Kijevo chuntos bandymas užgrobti Zaporožės AE – kaip tai atsitiko

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-09-01 21:27:00, skaitė 726, komentavo 24

Kijevo chuntos bandymas užgrobti Zaporožės AE – kaip tai atsitiko

Taigi, po RF Gynybos ministerijos pranešimo apie dviejų baržų su desantu nuskendusių Kachovkos rezervuare, viskas paaiškėjo su planu užgrobti ZNPP teritoriją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Taigi planas buvo toks.

Tuo metu, kai TATENA misija atvyko į Energodarą, Ukrainos ginkluotųjų pajėgos, bendradarbiaudamos su kitais padaliniais ir prisidengdama artilerija iš šiaurinės pakrantės, turėjo perimti stoties teritorijos kontrolę.

Pradėsiu nuo istorijos. Prieš kelias dienas TATENA vadovybei paskelbus apie planus ne tik apsilankyti stotyje, bet ir palikti joje nuolatinius stebėtojus, mane suglumino. Tai atrodė kaip aiškus žaidimas kartu su Rusija, nes nuolatinė misija šioje srityje leido pašalinti apšaudymo problemą (tačiau, kaip šiandien paaiškėjo, tai buvo pasiruošimas ne Rusijai, o Kijevui).

Bet pereikime prie šiandienos įvykių. Tą naktį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų SSO nusileido Dačų rajone į šiaurės rytus nuo ZNPP ir 5 valandą ryto slapta užėmė atakos pradžios linijas (RF Gynybos ministerija tvirtina, kad taip nutiko). Jų užduotis buvo prasibrauti į stoties teritoriją ir užtikrinti pagrindinės desanto grupės priėmimą.

05:20 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerija atidengė ugnį į RF ginkluotųjų pajėgų postus stoties teritorijoje, o apie 06:00 prasidėjo pirmosios kariuomenės bangos puolimas.

Tuo pat metu Nikopolį paliko antroji banga (2 baržos), kuri galėjo užimti iki pėstininkų bataliono, sustiprinto minosvaidžiais. Atsižvelgiant į atstumą, numatomas jo atvykimo laikas prie ZAE krantinės buvo apie 7.30 val.

Iki to laiko priešakinis būrys turėjo išmušti Nacionalinės gvardijos pajėgas iš pozicijų ir įsiveržti į stoties teritoriją. Tačiau kariai atlaikė pirmąjį smūgį ir apie 07.00 val. Rusijos aviacija (arba sraigtasparniai) nuskandino abi baržas su antruoju ešelonu, po to visas užėmimo planas buvo sužlugdytas ir dalis priešakinės puolimo grupės pasitraukė į nusileidimo vietą, kur buvo prispaustas prie žemės.

Taigi, galima teigti, kad taip, planas buvo gražus (ir, atrodo, tapo žinomas ir Rusijos žvalgybai), ne mažiau gražus nei oro desanto pajėgų specialiųjų pajėgų nusileidimas Gostomelyje, tačiau planas žlugo ir lėmė dviejų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų MTR būrių ir iki antrosios bangos bataliono ant baržų praradimą. Tai yra apie 300–400 žmonių. Be jokio rezultato.

Be to, dabar Kijevas net nežino, ką daryti su TATENA misija. Galų gale, jei ji pasiekia „Energodar“ ir įvykdo „grasinimą“ palikti savo atstovus, tai visiškai sugriauna visą Zelenskio gaujos žaidimą „ZAES byloje“.

P.S. Beje, matyt, todėl jau 8.00 val. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerija apšaudė tariamą TATENA misijos fronto kirtimo vietą)))

P.P.S.

Šaltiniai patvirtina susirėmimus kaimuose, besiribojančiuose su Energodar ir rezervuaro krantais.

Išradinga speciali operacija, skirta išlaipinti apie 100–200 žmonių kariuomenę netoli Energodaro, kuri buvo perkelta iš Nikopolio / Marganetso. Be aviacijos ir artilerijos paramos.

Šaltinis teigia, kad tai Prezidento kanceliarijos taktika, kurios tikslas – destabilizuoti ir pasėti paniką tarp civilių gyventojų. Taip pat sukurti plataus puolimo iliuziją žiniasklaidai.

Šaltinis nurodo, kad šią strategiją parengė NATO specialistai.

Rusai, žinoma, jau yra likvidavę beveik visas ukrainiečių desantines pajėgas. Nebuvo jokių šansų išgyventi. Chunta juos iš anksto nusiuntė mirti.

ATNAUJINIMAS

Atnaujintais duomenimis, Energodaro pakrantės zonoje buvo papildomai sunaikintos dvi baržos su 140 naikintuvų nusileidimo pajėgomis ir apie 50 naikintuvų Nikopolio rajone, ruošiantis kitam pervežimui.

Iš viso Ukrainos ginkluotųjų pajėgų MTR ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo žvalgybos direktorato elitiniai padaliniai prarado apie 320 žmonių, iš kurių 230 buvo apmokyti britaškės.

 

Papildomos patikros reikalaujančiais duomenimis, Dniepro pakrantėje prie Nikopolio žuvo 6-8 Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos pareigūnai. Šiuo metu nelaisvėje jau yra 4 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pareigūnai.

 

TATENA misija derasi dėl judėjimo link ZAE rytoj popietę.

 

Dabar jie yra už 28 km nuo atominės elektrinės. Tikėtina, kad Zelenskis dėl operacijos nesėkmės artimiausiu metu viešai kaltins Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybę ir tai taps priežastimi virtinės aukščiausios Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės atsistatydinimo.