Minfo.lt apklausos rezultatai: skaitytojai išrinko naudingiausius visuomenei žmones

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-09-19 00:36:00, skaitė 344, komentavo 3

Minfo.lt apklausos rezultatai: skaitytojai išrinko naudingiausius visuomenei žmones

2022 rugsėjo 8 dieną skelbėme minfo.lt apklausą: naudingiausio visuomenei žmogaus rinkimai 2022. Skaitytojai galėjo rinktis iš 28 visuomenei gerai žinomų ir jos interesus atstovavusių žmonių. Tarp jų ir Seimo opozicijos nariai, ir žinomi įvairių sričių specialistai, visuomenininkai, visuomeninių organizacijų atstovai. 

Iš viso apklausoje dalyvavo 3137 skaitytojai. balsuoti buvo galima tik vieną kartą ir rinktis tik vieną žmogų iš pateikto sąrašo. Šio straipsnio foto iliustracijoje matote tris apklausos nugalėtojus: Eriką Švenčionienę, Igną Vėgėlę, Valių Ąžuolą. Trumpai aptarsime apklausos rezultatus.  

Daugiausiai balsų apklausoje surinko Erika Švenčionienė: 28,15% (883 balsus). 

306160820_106944188826912_8609910756118064641_n%20(1).jpg

E.Švenčionienė yra visuomenės veikėja, pilietinio judėjimo „Geros kaimynystės forumas" vadovė. Su vizitais lankėsi kaimyninėse šalyse - Baltarusijoje, Rusijoje. Siekia, kad mūsų tautos gyventų taikoje, draugystėje, puoselėtų tarpusavio bendrystę, o ne priešiškumą. E.Švenčionienė kaimyninėms šalims perduoda žinią, kad didelė dalis Lietuvos žmonių nepritaria valdančiųjų liberalkonservatorių vykdomai agresyviai užsienio politikai. 

Antras pagal balsų skaičių yra profesorius Ignas Vėgėlė. Jam apklausos dalyviai skyrė 22% (690 balsų).

Vegele%20(1).jpg

I.Vėgėlė yra teisininkas, advokatas, Mykolo Romerio universiteto (MRU) profesorius. Dvi kadencijas buvo išrinktas Lietuvos advokatūros advokatų tarybos pirmininku. Pandemijos laikotarpiu pasižymėjo drąsiais viešais pasisakymais prieš segregaciją, diskriminaciją, žmonių teisių suvaržymus. Šiuo metu aktyviai pasisako apie chaosą elektros rinkoje. 

Trečias apklausoje liko Valius Ąžuolas. Jis surinko 5,26% (165 balsus).

Valius_azuolas%20(1).jpg

V.Ąžuolas yra Lietuvos respublikos Seimo narys. Priklauso LVŽS partijai. Atvirai ir aktyviai kritikuoja valdančiųjų stumiamus įstatymus, dalyvauja protesto mitinguose. Pasisakė prieš visus kovidinius suvaržymus, galimybių pasą, priverstinį skiepijimą. Drąsiai kalba apie prievartą ir kitose srityse (pavyzdžiui, energetikos). 

Pateikiame visą balsavimų sąrašą:

photo_2022-09-16_03-35-38.jpg

photo_2022-09-16_03-35-26.jpg

Į pirmą dešimtuką minfo.lt skaitytojų sprendimu pateko:

Rimas Jankūnas - Sveikatos teisės instituto direktorius, LSMU docentas, mokslų daktaras, farmakologas. Aktyviai pasisakė prieš visuotinę, priverstinę vakcinaciją, savo pranešimuose rėmėsi argumentuotais mokslo tyrimais ir pasaulyje žinomų mokslininkų pasisakymais. 

Eduardas Vaitkus- LIETUVOS pilietis, gydytojas, hab. med. dr., ilgametis universiteto dėstytojas, profesorius. Aštriai ir drąsiai kritikuojantis valdančiųjų veiksmus. 

Ramūnas Karbauskis - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) partijos pirmininkas. Jo vadovaujamos partijos vienas iš svarbių akcentų - blaivybės skatinimas mūsų šalyje. 

Mantas Zemeckas - „Gustuko picerijos" savininkas ir vadovas. „Gustuko picerija" buvo pirmasis verslas, viešai atsisakęs segreguoti žmones karantino metu. Visą tą laikotarpį, kai klientus buvo galima aptarnauti tik su galimybių pasu, „Gustuko picerija" priimdavo visus ir žmonių neskirstė į turinčius ir neturinčius galimybių pasų - ten buvo laukiami visi. M.Zemeckas inicijavo smulkių verslininkų asociacijos „Petys už laisvę“ steigimą.

Mindaugas Puidokas - Seimo narys, drąsiai stojęs į kovą su (ne)galimybių pasu, savo feisbuko puslapyje aktyviai šviečiantis žmones sveikatingumo, geopolitikos klausimais, viešinantis esamos liberalkonservatorių valdžios absurdiškus ir Lietuvos žmonėms žalingus sprendimus, jų viešos komunikacijos „perlus". Atvirai kovoja su valdžios stumiama LGBT propaganda, vienalytėmis partnerystėmis, jų žala vaikams ir šeimoms. 

Marius Gabrilavičius (M.G.Maksimalietis) - psichoterapeutas, knygos „Totali Blaivybė ar Totali Kontrolė“ autorius. 2019 metais Lietuvoje surengė savo paskaitų „Totali blaivybė - visapusiškos sėkmės garantas“ ciklą. Jau tūkstančiams žmonių padėjo išsivaduoti nuo įvairių priklausomybių (rūkymo, alkoholizmo, azartinių lošimų, kt.) 

Agnė Širinskienė- teisininkė, Seimo narė. Aktyviai priešinasi valdančiųjų bandymui keisti įstatyminę bazę žmonėms žalinga linkme. Pasisako už tradicinę šeimą, prieš antikonstitucinius suvaržymus. 

Dėkojame visiems, dalyvavusiems apklausoje, o nominantams linkime drąsos. Tegul nepritrūksta ryžto toliau eiti nelengvu keliu ginant, saugant, šviečiant žmones ir atstovint valdantiesiems nepriimtiną tiesą.