Nausėda kirčiavo ryžtingai – nubaudė netoleruotinai besielgiančius ledo šokėjus ir KGB'istą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-k... 2022-08-10 21:46:00, skaitė 254, komentavo 13

Nausėda kirčiavo ryžtingai – nubaudė netoleruotinai besielgiančius ledo šokėjus ir KGB'istą

 

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda rugojūčio 10 d. išbraukė iš valstybės apdovanotųjų sąrašo ledo šokėjus Margaritą Drobiazko ir Povilą Vanagą dėl jų pasirodymo Rusijoje, tęsiančioje karą su Vakarais Ukrainoje.

M. Drobiazko ir P. Vanagas 2000 metais yra apdovanoti Gedimino ordino Riterio kryžiais.

Informuojama, kad pagal įstatymą, valstybės apdovanojimai gali būti atimti, jeigu apdovanotųjų veika žemina apdovanotojo vardą.

Valstybės lyderis atskiru dekretu, pažeminus apdovanotojo vardą, iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi sąrašo išbraukė ir buvusį KGB darbuotoją, diplomatą Vladimirą Jakuniną. Pastarąjį 2002 m. už nuopelnus Lietuvos valstybei apdovanojo slaptojo kankinimų kalėjimo Lietuvoje įkūrėjas, prezidentas Valdas Adamkus.

Dabar turėtų būti svarstomas pilietybės atėmimo klausimas iš valstybės priešams tarnaujančių asmenų.

 

PAPILDYTA

Gerovės valstybės kūrėjas turėdamas pakankamai daug laisvo laiko savo sprendimą pakomentavo ir visuomeniniuose tinkluose:

wwww.jpg

Kaip galia suprasti, G. Nausėda nenustatė, ar tai buvo tik „politinis vištakumas“, ar „spjūvis nukautų kūdikių, vaikų, moterų ir senelių atminimui“.

Visa tai bei už ką G. Nausėda nubaudė slaptojo kankinimų kalėjimo Lietuvoje įkūrėjo, prezidento V. Adamkus apdovanotą KGB'istą, aiškinsimės ir „PressJazz TV“ rugpjūčio 10 d. laidoje „2K+“, kurią tiesiogiai nuo 16 val. bus galima žiūrėti čia:

Susiję:

Prisišoko Vanagas su Drobiazko – iš jų būtina kuo skubiau atimti apdovanojimus ir pilietybę