Karas Ukrainoje. Santrauka rugsėjo 13 dienos įvykių

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-14 20:19:00, skaitė 482, komentavo 11

Karas Ukrainoje. Santrauka rugsėjo 13 dienos įvykių

1. Oskol frontas stabilizavosi. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos yra įsitvirtinusios prie naujų sienų.

2. Kupjanskas vis dar padalintas į 2 dalis. Vakarinė priklauso Okrainos ginkluotosioms pajėgoms, rytinė – Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms.

3. Priešas toliau okupuoja kaimus Charkovo srities šiaurėje, taip pat intensyvina Belgorodo srities pasienio rajonų apšaudymą. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos yra dislokuotos prie Belgorodo ir Charkovo sričių sienos.

4. Krasnyj Lyman ir Jampol – kontroliuojami RF ginkluotųjų pajėgų. Tačiau priešas įsitvirtino šiauriniame Severski Donetsko krante iki Senojo Karavano.

5. Svjatogorsko visiškai niekas nekontroliuoja, tačiau galima tikėtis, kad artimiausiomis dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos bandys užtikrinti miesto kontrolę. Tokiu atveju iškils grėsmė grupės, ginančios Studenoką, bei Yarovaya flangui.

6. Svatovo ir Kremennaya – visiškai kontroliuojamos RF ginkluotųjų pajėgų ir LLR kariuomenės. Priešas aktyviai veikia Belogorovkos ir Verkhnekamenskoje srityse.

7. Privati karinė kompanija Wagner paėmė Nikolaevka-2 ir paėmė kelią Artemovskas-Dzeržinskas. Taip pat yra vykdomas puolimas link Zaicevo.

8. Pozicinės kovos tęsėsi Donecko kryptimi. Priešas kelis kartus bandė pulti, bet viskas baigėsi nesėkmingai.

9. Zaporožės kryptimi pajėgos sutelktos fronte nuo Kamenskio iki Guliaipolio.

10. Chersono kryptimi priešas įmetė klastotę apie Kiselevkos užėmimą (jau paneigta), taip pat bandė pulti Davydovo Fordą (nesėkmingai).