Lietuvos žmonės gali būti ramūs: jau yra planas, kaip jiems padėti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvos-... 2022-08-24 15:06:00, skaitė 308, komentavo 9

Lietuvos žmonės gali būti ramūs: jau yra planas, kaip jiems padėti

Pranešama, kad pavyzdys dėl žmogaus teisių klausimų, visiems pažangiems Lietuvos politikos lyderiams yra Ukraina.

„Seimo nariai žada karštą jau tuoj prasidėsiantį politinį sezoną. Jame esą reikės ne tik toliau narplioti nacionalinio saugumo klausimus, kurie ypač aktualūs vykstant karui Ukrainoje, bet ir stengtis grąžinti skolą piliečiams žmogaus teisių srityje“, - skelbiama nepriklausomo Žmonių partijos portalo publikacijoje „Čmilytė-Nielsen: jau turime planą, kaip padėti Lietuvos gyventojams“.

Ji tvirtino, kad ir rugsėjo 10-ąją prasidėsiančioje Seimo rudens sesijoje vėl bus sprendžiami nacionalinio saugumo klausimai, tačiau tikrai bus grįžta ir prie žmogaus teisių temų.

ohoho.jpg

„Ukrainos pavyzdys labai gerai parodo, kad nėra klausimų, kurie yra netinkami spręsti karo metu, o tai yra viena iš diskusijos temų Seime, kad vienas ar kitas žmogaus teisių klausimas turėtų būti atidėtas, nes karo laikui netinka. Bet Ukraina parodė savo sprendimu dėl Stambulo konvencijos ratifikavimo, kad karo metas tinkamas spręsti žmogaus teisių klausimus“, – pabrėžė V. Čmilytė-Nielsen.

Moteris priminė, kad būtina tęsti paramą Ukrainai.

„Bendras tikslas yra padėti Ukrainai atsilaikyti ir po to laimėti ir kartu padėti Lietuvos gyventojams tinkamai, kuo mažau skausmingai susidoroti su tais iššūkiais, kurie kyla dėl karo“, – akcentavo V. Čmilytė-Nielsen.

Politikė pabrėžė, jog žmogaus teisių klausimai iš Seimo darbotvarkės tikrai nebus išbraukti.

„Niekada nebus idealaus laiko kalbėti apie vienos ar kitos grupės, mažumos problemų sprendimą, nes daugumai tai neatrodys pirmo būtinumo klausimas. Todėl suvokdami, kad daugumai tai neatrodo labai svarbu, turime, matyt, rodyti politinę lyderystę ir tuos klausimus kelti, drauge nepamiršdami ir kitų svarbių klausimų“, – žmogaus teisių svarbą net ir karo kontekste akcentavo Seimo pirmininkė.

Keli susiję:

Lietuvos finansų specialistai siūlo išgyvenimo receptus sunkiai prasimaitinantiems

Lietuvos piliečiai informuoti: gyvenimas gerėjo ir toliau gerės

TVF blogina ateinančių metų perspektyvas (Dubnikovas po 10 metų prognozuoja šviesią ateitį)

Seimo patvirtintas 2022 m. biudžetas – tai visos Lietuvos, kiekvieno gyventojo pergalė

Milijardų lietus virš Lietuvos, leidžia visiems jaustis saugiai ir oriai

TVF blogina ateinančių metų perspektyvas (Dubnikovas po 10 metų prognozuoja šviesią ateitį)