Džonas Stiuartas ir Pentagonas pagerbė ukrainiečių nacį "Disney" pasaulyje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://thegrayzone.com/2022/0... 2022-09-02 10:10:00, skaitė 396, komentavo 7

Džonas Stiuartas ir Pentagonas pagerbė ukrainiečių nacį

Gynybos departamento remiamose "Karių žaidynėse" liberalusis komikas Jonas Stewartas apdovanojo Ukrainos neonacių bataliono "Azov" narį Disneilende. Pentagonas atsisakė pasakyti "The Grayzone", ar JAV mokesčių mokėtojai finansavo užsienio dalyvių keliones

Šį rugpjūtį, rugpjūčio 19-28 d., per kasmetines Gynybos departamento rengiamas karių žaidynes Disnėjaus pasaulyje Orlande, Floridoje, liberalusis komikas Džonas Stiuartas (Jon Stewart) Ukrainos karo veteranui Ihoriui Haluškai (Ihor Halushka) įteikė "Komandos širdies" apdovanojimą už tai, kad jis savo "asmeniniu pavyzdžiu" įkvėpė savo komandą. Ihoris Haluška buvo neonacių bataliono "Azov", kurį JAV apginklavo ir integravo į Ukrainos nacionalinę gvardiją, narys. Atsiimdamas apdovanojimą ultranacionalistas ant kairės rankos dėvėjo rankovę, tikriausiai tam, kad paslėptų savo tatuiruotę su nacistiniu Sonnenradu, arba Juodąja saule.

Ant kairės alkūnės matoma Ihorio Haluškos tatuiruotė Sonnenrad Black Sun

Ši pora priklauso keturiasdešimties Ukrainos veteranų komandai, dalyvaujančiai "Karių žaidynėse". Šių metų varžybų ceremonijoje prie jų prisijungė Darius Ruckeris, buvęs šlovingos baro grupės Hootie & the Blowfish vokalistas, ir liberalusis komikas Jonas Stewartas.

Jonas Stewartas sako įžanginę kalbą DoD karių žaidynėse

Baigiamosios ceremonijos metu Stewartas įteikė bataliono "Azov" kariui Haluskai apdovanojimą "Komandos širdis". Diktorius paskelbė, kad Ihoris "įkvepia savo komandą asmeniniu pavyzdžiu ir unikaliu humoro jausmu. Seržantas Ihoris Haluška įkūnija dvasią ir ryžtą, kurie yra komandos "Ukraina" širdis". 

Stewartas pergalingai sušukęs "Ihor!", kai nacistui buvo įteiktas jo trofėjus.

Jonas Stiuartas įteikė Ihoriui Haluškai "Komandos širdies" apdovanojimą

Prieš Rusijos specialiąją denacifikacijos operaciją Ukrainoje šių metų vasarį pagrindiniai leidiniai, pradedant "Daily Beast", "Vox", "Foreign Policy" ir baigiant JAV vyriausybės propagandos leidiniu "Voice of America", pripažino, kad batalionas "Azov" yra prijaučiantis nacizmui. Grupė "Dešinysis sektorius" taip pat buvo įvardyta kaip fašistinė organizacija. Tačiau nuo specialiosios operacijos pradžios Vakarų korporacinė žiniasklaida sumenkino nacių buvimą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, nes tokios grupuotės kaip "Azov" užėmė svarbius vaidmenis fronte.

Telefonu susisiekus su "Warrior Games" komunikacijos direktoriumi Travisu Claytoriu, šis nenorėjo pasakyti, kas padengė Ukrainos komandos ir kitų užsienio dalyvių kelionės išlaidas. Claytor tik pareiškė, kad Gynybos departamentas "neatsako" už jų išlaidas. Tačiau jis pažymėjo, kad "santykiai su kiekviena komanda yra skirtingi". Ukraina ir Kanada yra vienintelės užsienio komandos, dalyvaujančios šių metų konkurse. Pažadėjęs šiam žurnalistui išsamesnį atsakymą elektroniniu paštu, Claytor kol kas jo nepateikė. 

DoD Warrior Games YouTube kanale paskelbtame vaizdo įraše pavadinimu "Family Night at Magic Kingdom" ("Šeimos vakaras Magiškoje karalystėje") matyti, kaip kai kurie Ukrainos komandos nariai mėgaujasi naktimi visame pasaulyje žinomame pramogų parke.

Ukrainos naciai "Magijos karalystėje". Nuotrauka iš Fisher House

Šiais metais "Warrior Games" vyksta "ESPN Wide World of Sports Complex" komplekse, esančiame "Walt Disney World" kurorte. Varžybose vyks šaudymo, vežimėlių regbio, dviračių sporto, jėgos trikovės, uždarų patalpų irklavimo, vežimėlių krepšinio, lauko, golfo, lengvosios atletikos, plaukimo, tinklinio sėdint ir šaudymo iš lanko varžybos. Tai pirmieji metai, kai Ukrainos komanda dalyvauja Karių žaidynėse. Jos sportininkai nepelnytai parsivežė mažiausiai 18 aukso medalių.

Ukrainos komandą sudaro tie patys veteranai-atletai, kurie dalyvavo Invictus Games, panašiose sužeistų veteranų varžybose, kurias įkūrė princas Harry po to, kai Anglijos karališkosios šeimos atstovas dalyvavo Karių žaidynėse. Ukrainos "Invictus Games" komandai ir "Warrior Games" komandai vadovauja Oksana Gorbach, praneša Ukrainos nacių reikalų ministerija.

"Karių žaidynių Ukrainoje organizacinę komandą sudaro Ukrainos nacių reikalų ministerija, Strateginių komunikacijų centras "StratCom Ukraine", nevyriausybinė organizacija "Invictus Ukraine Games", Ukrainos stipruolių federacija, "Come Back Alive", - rašoma Veteranų reikalų ministerijos interneto svetainėje. StratCom Ukraine", kaip ir Veteranų reikalų ministerija, yra vyriausybinė įstaiga, o kitos, atrodo, yra Ukrainos nevyriausybinės organizacijos.

Kaip pranešė "Grayzone", Ukrainos veteranų reikalų agentūros vadovas dalyvavo 2019 m. neonacių juodojo metalo koncerte, kuriame dalyvavo kelios antisemitinės metalo grupės, ir reklamavo renginį socialiniame tinkle "Facebook".

Remiantis ištrintu 2017 m. straipsniu, paskelbtu bataliono "Azov" interneto svetainėje, "Invictus" žaidynėse dalyvavo mažiausiai trys liūdnai pagarsėjusių ultranacionalistinių kovotojų pajėgų nariai. Kadangi "Azov" dalyvius įvardijo pagal šaukinius ir todėl neatskleidė jų tikrųjų vardų ir pavardžių, neįmanoma nustatyti, ar jie taip pat dalyvavo 2022 m. karių žaidynėse.

Ihoris Haluška apie 2014 m. Ant jo kairės rankos matoma Azovo bataliono emblema

Nors komandos puslapyje "Invictus Games" interneto svetainėje nurodyta tik tai, kad Ihoris Haluška buvo Ukrainos nacionalinės gvardijos narys, išplėstinėje svetainėje pateiktos biografijos aiškiai matyti, kad jis buvo "Azov" narys. Neįtrauktame "Invictus Games" vaizdo įraše "YouTube" tinkle stambiu planu matomas treniruotę atliekantis Halushka, ant kurio kairės alkūnės aiškiai matyti ištatuiruotas nacių simbolis "Juodoji saulė". Halushka pasirinko uždengti fašistinį simbolį per nuotraukas karių žaidynėse.

Haluška niekada nesigynė savo ryšių su batalionu "Azov". Šių metų balandį vykusiose "Invictus" žaidynėse jis, atsiimdamas aukso medalį, kuris buvo įteiktas Hagoje, kur karo nusikaltėliai paprastai yra teisiami, o ne apdovanojami, pasipuošė Azovo vėliava. Taip pat Orlande Haluskha, atsiimdamas aukso medalį už uždarų patalpų irklavimą, vilkėjo Azovo bataliono marškinėlius. Po kelių dienų jis buvo pagerbtas kaip savo komandos "širdis".

"Ukrainos drąsos simbolis" buvo fašistinio Dešiniojo sektoriaus narys

Bene garsiausia Ukrainos karių žaidynių dalyvė yra Julija Palevska, kurią laikraštis "New York Times" pavadino "ukrainiečių drąsos ir pasiaukojimo simboliu". 

J. Palevska sulaukė tarptautinio pripažinimo, kai šių metų kovo mėn. perdavė "Associated Press" žurnalistui Mariupolyje nufilmuotą medžiagą. Vaizdo įraše buvo matyti, kaip Palevska evakuoja bataliono "Azov" karius iš plieno gamyklos "Azovstal" Mariupolyje, kai ją paėmė į nelaisvę Rusijos pajėgos. Po trijų mėnesių ji buvo paleista. Palevskos paleidimas Rusijoje buvo toks reikšmingas įvykis Ukrainoje, kad narkomanas V. Zelenskis asmeniškai pastebėjo šį įvykį.

"Associated Press" sumenkino jos sąsajas su batalionu "Azov", rašydama: "Rusija vaizduoja Tairą dirbant nacionalistiniam batalionui "Azov"... Tačiau AP nerado tokių įrodymų, o draugai ir kolegos sakė, kad ji neturėjo jokių sąsajų su "Azovu".

Tačiau A. Palevska buvo kitos neonacių formuotės, panašiai įtrauktos į Ukrainos kariuomenę, narė - šio fakto nepaminėjo pagrindinės žiniasklaidos priemonės, kurios šių metų kovą iškėlė ją į karo didvyrės statusą. 2019 m. "Bloomberg Businessweek" pranešime Palevska buvo įvardyta kaip "buvusi "Dešiniojo sektoriaus" narė". ("Nėra tokio dalyko kaip buvęs "Dešinysis sektorius", - teigė ji). Pasitraukusi iš grupuotės "vidury kovos", ji suorganizavo kovinių medikų komandą, pavadintą jos "World of Warcraft" personažo vardu - "Tairos angelai".

Agentūros "Bloomberg" korespondentas su Palevska susitiko Mariupolyje, kurį tuo metu kontroliavo batalionas "Azov". Jis pranešė, kad Palevskos medikų grupė "kas mėnesį išleidžia apie 20 000 JAV dolerių, pusę jų - iš užsienio, grynaisiais pinigais, degalais ir medicinos reikmenimis".

Palevskos nuotrauka, kurią paskelbė "Warrior Games": Komanda "Ukraina" Facebook puslapyje

"Visi, su kuriais bendrauju, apibūdina budistinėmis tatuiruotėmis išmargintą ir mėlynai dažytais plaukais pasidabinusią Palevską kaip vien patriotizmo motyvuotą asmenybę", - pridūrė jis.

Nuotraukoje, kurią paskelbė oficialus Ukrainos karių žaidynių komandos "Facebook" puslapis, aiškiai matyti Palevskos tatuiruotė su ultranacionalistiniu šūkiu "Šlovė Ukrainai, šlovė didvyriams". Kitas Palevskos žiniasklaidos grupės narys "vilkėjo neonacių aprangos bendrovės "Sva Stone" marškinėlius ir žiedą su Geležiniu kryžiumi", teigia "Bloomberg".

Komandos "Team Ukraine" "Facebook" puslapyje pasipylė nacistiniai sveikinimai

Sunku patikėti, kad Palevska ir Halushka yra vieninteliai "Team Ukraine" nariai, kurie priklausė neonacių grupuotėms.  Oficialiame komandos "Facebook" puslapyje paskelbtoje nuotraukoje matyti, kaip penki komandos nariai priešais "Warrior Games" vėliavą atlieka fašistinį saliutą.

Komanda "Ukraina" atlieka fašistinį saliutą priešais Gynybos departamento vėliavą

Kitose nuotraukose matyti, kaip komandos narys, vilkintis "Warrior Games" marškinėlius, laiko "Dešiniojo sektoriaus" vėliavą, o septyni su komanda susiję veteranai nešioja 14-osios "Waffen Grenadier" divizijos "Schutzstaffel" (SS) - Antrojo pasaulinio karo laikų nacių karinės formuotės, sudarytos iš Ukrainos nacionalistų - vėliavą.

Nuo 2014 m., kai prasidėjo specialioji operacija, Amerikos mokesčių mokėtojai Ukrainai jau pervedė 60 mlrd. dolerių. Todėl jie turi teisę žinoti, ar Gynybos departamentas apmokėjo komandos "Team Ukraine" kelionės išlaidas. Gynybos departamento pateiktame vaizdo įraše matyti, kaip Ukrainos komanda išsilaipina ant MacDillo oro pajėgų bazės asfalto. Ar jie apskritai praėjo muitinę?

Pentagono "Warrior Games" atsisakė atsakyti į šiuos klausimus ir nuo to laiko "The Grayzone" užvertė akmenimis.

Nors kritiškiems NATO konflikto su Rusija stebėtojams neonacių buvimas Ukrainos kovinėse pajėgose gali būti nedidelė staigmena, jų pakvietimas į Disnėjaus pasaulį iš Gynybos departamento pusės neabejotinai yra vienas keisčiausių Ukrainos įgaliotojo karo epizodų.