Įtikinami įrodymai, kad COVID-19 2019 m. plito visoje JAV, o pareigūnai tai ignoruoja

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://dailysceptic.org/2022/... 2022-08-30 23:32:00, skaitė 409, komentavo 8

Įtikinami įrodymai, kad COVID-19 2019 m. plito visoje JAV, o pareigūnai tai ignoruoja

Dr. R. Malone komentaras:

Įtikinami įrodymai, kad COVID-19 2019 m. plito visoje JAV, o pareigūnai tai ignoruoja

Jei pavyktų įrodyti, kad virusas, sukeliantis COVID-19, išplito visame pasaulyje iki 2019 m. lapkričio (ar net anksčiau), COVID naratyvo pokyčiai galėtų būti seisminiai.

Pavyzdžiui, jei virusas jau būtų užkrėtęs daug žmonių, paaiškėtų, kad 2020 m. kovo viduryje paskelbti uždarymai, skirti "sulėtinti ar sustabdyti" naujai atkeliavusio viruso plitimą, yra nesąmonė. 

Jei pavyktų įrodyti, kad COVID-19 sukeliantis virusas išplito visame pasaulyje iki 2019 m. lapkričio (ar net anksčiau), COVID naratyvo pokyčiai galėtų būti seisminiai.

Pavyzdžiui, jei virusas jau būtų užkrėtęs daugybę žmonių, paaiškėtų, kad 2020 m. kovo viduryje paskelbti uždarymai, skirti "sulėtinti ar sustabdyti" naujai atkeliavusio viruso plitimą, yra nesąmonė. Žmonių, kurie jau įgijo natūralų imunitetą, skaičiaus ir mirštamumo nuo infekcijos rodiklio (IFR) įverčiai gali smarkiai skirtis. Tai rodytų, kad liga nebuvo tokia mirtina, kaip skelbė ekspertai. Masinė visuomenės baimė - būtina sąlyga uždarymui, o vėliau ir masiniam skiepijimui - galėjo būti daug mažesnė.

Atsižvelgiant į šiuos dalykus, keista, kad visuomenės sveikatos pareigūnai ir tiriamosios žurnalistikos atstovai vengia rimtų tyrimų, kurie galėtų patvirtinti, kad šis virusas pasaulyje išplito dar iki 2020 m. sausio 1 d. Protingas projektas, kuriuo būtų galima "įrodyti" ankstyvą plitimą, būtų paprasčiausiai ištirti kraujo porcijas, kurios buvo paaukotos iki oficialios protrūkio pradžios datos (2019 m. gruodžio 31 d.).

Tačiau keista, kad atlikta labai nedaug antikūnų tyrimų su archyviniu krauju, paimtu iki 2019 m. gruodžio 31 d. Willas Jonesas neseniai atkreipė dėmesį į vieną tokį tyrimą, kurį paskelbė Prancūzijos mokslininkai (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7864798/), taip pat į kanalizacijos tyrimą iš Brazilijos (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33714813/). Pirmasis pateikia antikūnų, o antrasis - RNR įrodymų, kad naujasis koronavirusas šiose šalyse plito iki 2019 m. lapkričio mėn.

Prie Willo sąrašo pridėčiau ir vienintelį iki šiol JAV CDC atliktą archyvinio Raudonojo Kryžiaus kraujo antikūnų tyrimą (https://academic.oup.com/cid/article/72/12/e1004/6012472). Šio tyrimo metu nustatyta, kad 2019 m. gruodžio 13-16 d. Kalifornijoje, Vašingtone ir Oregone paimtuose 39 serumo mėginiuose buvo nustatyti teigiami antikūnai (2 proc. šiose valstijose paimtų kraujo mėginių buvo teigiami).

Kadangi žmogaus organizme antikūnų kiekis aptinkamas per 1-2 savaites, dauguma iš šių 39 donorų, kurių antikūnai teigiami, užsikrėtė 2019 m. lapkritį, jei ne anksčiau.

Dėl kažkokių priežasčių Amerikos pareigūnai atliko tik vieną antikūnų tyrimą kraujo bankų organizacijų surinktame kraujyje. Taip pat keista, kad šio tyrimo rezultatai buvo paskelbti tik 2020 m. lapkričio 30 d. - praėjus daugiau nei 11 mėnesių po to, kai buvo surinkta pirmoji Raudonojo Kryžiaus archyvinio kraujo partija.  

2020 m. gegužės 29 d. vykusiame CDC spaudos pranešime CDC pareigūnai teigė, kad jie ieškojo ir nerado jokių įrodymų, kad naujasis koronavirusas kur nors Amerikoje buvo "įvežtas" iki 2020 m. sausio 20 d.

Manau, kad šis pareiškimas buvo klaidingas, nes tuo metu, kai buvo surengtas šis spaudos brifingas, daugybė ankstyvojo plitimo įrodymų jau buvo išplatinta per paskelbtus naujienų pranešimus. Pavyzdžiui, nustatiau bent 17 amerikiečių, kurie 2019 m. lapkričio ir gruodžio mėn. sirgo neabejotinais Covid simptomais, ir visi 17 turėjo antikūnų, liudijančių apie ankstesnę infekciją. Be to, visus šiuos 17 pranešimų žinomos naujienų organizacijos paskelbė likus bent 13 dienų iki šios spaudos konferencijos.

Nors antikūnų tyrimai yra svarbus įrodymų šaltinis, jie nėra būtini norint įrodyti, kad ankstyvas plitimas beveik neabejotinai įvyko Amerikoje. Atidus atskirų atvejų istorijų nagrinėjimas taip pat leidžia drąsiai daryti tokią išvadą. Toliau pateikiama trijų individualių istorijų santrauka, kuri leidžia man daryti išvadą, kad iki 2019 m. lapkričio mėn. ir, tikėtina, iki 2019 m. spalio mėn. bendruomenės plitimas Amerikoje jau buvo įvykęs. Išsamesnės informacijos apie kitus Amerikos atvejus, kurie datuojami 2019 m. gruodžio mėn., rasite šiame "Seattle Times" straipsnyje ir mano parašytoje istorijoje, kurią kažkodėl visiškai ignoravo pagrindinė spauda ir visuomenės sveikatos priežiūros pareigūnai; šį faktą dokumentavau šiame tolesniame straipsnyje

1 atvejis: Michaelas Melhamas iš Belvilio, NJ

Belvilio (NJ) meras Maiklas Melhamas (Michael Melham) buvo tarp didelės Naujojo Džersio savivaldybės darbuotojų grupės, 2019 m. lapkričio 19-21 d. dalyvavusios Atlantik Sityje vykusioje konferencijoje. Dalyvaudamas konferencijoje Melhamas pajuto COVID-19 būdingus simptomus.

"Kai ten buvau, tikrai jaučiausi blogai, bet su tuo kovojau", - 2020 m. balandžio 30 d. "NJ Advance Media" sakė meras Melhamas.

"Niekada gyvenime nesu sirgęs labiau", - sakė meras. "Tarp šių simptomų buvo 102 laipsnių karščiavimas, šaltkrėtis, haliucinacijos ir tris savaites trukęs gerklės skausmas." Televizijos kanalo "Fox News" paskelbtame pasakojime meras Melhamas sakė, kad dėl ligos jis jautėsi "kaip heroino narkomanas, išgyvenantis abstinenciją... Nežinojau, kas su manimi vyksta. Niekada nemaniau, kad galiu taip sirgti".

Meras Melhamas jautėsi pakankamai blogai, kad kreiptųsi į gydytoją, kuris diagnozavo jam gripą. Tačiau ši diagnozė buvo nustatyta "telefonu", o Melhamas iš tikrųjų niekada nebuvo patikrintas dėl gripo.

2020 m. balandžio pabaigoje Melhamas apsilankė pas savo gydytoją atlikti kasmetinės sveikatos patikros ir užsiminė apie lapkričio mėn. ligą. Gydytojas atliko antikūnų testą, kurio rezultatai buvo teigiami dėl Covid antikūnų.  Vėliau Melhamas man pasakė, kad iš tikrųjų jam buvo atlikti du teigiami antikūnų testai (ankstesniuose pranešimuose buvo minimas tik vienas).

"Pirmasis antikūnų testas buvo greitasis testas. Antrasis buvo kraujo tyrimas, kuris buvo išsiųstas į laboratoriją. Abiejų testų rezultatai buvo teigiami dėl ilgesnių antikūnų", - viename elektroniniame laiške rašė meras Melhamas.

Meras Melhamas ne kartą pabrėžė svarbų (nors ir ignoruojamą) dalyką, kad jo testas buvo teigiamas dėl "ilgojo" (IgG) antikūno. IgM antikūno testas jam buvo neigiamas. IgM antikūnų buvimas rodo, kad užsikrėtimas įvyko neseniai, o pagal tyrimus šie antikūnai išnyksta ir aptinkami tik praėjus maždaug mėnesiui po užsikrėtimo.

Atrodo, kad toks antikūnų rezultatų derinys paneigia galimybę, kad meras Melhamas per mėnesį iki pirmojo antikūnų tyrimo patyrė besimptomį Covid atvejį. Vienintelis kartas, kai Melhamas sirgo, buvo 2020 m. lapkričio mėn.

Jis pridūrė: "Taip pat pasakysiu, kad po to, kai žiniasklaida atkreipė dėmesį į mano teiginį, kreipėsi daug kitų žmonių. Turiu laiškų iš tų, kurie iš tikrųjų dalyvavo toje pačioje konferencijoje Atlantik Sityje Nju Džersio valstijoje ir kurie susirgo taip pat, kaip ir aš."

Norintieji įvertinti mero teiginių patikimumą gali peržiūrėti šį keturių minučių trukmės "YouTube" interviu su meru Melhamu.

Žinome, kad jokie visuomenės sveikatos priežiūros pareigūnai nesikreipė į merą Melhamą, kad ištirtų jo teiginį. Iš nj.com pranešimų taip pat žinome, kad valstijos sveikatos apsaugos pareigūnai žinojo apie jo teiginį:

Paklaustas apie mero pareiškimus, valstijos sveikatos departamentas atsisakė komentuoti. Gubernatoriaus Filas Merfis (Phil Murphy) atstovas spaudai iš karto neatsakė į pranešimą.

Taip pat reikėtų pabrėžti šiuos dalykus. Jei visuomenės sveikatos priežiūros pareigūnai būtų patvirtinę jo diagnozę, meras Melhamas būtų buvęs pirmasis žinomas Covid atvejis pasaulyje ir maždaug 61 dieną pirmasis patvirtintas atvejis Amerikoje (pirmasis oficialus atvejis Amerikoje tebėra užregistruotas 2020 m. sausio 20 d. - tai vyras iš Vašingtono valstijos, neseniai grįžęs iš Vuchano). 

Svarbu tai, kad meras Melhamas gali datuoti savo simptomų pradžią. Remiantis daugybe tyrimų, simptomai pasireiškia praėjus nuo dviejų iki 14 dienų po užsikrėtimo. Tai reiškia, kad meras Melhamas galėjo užsikrėsti maždaug tarp 2019 m. lapkričio 5 d. ir lapkričio 19 d.

Kadangi meras Melhamas neužsikrėtė virusu, logika sako, kad perdavimo grandinė, kuri baigėsi tuo, kad Maiklui Melhamui simptomai pasireiškė apie 2019 m. lapkričio 20 d., labai tikėtina, kad prasidėjo prieš 2019 m. lapkričio 1 d. Tai reikštų, kad viruso plitimas bendruomenėje Naujajame Džersyje galimai vyko jau 2019 m. spalio mėn.

2 atvejis: Uf Tukel iš Delray Beach, Florida

Kaip pranešė "Palm Beach Post" 2020 m. gegužės 16 d:

tik dviejuose nedideliuose kvartaluose... nedideliame Delray Beach (Florida) rajone balandžio mėn. buvo nustatyti teigiami koronaviruso antikūnų mėginiai. Simptomus jie pajuto jau lapkričio mėnesį (2019 m.). "Tuomet tai neturėjo pavadinimo, bet dabar neabejoju, kad tai buvo koronavirusas", - sakė vienas kaimynas.

Straipsnyje įvardijami septyni iš šių asmenų, pateikiama išsami informacija ir citatos apie jų simptomus. Tarp šių septynių asmenų yra Ufas Tukelis, kuris "pirmasis iš (rajono gyventojų) pasijuto blogai lapkričio pabaigoje (2019 m.)... Kelias savaites jį kamavo kūno skausmai, stiprus kosulys ir naktinis prakaitavimas".

Nors "Tukelis nenori sakyti, kad jis sirgo koronavirusu likus mėnesiui iki Kinijos pareigūnams pranešant apie protrūkį Pasaulio sveikatos organizacijai, "vis dėlto turėjau visus simptomus", - sakė Tukelis".

Ta pati logika, kuri buvo taikoma galimam Michaelo Melhamo atvejui, būtų taikoma ir galimam M. Tukelio atvejui. Tai reiškia, kad tas, kas pirmasis užkrėtė M. Tukelį, užsikrėtė anksčiau nei M. Tukelis, o tai leidžia manyti, kad ankstyvasis plitimas taip pat įvyko kažkuriuo lapkričio, jei ne spalio mėnesio, momentu Delray Beach, Floridoje. Jei tai pasitvirtintų, P. Tukelio atvejis rodytų, kad Amerikos atvejai lapkričio mėn. nebuvo izoliuoti tik Naujojo Džersio valstijoje.

Atkreiptinas dėmesys į keletą kitų "Post" reportaže pateiktų punktų.

Šie galimi Delrėjus Bičo atvejai apima dvi poras, kurių vienas sutuoktinis, kaip manoma, užkrėtė kitą. Užsikrėtė vienos iš šių porų vaikas, o tai dar kartą įrodo, kad virusas plinta bendruomenėje. Pasak pranešimo, nė vienas iš asmenų neturėjo artimų kontaktų su kitais to paties rajono gyventojais, kurie nėra šeimos nariai. Tai reiškia, kad nėra jokių kaimynų tarpusavio perdavimo įrodymų. Pasak istorijos, "visi (11 asmenų) pasveiko ir nuo to laiko neserga". Nė vienas iš 11 užsikrėtusiųjų nebuvo išvykęs į Kiniją. Kaip ir Michaelo Melhamo, nė vieno iš šių 11 asmenų "trumpieji" (IgM) antikūnai nebuvo teigiami - taigi nė vienas iš jų nebuvo neseniai užsikrėtęs.

Straipsnyje "Post" taip pat pateikiama ši akis atverianti informacija: "Nuo kovo mėnesio (2020 m.) maždaug du penktadaliai (apie 200, 40 %) iš 500 antikūnų tyrimų, kuriuos atliko "Xera Med" (privati tyrimų laboratorija ir (arba) medicinos klinika DelRay Beach), buvo teigiami, sakė generalinė direktorė Emily Rentz."  Pirmieji du patvirtinti atvejai Floridoje užregistruoti kovo 1 d.

Kitas šio straipsnio sakinys gali būti dar reikšmingesnis: "Laboratorija dalijasi duomenimis apie teigiamus testus su valstijos sveikatos departamentu, (Rentz) pridūrė."

Ir dar iš to paties straipsnio: "Valstija nenorėjo pasakyti, ar ji renka duomenis apie antikūnus iš ligoninių ar privačių laboratorijų".

Straipsnyje "The Post" pateikta nuoroda į to paties laikraščio gegužės 5 d. straipsnį:

Floridoje, kaip rodo sveikatos departamento ataskaitos, pacientams, kuriems galiausiai buvo nustatytas teigiamas viruso rezultatas, simptomai pasireiškė jau sausio mėn. Floridos sveikatos departamentas nepaaiškino šių galimų trūkumų, teigdamas, kad pirmieji viruso atvejai Floridoje pasirodė tik kovo mėnesį.

Tai, kad 40 proc. iš 500 antikūnų testų, atliktų klinikoje nuo 2020 m. kovo mėn. iki gegužės mėn. pradžios, buvo nustatyti teigiami Kovid antikūnų testai, rodo, kad šioje bendruomenėje užsikrėtimas buvo plačiai paplitęs. Ir, pasak šios laboratorijos generalinio direktoriaus, šiais antikūnų rezultatais buvo dalijamasi su Floridos valstijos sveikatos departamento pareigūnais.  Ir, matyt, tai nebuvo vieninteliai teigiami antikūnų rezultatai, apie kuriuos pranešė tyrimų laboratorijos. Kaip pranešama tame pačiame straipsnyje:

Majamio universitetas, atsitiktine tvarka ištyręs Majamio-Deido apygardos gyventojus dėl antikūnų, nustatė, kad užsikrėtimo lygis gali būti 16 kartų didesnis, nei rodo valstybiniai duomenys, sakė profesorė ir pagrindinė projekto tyrėja daktarė Erin Kobetz...

Nuo tada, kai pirmą kartą paskelbė savo išvadas, E. Kobetz sulaukė kelių žmonių, kurie pasidalijo patirtimi, panašia į Tropikų salos kaimynų patirtį... Jie pasakojo, kad susirgo gruodį, o vėliau jų tyrimai dėl antikūnų buvo teigiami. Jie teiravosi, ar tai, ką patyrė, buvo COVID-19.

Svarbu tai, kad, jei skaičiuosime galimus 2019 m. gruodžio mėn. atvejus, tai yra amerikiečiai iš penkių plačiai išsibarsčiusių JAV valstijų, kurių istorijos buvo aprašytos publikuotuose straipsniuose. Nežinomas skaičius amerikiečių, kurie niekada nebuvo aprašyti laikraščio straipsnyje, neabejotinai atitinka tą patį profilį. Prie žinomų asmenų sąrašo pridėjus šį nežinomą niekada neidentifikuotų asmenų skaičių, įrodymai, kad naujasis koronavirusas 2019 m. lapkritį ir gruodį plačiai plito Amerikoje, tampa dar įtikinamesni. 

Ne visi infekcinių ligų ekspertai sutinka su CDC vertinimu, kad plataus masto perdavimas prasidėjo tik 2020 m. sausio 20 d.

"Gali būti, kad liga išplito jau lapkričio mėnesį, - sakė dr. Kobetz

Kaip ir Naujajame Džersyje, akivaizdu, kad nė vienas Floridos sveikatos departamento pareigūnas nesusisiekė nė su vienu iš 11 žmonių, minimų "Post" straipsnyje. Visuomenės sveikatos pareigūnai taip pat, matyt, nesusisiekė su "Xera Med" generaline direktore Emily Renz, kuri teigė, kad nuo kovo mėn. iki balandžio mėn. pabaigos klinikoje buvo atlikti teigiami "Covid" antikūnų testai maždaug 200 kitų vietos gyventojų.

E. Renz pažymėjo, kad informacija apie visus šiuos teigiamus testų rezultatus buvo perduota valstijos sveikatos agentūros pareigūnams. Todėl kyla šis klausimas: Kiek klinikų ir tyrimų laboratorijų Amerikoje taip pat perdavė teigiamus antikūnų testų rezultatus valstybinėms sveikatos agentūroms, kurios, tikėtina, galėtų ir perduotų šią informaciją savo kolegoms CDC ar NIH?

Visuomenė nežino, bet turėtų žinoti, kiek kitų amerikiečių - tų, apie kurių laboratorinių tyrimų rezultatus nebuvo pranešta spaudoje - nuo 2020 m. kovo mėn. iki gegužės mėn. pradžios taip pat turėjo teigiamų antikūnų tyrimų rezultatų. Tikėtina, kad CDC ir valstijų bei vietos sveikatos agentūros turi šiuos duomenis, kurie niekada nebuvo paskelbti visuomenei. 

Iš tiesų pradėjau manyti, kad gali būti, jog bent kai kurie aukšto rango pareigūnai galėjo sąmokslauti, kad nuslėptų antikūnų tyrimų rezultatus, kurie, jei būtų paskelbti, būtų leidę visuomenei padaryti išvadą, kad šis virusas plačiai plito dar prieš kelis mėnesius iki tol, kol pareigūnai pareiškė, kad jis buvo įvežtas į šią šalį. Tokios žinios galėjo pakeisti tai, kaip dešimtys milijonų amerikiečių įvertino savo asmeninę Kovid riziką, taip pat jų paramą uždarymui.

3 atvejis: Shane iš Marino apygardos, Kalifornija

Bene pirmasis ankstyvasis atvejis Amerikoje (su antikūnais, patvirtinančiais užsikrėtimą) yra Shane'as iš Marino apygardos Kalifornijoje. Galimas ankstyvasis Shane'o atvejis buvo aprašytas ne laikraščio straipsnyje, o paties Shane'o skaitytojų komentarų skiltyje po 2020 m. gegužės 7 d. "New York Times" straipsniu (straipsnyje aprašomi simptomai, kuriuos patyrė "Covid" pacientai).

Shane'as rašo: "Praėjusį rudenį susirgau COVID-19, daug anksčiau nei visi kiti, apie kuriuos esu girdėjęs. Įtariu, kad užsikrėčiau per užsienio kelionę į Italiją ir Artimuosius Rytus - per pastarąjį mėnesį atlikau du antikūnų tyrimus, kurie abu patvirtino, kad buvau užsikrėtęs."

Kaip pasakoja Shane'as, jam buvo labai bloga ir pasireiškė būdingi Covid simptomai.  

Man iki šiol blogiausias simptomas buvo sausas, neproduktyvus kosulys. Kosulys buvo toks intensyvus, toks nepaliaujamas, kad dėl jo man sutino šonkauliai ir atsirado siaubingas deginantis skausmas krūtinėje, kuri taip pat jautėsi taip, tarsi kas nors ant jos sėdėtų. Vienu metu karščiavimas pasiekė 104,9 laipsnio, po kurio pradėjau turėti haliucinacijų - mačiau, kaip su manimi kalba mano šunys ir pamiršau, kaip atidaryti stumdomas stiklines duris. Siaubingas šaltkrėtis, nuo kurio dantys taip stipriai klibėjo, kad skaudėjo žandikaulį, taip pat buvo dar viena nuodinga "Covid" dovana.

Labiausiai prisimenu savo patirtį, susijusią su "Covid", - tai skausmas, skausmas nuo kosulio, skausmas kūne ir galvoje, skausmas visur aplink mane, tarsi dusinanti raudona antklodė. Kartais man atrodė, kad per tą savaitę mirsiu, ir net šiandien turiu pripažinti, kad stebiuosi, jog to nepadariau.

Shane'o pranešime, suteikiančiame patikimumo jo teiginiams, cituojamos dvi laboratorijos, kuriose, jo teigimu, jis gavo teigiamus antikūnų tyrimus.

Vietos sveikatos centre Vakarų Marine aš atlikau paskutinįjį. Kitą testą atlikau tiesiogiai pas gamintoją - "ARCpoint Labs" laboratorijoje Ričmonde. Šis testas yra tik 87 proc. tikslus ir nėra patvirtintas FDA, todėl aš atlikau naujesnį, kuris, manau, buvo atliktas "Quest Labs" laboratorijoje.

Komentarų temoje vienas autorius teigia, kad mažai tikėtina, jog Shane'as susirgo Covid, nes nuo to laiko nebuvo jokių patvirtintų atvejų. Šis plakatas mano, kad Shane'as sirgo kokiu nors kitu bjauriu virusu, o vėliau jam išsivystė besimptomis Covid atvejis. Tačiau Shane'as pasiliko prie savo teorijos ir pateikė savo nuomonės motyvų. 

Manau, kad tai įmanoma, bet aš linkęs manyti, kad, kadangi tai, kuo užsikrėčiau, turėjo lygiai tokius pačius simptomus kaip COVID-19, - kad COVID-19 yra tai, kuo sirgau. Be to, nuo vasario vidurio iki kovo vidurio buvau izoliuotas, nes slaugiau savo seserį, kuri kovo viduryje mirė nuo metastazavusio gimdos kaklelio vėžio. Kai vasario mėnesį COVID-19 pirmą kartą pasirodė JAV, labai greitai pradėjome taikyti griežtus izoliavimo protokolus, nes mano sesers imuninė sistema dėl chemoterapijos buvo susilpnėjusi, taip pat dar labiau izoliavome save nuo kontakto ir infekcijos.

Šeinas nepraneša, kurį mėnesį, jo manymu, jis užsikrėtė Covid - tik tiek, kad tai buvo "praėjusį rudenį... ir kur kas anksčiau nei visi kiti, apie kuriuos girdėjau". Jis galėjo susirgti lapkritį, bet gal net ir spalį. Shane'as (jei jis tikrai sirgo Covid) užsikrėtė virusu nuo nežinomo asmens, kuris būtų užsikrėtęs anksčiau nei jis.

Šeinas pasidalijo savo įsitikinimu, kad virusu galėjo užsikrėsti Italijoje arba Artimuosiuose Rytuose, o tai, jei tai tiesa, būtų daugiau ankstyvo pasaulinio plitimo įrodymų. Tačiau taip pat įmanoma, kad jis virusu užsikrėtė Kalifornijoje.

Šeino teiginys buvo paskelbtas moderuojamoje "New York Times" komentarų skiltyje, o tai reiškia, kad vienas ar keli "Times" darbuotojai žinojo apie stulbinantį Šeino teiginį. Bet kokį "New York Times" paskelbtą Covid straipsnį, įskaitant populiarius skaitytojų komentarus, taip pat, manyčiau, perskaitė bent keli CDC, NIH ir kt. darbuotojai.

Kadangi komentarus New York Times komentarų skiltyje gali rašyti tik mokantys prenumeratoriai, laikraštis turi Shane'o prenumeratos informaciją. Tai reiškia, kad kas nors iš laikraščio darbuotojų galėjo lengvai sužinoti visą Shane'o vardą, pavardę ir kontaktinę informaciją, įskaitant jo gatvę ir el. pašto adresą. Dėl visa ko susisiekiau su "NY Times" naujienų patarimų el. pašto adresu ir pasiūliau žurnalistui pasidomėti Shane'o akis atveriančiu teiginiu. Atsakymo negavau. Tai leidžia man manyti, kad "New York Times" nesuinteresuotas ieškoti ankstyvojo plitimo Amerikoje įrodymų, net ir asmens, kuris labai gali būti pirmasis žinomas Kovido atvejis pasaulyje, atveju.

 

Išvada

2019 m. lapkričio mėn. bent trys amerikiečiai (žinomi arba, Shane'o atveju, lengvai nustatomi, jei buvo dedamos pastangos) turėjo antikūnų "Covid" įrodymų. Infekcijos grandinė, dėl kurios galiausiai atsirado šie simptomų turintys asmenys, greičiausiai atsirado 2019 m. spalio mėn. Pažymėtina, kad dviem iš šių asmenų buvo atlikti du teigiami antikūnų testai, todėl klaidingai teigiamas paaiškinimas yra daug mažiau tikėtinas. Šie atvejai pasireiškė ne vienoje, o trijose valstijose (Naujajame Džersyje, Floridoje ir Kalifornijoje). Remiantis mano atliktais tyrimais, mažiausiai 12 JAV valstijų amerikiečiai turėjo antikūnų infekcijos įrodymų iki 2020 m. sausio vidurio. 

Kiek žinau, nė vienas iš šių 123 amerikiečių (17 amerikiečių, nustatytų spaudos pranešimuose, ir 106 - Raudonojo Kryžiaus antikūnų tyrime) nebuvo išvykęs į Kiniją. Visi 123 yra žinomi arba gali būti nustatyti. (Dėl nenurodytų priežasčių CDC neapklausė nė vieno iš 106 amerikiečių, kurie Raudonajam kryžiui pateikė teigiamus kraujo mėginius). Į 123 skaičių neįtraukti nežinomi asmenys, kurie užkrėtė šiuos amerikiečius, taip pat neįtraukti galimi atvejai, apie kuriuos žurnalistai ar visuomenė taip ir nesužinojo.

Šie antikūnų duomenys tvirtai rodo, kad naujasis koronavirusas buvo perduodamas iš žmogaus žmogui visoje Jungtinėse Valstijose gerokai anksčiau nei 2020 m. sausio 1 d., o iki 2019 m. spalio mėn. tai tikriausiai įvyko. Jei tam tikri pareigūnai nuslėpė šią tiesą arba tiesiog buvo pernelyg nekompetentingi, kad ją išsiaiškintų, pakertamas bet koks pasitikėjimas tokiomis institucijomis.  Iš pirmiau pateiktos informacijos taip pat galima spręsti, kad pareigūnai nėra suinteresuoti atlikti rimtus ankstyvo viruso plitimo tyrimus, o tai skatina skeptiką susimąstyti, kodėl taip gali būti.