JAV biolaboratorijos Ukrainoje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://duma.gov.ru/news/54982/... 2022-09-14 02:37:00, skaitė 334, komentavo 5

JAV biolaboratorijos Ukrainoje

Irina Jarovaja: JAV biolaboratorijos įkurtos siekiant pradėti dirbtinę žmonijos evoliuciją, kurios "vyriausiasis redaktorius" - Pentagonas. Pasak JAV biologinių laboratorijų veiklos Ukrainoje tyrimo komisijos pirmininko, JAV jau seniai vykdo biologinės žvalgybos tyrimus.

Parlamentinės komisijos, skirtos ištirti aplinkybes, susijusias su JAV specialistų įsteigtomis biolaboratorijomis Ukrainos teritorijoje, posėdis Švietimo ir mokslo viceministras Aleksejus Medvedevas ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų Radiacinės, cheminės ir biologinės gynybos pajėgų vadas Igoris Kirillovas dalyvauja eiliniame Komisijos posėdyje, kuris vyksta Federacijos Taryboje.

"Visiškai akivaizdu, kad JAV biolaboratorijos buvo sukurtos siekiant pradėti dirbtinę žmonijos evoliuciją, kurios pagrindinis redaktorius - Pentagonas. O mūsų mokslininkai sudėtingus biologinius procesus išvertė į paprastų žmogiškų sąvokų kalbą, nes genų inžinerija egzistuoja dviem formatais. Tai gamtoje esančių genų tobulinimas, o sintetinė biologija - dirbtinių genų kūrimas", - sakė Irina Jarovaja.

Ji priminė, kad būtent JAV, Craigo Venterio institute, 2010 m. pabaigoje buvo sukurta pirmoji bakterija su visiškai sintetiniu genomu. Be to, 2014 m. JAV gynybos departamentas sintetinę biologiją įtraukė į šešias pagrindines prioritetines XXI a. proveržio technologijas.

"JAV nacionalinės žvalgybos metinėje grėsmių ataskaitoje genomo redagavimas priskiriamas prie masinio naikinimo ginklų ir įtraukiamas tarp šešių masinio naikinimo ginklų grėsmių. Tokią poziciją JAV jau įtvirtino savo doktrininiuose dokumentuose", - pabrėžė Irina Jarovaja.

Kaip pažymėjo Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas, 2016 m. laiške JAV prezidentui Barackui Obamai Mokslo ir technologijų taryba nurodė, kad svarbu sutelkti pastangas į penkių pagrindinių komponentų tyrimą, siekiant sukurti išsamią JAV biologinės gynybos strategiją. Dvi iš jų - žvalgybos duomenų rinkimas siekiant nustatyti galimų priešininkų veiksmus ir lyderystė genominės inžinerijos srityje. Pasak Irinos Jarovajos, vienas iš punktų jau įgyvendintas: JAV sukūrė išsamią biologinio saugumo žvalgybos sistemą. Be to, Jungtinės Valstijos sustiprino savo, kaip genų inžinerijos ir slaptos plėtros lyderės, pozicijas.

"Amerikos mokslininkai genų redagavimo metodus ir sintetinę biologiją priskiria prie potencialių biologinių masinio naikinimo ginklų vektorių ar elementų. Ir Pentagono biologinis projektas yra puikus to įrodymas", - pridūrė Irina Jarovaja.

Rusijos Federacijos Federalinės Asamblėjos parlamentinė komisija aplinkybėms, susijusioms su amerikiečių specialistų biologinių laboratorijų steigimu Ukrainos teritorijoje, ištirti buvo sudaryta Valstybės Dūmos iniciatyva. Būtinybę ištirti Jungtinių Valstijų biologinių laboratorijų veiklą ne kartą pabrėžė Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas. Parlamentinę komisiją sudaro 14 deputatų ir 14 senatorių. Jam pirmininkauja Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotoja Irina Jarovaja ir Federacijos tarybos pirmininko pavaduotojas Konstantinas Kosačiovas.