M. Laurinkus siūlo propagandinėje šalies žiniasklaidoje suteikti žodį vidaus priešams

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/mlaurinku... 2022-08-16 19:56:00, skaitė 201, komentavo 4

M. Laurinkus siūlo propagandinėje šalies žiniasklaidoje suteikti žodį vidaus priešams

Buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Mečys Laurinkus perspėjo, kad pastaruoju metu suintensyvėję prieš Lietuvą ir jos valdžios sprendimus nusiteikusių veikėjų veiksmai rudenį tik dar labiau stiprės, o įtakos tam turės ir vis gilėjančios ekonominės šalies problemos.

Taip jis tvirtino reaguodamas į už šnipų tinko Lietuvos sukūrimą nuteisto Algirdo Paleckio ir jo bendražygių elgesį.

Apie tai M. Laurinkus pasakė „Senukų (Žinių )radijo“ laidoje.

„Lietuva susiduria su ekonomine krize po kovido, ją pagilino Rusijos karas prieš Ukrainą, o rudenį ji dar pagilės. Bus labai sudėtingas ne tik ruduo, bet ir žiema, bus sudėtinga ir Europai, ir Lietuvai. Esu šimtu procentų tikras, kad marginalai tuo pasinaudos, ši visa veikla tikrai suintensyvės, esant ekonominėms problemoms“, - atskleidė buvęs VSD vadovas.

Valdžia, pasak jo, į tai turėtų žiūrėti itin atidžiai.

M. Laurinkaus teigimu, svarbu suprasti, kokie yra tokių žmonių ir grupių tikslai, todėl vertėtų suteikti jiems progą pasisakyti garsiau.

„Pirma, yra turinio klausimas tų, kurie vyksta ir kažką pasisako. Jiems reikia suteikti pasisakymų erdvę, ir viskas. Reikia pirmiausia išsiaiškinti turinį, tad patarčiau išklausyti ir paklausti įvairių klausimų – kaip jie žiūri į karą, tą ir tą procesą – tada paaiškėtų, kokia yra to žmogaus pozicija ir ko iš tikrųjų yra siekiama“, - patarė M. Laurinkus.