"Mes nieko nepraradome" - V. Putinas perspėja, kad dėl Vakarų elito "sankcijų karštinės" Europos žmonės "sustings"

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.zerohedge.com/ener... 2022-09-09 08:24:00, skaitė 287, komentavo 5

Rusijos prezidentas V. Putinas savo kalboje prieš Rytų ekonomikos forumą Vladivostoke pabrėžė, kad jo šalis "nieko neprarado" pradėdama "specialiąją operaciją" kaimyninėje Ukrainoje: 

"Mes nieko nepraradome ir nieko neprarasime", - sakė V. Putinas. "Kalbant apie tai, ką laimėjome, galiu pasakyti, kad pagrindinis laimėjimas buvo mūsų suvereniteto stiprinimas."

Tačiau V. Putinas pripažino, kad Maskvos sprendimas siųsti karius į Ukrainą sukėlė "tam tikrą poliarizaciją tiek pasaulyje, tiek pačioje šalyje".

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, sakydamas plačią kalbą prieš Rytų ekonomikos forumą Vladivostoke, šalies tolimuosiuose rytuose, kuriame, kaip aprašėme anksčiau, Kinijos delegacija buvo gausiausia iš visų dalyvavusių, užsitraukė Vakaruose besitęsiančią "sankcijų karštinę". Kai Rusijos vadovas pabrėžė, kad "kad ir kaip kas nors norėtų izoliuoti Rusiją, to padaryti neįmanoma", dalyvavo aukščiausio rango Kinijos įstatymų leidėjas Li Zhanshu.

Vietoj to jis sakė, kad smūgis dėl ES ir JAV vadovaujamų sankcijų ir bandymų atsieti nuo Rusijos iškastinio kuro griauna gyvenimus Vakaruose. "Dabar matome, kaip Europoje viena po kitos uždaromos gamybos ir darbo vietos", - sakė V. Putinas, pabrėždamas, kad tai vyksta dėl "Vakarų elito, kuris nenori ar net negali pripažinti objektyvių faktų".

Jo tema, kaip ir keliose ankstesnėse svarbiose kalbose, buvo Vakarų elito nesugebėjimas pripažinti neišvengiamo perėjimo nuo vienpolinio prie daugiapolio pasaulio (pažodžiui šių metų forumo pavadinimas - "Kelias į daugiapolį pasaulį") arba atsisakyti "tik jiems naudingos pasaulio tvarkos, verčiančios visus gyventi pagal jų sugalvotas taisykles, kurias jie nuolat pažeidinėja ir nuolat keičia priklausomai nuo situacijos", - sakė jis, kaip teigiama valstybinės žiniasklaidos vertime. 

Tai, kad jie "nenori ar net negali pripažinti objektyvių faktų" apie pasaulinius pokyčius, rodo jų "didėjantį atitrūkimą" nuo paprastų žmonių, kuriems jie teigia atstovaujantys. Ir vis dėlto dabar Europos gyventojai gali "užšalti", kai lyderiai, trumparegiškai norintys emocingai reaguoti į specialiają operaciją Ukrainoje, atsisakys svarbios Rusijos energijos: 

V. Putinas sakė Rytų ekonomikos forume Rusijos Ramiojo vandenyno uostamiestyje Vladivostoke: "Vietoje [koronaviruso] epidemijos atsirado kiti globalūs iššūkiai, keliantys grėsmę visam pasauliui". 

"Turiu omenyje Vakarų sankcijų karštinę", - sakė jis, kritikuodamas "įžūlius ir agresyvius" bandymus "pajungti" šalis, kurios neįvedė ekonominių apribojimų Rusijai. 

Jis atmetė kaip "nesąmonę" plačiai paplitusius kaltinimus, kad Rusija naudoja dujas kaip energetinį ginklą, sakydamas, kad tai yra paprasta, nes reikia išleisti reikiamas dalis, kad "Gazprom" valdomi dujotiekiai veiktų saugiai ir tinkamai. 

"Duokite mums turbinų ir mes rytoj įjungsime "Nord Stream", bet jie mums nieko neduos", - sakė V. Putinas, toliau kalbėdamas apie naujausias pasaulines antraštes apie ES svarstomą Rusijos naftos ir dujų kainų ribojimą, pavadindamas šį pasiūlymą "dar viena kvailyste". Jis teigė, kad dilema išlieka paprasta:

"Yra sutartiniai įsipareigojimai, ir jeigu yra kokių nors politinių sprendimų, kurie jiems prieštarauja, mes jų paprasčiausiai nevykdysime. Šiuo atveju apskritai nieko netiekiame, jei tai prieštarauja mūsų ekonominiams interesams. Nebus tiekiamos dujos, nafta, anglis ar mazutas".

Dalis minėtų objektyvių faktų, kuriuos Vakarų lyderiai atsisako pripažinti, yra tai, kad Rusijos energiją importuojančios šalys "negali diktuoti savo valios". V. Putinas teigė vis dar esąs "įsitikinęs, kad nieko nepraradome ir neprarasime [įsiveržę į Ukrainą]. Pagrindinis mūsų laimėjimas yra suvereniteto stiprinimas".

"Tegul jie ateina į protą", - pabrėžė V. Putinas. Ir vis dėlto išlieka, kad "ES valdžia užkerta kelią Europos verslui prieinamoms žaliavoms, energijai ir rinkoms". Ir taip krentantis pragyvenimo lygis ir auganti infliacija, kurią dabar patiria europiečiai - ypač artėjant žiemos mėnesiams - ir toliau bus aukojami Amerikos interesams, kol šie lyderiai pagaliau ateis į protą, aiškino Rusijos vadovas.

"Nieko nuostabaus, kai Europos įmonių rinkos dalis tiek žemyne, tiek visame pasaulyje perims jų globėjai amerikiečiai. Siekdami savo interesų, jie nieko neriboja ir nevengia".

Įdomu tai, kad jis kalbėjo apie dujotiekio "Nord Stream 2" iš Rusijos į Vokietiją, kuris buvo sustabdytas dar nepradėjus veikti dėl Ukrainos krizės, statusą, sakydamas, kad Maskva yra "pasirengusi" pradėti pumpuoti dujas per "Nord Stream 2", jei kita pusė norės:

"Mes nieko nestatome be priežasties. Gavome ir ištobulinome reikiamą technologiją. Įjungsime "Nord Stream 2", jei reikės", - sakė V. Putinas.

Anot jo, "Nord Stream 1" šiuo metu yra praktiškai uždarytas, o Vakarai tvirtina, kad Maskva dujotiekį naudoja kaip energetinį ginklą. "Nesąmonė. Mes tiekiame tiek, kiek reikia mūsų partneriams - vykdome viską, ką jie pateikia paraiškoje", - pridūrė V. Putinas.

Pripažindamas, kad forume dalyvauja gausi Kinijos delegacija ir trečias pagal rangą Kinijos vyriausybės pareigūnas, V. Putinas sakė: "Tikiuosi, kad netrukus pamatysime Xi Jinpingą Uzbekistane."

Vėliau Kremliaus pareigūnai patvirtino, kad "Putinas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas kitą savaitę susitiks aukščiausiojo lygio susitikime Uzbekistane", praneša "ABC News". Dvi didžiosios branduolinių ginklų turinčios valstybės ką tik baigė savaitę trukusius bendrus karo žaidimus, kuriuose, be daugelio kitų valstybių atstovų, dalyvavo ir "Vostok 2022" tame pačiame tolimųjų rytų Rusijos regione.