Putino pareiškimas. Pagrindinės tezės

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-21 21:59:00, skaitė 490, komentavo 28

Putino pareiškimas. Pagrindinės tezės

Pagrindiniai specialiosios operacijos tikslai išlieka nepakitę – išlaisvinti visą Donbaso teritoriją, LLR buvo visiškai išlaisvinta, DLR – iš dalies.

Rusija negali leisti, kad jai artimus žmones suplėšytų budelis ir neatsiliepti į jų norą lemti savo likimą, ji palaikys sprendimą, kurį priims Donbaso, Zaporožės ir Chersono regionų gyventojai.

Siekiant apsaugoti Rusiją, jos suverenitetą ir vientisumą, manau, kad būtina palaikyti siūlymą vykdyti dalinę mobilizaciją, dekretas pasirašytas, mobilizacinė veikla prasidės šiandien.

Karo prievolininkai bus šaukiami tik rezerve esantys ir visų pirma kariuomenėje tarnavę piliečiai, turintys tam tikrų karinių specialybių ir atitinkamos patirties, o prieš siunčiant į dalinį jie bus papildomai apmokyti, atsižvelgiant į specialiosios operacijos patirtį.

Vyriausybei ir Gynybos ministerijai buvo pavesta kuo greičiau nustatyti Donbaso savanorių ir milicininkų teisinį statusą – jis turėtų būti toks pat kaip ir eilinio Rusijos karinio personalo.

Kilus grėsmei šalies teritoriniam vientisumui, norėdami apsaugoti Rusiją ir mūsų žmones, tikrai panaudosime visas turimas priemones, tai nėra blefas.

P.S.

O dabar Zelenskis žais žaidimą, pavadinimu „va bank“. Kijevas puikiai žino, kad po Naujųjų metų jo pranašumas gyvojoje jėgoje sumažės iki nulio, o Rusijos armijos techninė galia, kad ir ką sakytume, iš viso yra visa galva didesnė, taigi ir karinis Ukrainos pralaimėjimas, karui užsitęsus, yra savaime suprantama išvada.

Ir Rusijos prezidento kalba šiuo klausimu sudėjo visus taškus ant „i“…

Todėl artimiausios kelios savaitės fronte turėtų būti karštos.

Pilna B.V.Putino pranešimo versija. Nuoroda:

https://youtu.be/YUjkUvnqglA