JAV Vidaus pajamų tarnybos mokymuose dalyvavo ginkluoti agentai, imituojantys užpuolimą priemiesčio namuose

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://summit.news/2022/08/12... 2022-08-16 01:59:00, skaitė 274, komentavo 7

JAV Vidaus pajamų tarnybos mokymuose dalyvavo ginkluoti agentai, imituojantys užpuolimą priemiesčio namuose

The Internal Revenue Service (IRS) -  yra Jungtinių Valstijų federalinės vyriausybės pajamų tarnyba, atsakinga už mokesčių surinkimą ir Vidaus pajamų kodekso, pagrindinio federalinės mokesčių teisės akto, administravimą. Ji yra Iždo departamento dalis, o jai vadovauja Vidaus mokesčių komisaras, kurį penkerių metų kadencijai skiria Jungtinių Valstijų prezidentas. Į IRS pareigas įeina pagalbos mokesčių mokėtojams teikimas, klaidingų ar apgaulingų mokesčių deklaracijų paieška ir sprendimas, taip pat įvairių išmokų programų, įskaitant Prieinamos sveikatos priežiūros įstatymą, priežiūra.

 

Vidaus pajamų tarnybos vidaus ataskaitoje matyti, kaip gerai ginkluoti agentai, dalyvaudami mokymuose, imituoja užpuolimą priemiesčio namuose.

Šie mokymai buvo parodyti 2021 m. IRS metinėje ataskaitoje, kurioje matomi agentai iš agentūros Nacionalinės kriminalinių tyrimų mokymo akademijos (NCITA), esančios Federaliniame teisėsaugos mokymo centre (FLETC) Brunsvike, Džordžijos valstijoje.

Ataskaitoje užfiksuota, kaip agentams rengiami "šaunamųjų ginklų mokymai", o kitoje nuotraukoje matyti agentai, dėvintys taktinę aprangą su užrašais "POLICIJA" ir "IRS-CI".

 

JAV mokesčių rinkėjas rengia naujus agentus naudoti "mirtiną jėgą 

https://www.rt.com/news/560682-irs-agents-deadly-force/

Vidaus pajamų tarnyba (IRS) tyliai redagavo internetinį darbo skelbimą, kuriame teigiama, kad nauji samdomi darbuotojai turi būti pasirengę šaudyti, kad nužudytų. 

JAV mokesčių inspekcija sukėlė triukšmą, nes paskelbė darbo pasiūlymą, kuriame įspėjo, kad nauji agentai turi būti pasirengę panaudoti "mirtiną jėgą" prieš įtariamuosius. 

Trečiadienį IRS darbo forma, kurioje buvo ieškoma "kriminalinių tyrimų specialiųjų agentų", buvo trumpam pašalinta iš interneto ir redaguota po to, kai jos formuluotės sukėlė pasipiktinimą socialinėje žiniasklaidoje, praneša "Fox News" ir kitos žiniasklaidos priemonės. Nors ankstesnėje puslapio versijoje (archyvuotoje rugpjūčio 10 d.) buvo pažymėta, kad į "pagrindines pareigas" įeina šaunamojo ginklo nešiojimas ir "pasirengimas prireikus panaudoti mirtiną jėgą", ketvirtadienio vakarą matomame sąraše šio reikalavimo nebėra.

Žurnalistas Fordas Fišeris (Ford Fischer) vienas pirmųjų trečiadienį tviterio žinutėse atkreipė dėmesį į "mirtinos jėgos" paminėjimą. Mažiau nei po 24 valandų agentūra pašalino skelbimą, pašalino įžeidžiantį punktą ir įkėlė jį iš naujo.

"IRS kriminalinių tyrimų specialaus agento darbo skelbimas tebėra atidarytas USAJobs ir nebuvo pašalintas", - "Fox Business" sakė IRS atstovas spaudai, tačiau nepateikė jokio paaiškinimo dėl akivaizdaus redagavimo.

Respublikonai ir konservatyvūs JAV prezidento Džo Bideno kritikai pastarosiomis dienomis skambino pavojaus varpais dėl didėjančių IRS įgaliojimų, o Atstovų Rūmų mažumos lyderis Kevinas McCarthy (R-Kalifornija) teigė, kad demokratai, remdamiesi dar nepasirašyto Infliacijos mažinimo įstatymo nuostata, siekia sukurti federalinių mokesčių pareigūnų "armiją".

"Ar uždirbate 75 000 dolerių ar mažiau?" - klausė jis tviteryje ir pridūrė: "Demokratų nauja 87 000 IRS agentų armija ateis pas jus - su 710 000 naujų auditų amerikiečiams, kurie uždirba mažiau nei 75 000 dolerių". 

Libertarų pažiūrų respublikonas Thomas Massie (Kentukio valstija) atkreipė dėmesį į prieštaringai vertinamą darbo vietų sąrašą socialiniame tinkle, taip pat teigdamas, kad IRS siekia papildyti savo gretas "dešimtimis tūkstančių" agentų, ir įspėdamas, kad jiems nebus taikomas demokratų siekis uždrausti šautuvus AR-15.

Tačiau, nors priešininkai teigė, kad ši priemonė smarkiai padidins IRS agentų skaičių, o kai kurie teigė, kad jie bus paleisti prieš smulkiojo verslo savininkus visoje šalyje, Iždo departamento pareigūnas, su kuriuo susisiekė "Time", paneigė šį kaltinimą.

"Visiškai netikslu apibūdinti bet kokias iš šių priemonių kaip skirtas viduriniosios klasės ar mažųjų įmonių audito kontrolei didinti", - sakė pareigūnas.

Toliau "Time" pažymėjo, kad nors Infliacijos mažinimo įstatymu IRS per ateinančius 10 metų leidžiama skirti apie 78 mlrd. dolerių, šios lėšos bus skirtos "įvairiems etatams", iš kurių tik dalis bus mokesčių administratorių. Be to, daugelis naujų darbuotojų užims darbo vietas, kurias šiuo metu užima į pensiją išeinantys žmonės, t. y. IRS gali padaugėti iki 30 000 darbuotojų, palyginti su dabartiniu darbuotojų skaičiumi, o tai yra gerokai mažiau nei 87 000, kaip nuolat teigia konservatorių kritikai.

Pasak buvusio IRS komisaro Džono Koskineno (John Koskinen), šiuo metu mokesčių institucijoje iš viso dirba apie 78 000 darbuotojų, kuris pažymėjo, kad 2013 m. šis skaičius sumažėjo nuo beveik 100 000 darbuotojų.