Nausėda: turime kovoti su Rusijos energetiniu šantažu ir didinti paramą Ukrainai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedatu... 2022-09-14 14:44:00, skaitė 238, komentavo 10

Nausėda: turime kovoti su Rusijos energetiniu šantažu ir didinti paramą Ukrainai

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda antradienį telefonu kalbėjosi su Prancūzijos Prezidentu Emanueliu Makronu (Emmanuel Macron).

Lietuvos ir Prancūzijos vadovai aptarė Rusijos karo Ukrainoje eigą, paramą Ukrainai, situaciją Zaporožės atominėje elektrinėje ir galimus ES veiksmus didėjančių energijos kainų problemai spręsti.

Pokalbio metu G. Nausėda pabrėžė, kad būtina išlaikyti ir didinti karinės paramos tiekimo Ukrainai tempą, kadangi mūšio lauke yra sprendžiama ir visos Europos ateitis.

„Įsitikinome, kad Vakarų karinė parama, kartu su ukrainiečių herojišku pasipriešinimu brutaliam Kremliaus režimui, tampa lemiamu veiksniu šiame Rusijos kare. Turime kovoti su Rusijos energetiniu šantažu ir didinti paramą Ukrainai“, - nurodė šalies vadovas.

Lietuvos lyderis akcentavo, kad Rusijos kariniai veiksmai prie didžiausios Europoje Zaporožės atominės elektrinės kelia branduolinės katastrofos grėsmę, todėl tarptautinė bendruomenė turi aktyviai reikalauti Kremliaus išvesti karines pajėgas iš atominės elektrinės ir kitų okupuotų Ukrainos teritorijų.

G. Nausėda, kalbėdamas su Prancūzijos vadovu, taip pat pabrėžė, kad kaip galima greičiau būtina priimti bendrus ES sprendimus dėl kylančių energijos kainų.

„Europinės priemonės turėtų panaikinti dujų ir elektros kainų priklausomybę, taip pat nepažeisti bendrosios elektros energijos rinkos principų“, - prancūzui pasakė lietuvis.