Čmilytė-Nielsen ragina nepamiršti, kad kad ukrainiečiai už laisvę moka gyvybėmis, o mes tik savo komforto sąskaita

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/cmilyte-n... 2022-09-07 18:19:00, skaitė 189, komentavo 11

Čmilytė-Nielsen ragina nepamiršti, kad kad ukrainiečiai už laisvę moka gyvybėmis, o mes tik savo komforto sąskaita

V, Čmilytė-Nielsen (dešinėje).

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kalbėdama apie Europos ateitį 31-ajame Ekonomikos forume, kuris vyksta Lenkijos Karpačo mieste, pasakė, kad daug priklausys nuo mūsų pačių veiksmų, pasirinkimų, sprendimų.

Ji paragino išlaikyti strateginę kantrybę, nes Rusijos įsiveržimo į Ukrainą šokas suteikia galimybių Europai sustiprėti visais – saugumo, energetikos, ekonomikos, informacijos, vakarietiško solidarumo ir sanglaudos – požiūriais.

„Šis sunkus laikotarpis suteikia galimybių Europai sustiprėti, dar labiau susitelkti ir susivienyti. Tai puiki proga keisti dešimtmečiais nusistovėjusį mąstymą dėl energetinės, ekonominės nepriklausomybės ir saugumo, kad ne tik išgyventume šį periodą, bet daugiau niekada nebijotume jokio šantažo. Juk Putinui dabar beliko vienintelis – ekonominis – svertas, kuriuo bando veikti Europą ir skaldyti visuomenes“, – forumo dalyviams atskleidė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak moters, „galutinis Putino tikslas – ne karas, o Rusijos dominavimas ir pasaulio tvarkos suardymas“.

„Todėl išnaudokime šią progą Europai stiprinti. Žinoma, dabar svarbiausia – Ukrainos pergalė. Ji nebus greita ir lengva. Kaip ir šis ruduo, ateinanti žiema. Tačiau neabejoju, kad pavasaris bus šviesesnis. Ir nepamirškime, kad ukrainiečiai už ateitį ir laisvę moka gyvybėmis, o mes – savo komforto sąskaita“, - susirinkusiems pasakė V. Čmilytė-NIelsen.

ekspertai.eu_komentaras3-07.png

Ekspertai.eu primena, kad apie tai, jog savo komforto sąskaita, t.y. skaičiuojant centus dėl pabrangusių energijos kainų europiečiai neturėtų pamiršti, kad ukrainiečiai be tų centų dar už viską moka ir savo gyvybėmis, vienu metu klusniai vykdant duotas instrukcijas ėmė kalbėti Ukrainos prezidento žmona Jelena Zalenskienė, LR premjerė Ingrida Šimonytė, kiti iškilus Europos politikai.

Tiems kalbėtojams atrodo, kad pasakius, jog ukrainiečiai už savo laisvę moka gyvybėmis, o europiečiai tik centais, Europos gyventojams, tame tarpe ir Lietuvos, neturėtų kilti daugiau jokių papildomų klausimų.

Todėl nesusipratę runkeliai klusniai privalo apmokėti tas kosmines elektros bei dujų sąskaitas, nieko nebeklausinėti ir nesiaiškinti apie tų politikų dalyvavimą organizuotoje nusikalstamoje veikoje ir apie Europos Sąjungos bei joje esančių valstybių beprecedentį naikinimą.

Klausimas minėtų šlykščių instrukcijų vykdytojams – ar neperlenkėte lazdos niekingai spekuliuodami nekaltų ukrainiečių gyvybėmis, siekdami uždangstyti savo vykdomus nusikaltimus, tarnaujant savo Didžiajam šeimininkui?

Keli susiję:

Šimonytė priminė, kad mokant dideles sąskaitas už elektrą, reikia prisiminti Ukrainos žmonių kančias

Skirtingai negu Lietuvoje, Jungtinėje Karalystėje Zelenskienė nesulaukė reikiamo palaikymo