buvo surengtas reidas, Friendas buvo pripažintas nevykdančiu tarnybos ir iš jo buvo atimtas atlyginimas. Po savaitės jam buvo liepta susitikti su vyriausiuoju agentu Džeksonvilyje, specialiuoju agentu vadu Šeriu Onksu, kuris jam pasakė, kad jis turi atlikti "sielos paieškas" ir nuspręsti, ar nori dirbti FTB. Kai jis jai pasakė, kad "daugelis mano kolegų išreiškė panašų susirūpinimą kaip ir aš, tačiau savo prieštaravimų neišsakė FTB vadovybei", ji jam pasakė, kad jo "nuomonė yra labai maža FTB darbuotojų mažuma". Tada ji pasidalijo emocine patirtimi, kai 2021 m. sausio 6 d. bijojo dėl savo gyvybės, kai sėdėjo saugomo J. Edgaro Huverio pastato, FTB būstinės, septintame aukšte po to, kai protestuotojai už vienos mylios nuo jos "užėmė Kapitolijų ir kėlė grėsmę Jungtinių Valstijų demokratijai".

Agentai naudojami kaip "marionetės"

Friendas sako, kad jo nuogąstavimams pritaria daugybė eilinių FTB agentų visoje šalyje, kurie mano, kad yra naudojami kaip marionetės, siekiant įgyvendinti viršininkų Vašingtone politinę darbotvarkę. Pasak jo, tokie piktnaudžiavimai įstatymu "žlugdo moralę" lauko agentams. Daugelis agentų, kurie į FTB atėjo dirbti po Rugsėjo 11-osios įvykių, nuleidžia galvas, nes jiems beveik baigėsi 20 metų pensijos laikotarpis, kai jie gauna visą pensiją. Tačiau jis sako, kad jie taip pat yra pasibjaurėję tuo, kad yra priversti dalyvauti federalinės teisėsaugos politizavime.

Kiti informatoriai sako, kad šis nepasitenkinimas išaugo po FTB reido Donaldo Trumpo namuose "Mar-a-Lago" Floridoje rugpjūčio 8 d. Su šiais didvyriškais FTB agentais dirbantis Ajovos respublikonų senatorius Čakas Grasslis (Chuck Grassley) bando pateikti teisės aktą, kuriuo būtų sustiprinta apgailėtinai nepakankama biuro pranešėjų apsauga. Friendo skundas bus bandomasis atvejis.

Rugpjūčio 11 d. laiške FTB direktoriui Christopheriui Wray'ui Grassley teigė, kad FTB agentų komitetas buvo atvykęs pas Wray'ų ir išreiškė visų 56 šalies padalinių agentų susirūpinimą, kad "FTB sprendimų priėmimas tapo pernelyg politizuotas". Grassley taip pat teigia, kad "šie nuogąstavimai buvo išbraukti iš šių metų galutinės ataskaitos" FTB Specialiųjų agentų patariamojo komiteto.

Wray'us ignoravo Grassley'aus laišką kartu su tuzinu kitų atkaklaus Ajovos senatoriaus laiškų, kuriuose įtariama, kad biure padaryta didelių pažeidimų. Tačiau tarp lauko agentų didėja nerimas dėl FTB ginklavimosi prieš Bideno administracijos politinius oponentus, vadovaujant Wray'ui. Jis negali to ilgai ignoruoti.