Algimantas Rusteika: Pagalvokit ir pamatykit, kokia valdžios ėmimo ir išsaugojimo už pinigus schema ir kaip bus nelengva ją sugriauti

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-08-08 21:32:00, skaitė 243, komentavo 1

Algimantas Rusteika: Pagalvokit ir pamatykit, kokia valdžios ėmimo ir išsaugojimo už pinigus schema ir kaip bus nelengva ją sugriauti

Visų UAB-ų pelno deklaracijos pateiktos VMI iki birželio 15 d. Visų jų pajamas ir pelnus galima matyti viešai - atsiverskit bet kurio UAB-o, tarkim, kad ir Maxima.lt paskyrą rekvizitai.lt ir įsitikinsit. Tik ko ten nerasit - tai praeitų metų landsbergių biznio pajamų ir pelno. Pažiūrėkit - visi kiti duomenys yra net už 2022 metus, o pajamas ir pelną rodo tik užpernykščius.

Matyt, taip išsipūtė, kad nebepatogu rodyti viešai, reikės kreiptis oficialiai, kad paaiškintų. Na, o dabar kol kas pažiūrėkim, kaip UAB LIETUVA, t.y. valdančiosios mūsų "partijos"(t.y. jų lyderių privačios firmos mums valdyti ir biudžetui "patvarkyti") gyvena. Oficialūs duomenys už 2022 metus.

Dulkinimosi ir narkotikų "laisvės" partija turi 3428 narius. Surinko nario mokesčio 14932 €, t.y. 4,35 € kiekvienam nariui per metus arba 36 ct. per mėnesį. Tačiau valdžia, t.y. jie patys sau pasiskyrė 20 kartų daugiau, 298 244 €.

Teisiamas "liberalų" sąjūdis turi 6965 narius. Surinko nario mokesčio 30316 €, t.y. lygiai kaip ir dulkinimosi ir narkotikų partija - 4,35 € kiekvienam nariui per metus arba 36 ct. per mėnesį. Tačiau iš biudžeto sau pasiskyrė beveik 16 kartų daugiau, t.y. 478 466 €.
Na, o konservatnikai turi 13815 narių. Surinko nario mokesčio 63 082 €, t.y. 4,56 € kiekvienam nariui per metus arba 0,38 € per mėnesį. Tačiau iš biudžeto sau pasiskyrė 1 624 668 € arba 25,5 karto daugiau.

Taigi, mūsų "UAB Lietuva" akcininkų kiekvienas narys sugeba skirti mūsų ir jūsų valdymo reikalams tik beveik po 4 tuščius alaus butelius per mėnesį! Kokia auka Tėvynei! Ir dėkinga, jų valdoma Tėvynė jiems atsilygina dešimteriopai ir dvidešimteriopai, ir padengia visas jų kilniam tikslui patirtas išlaidas su kaupu.

Štai, "Laisvės" partijos valstybinių asignavimų likutis 2021 pradžioje buvo 0, gavo iš biudžeto 298 244 €, išleido 116 621, tai liko kitiems metams, kuriais dar daugiau gaus. Analogiškai liberobliai iš gautų 478 466 € išleido 344 826 €, kiti liko šviesesnei ateičiai. Konservatnikai gavo iš mūsų kišenių paimtų 1 624 688 €, išleido 1 265 605 €, kiti liko partijos sąskaitoje. Pravers, aišku.

Bet jei pažiūrėsim, kiek ir kaip jie nario mokesčius "savo partijai" moka, tai paaiškės ir tikrasis vaizdas.

Nelaisvės partijos mokesčius mokėjo tik 449, t.y. 13,1 % narių vidutiniškai po 33,25 € arba po 2,77 € per mėnesį. Liberolų mokėjo savo "partijai" tik 1523 arba 21,87 % vidutiniškai po 19,91 € arba po 1,65 € per mėnesį. Konservatnikų, mokančių savo šutvei, atsirado net 4031, t.y. 29,18 %, bet ir tie sumokėjo vidutiniškai tik po 15,65 € arba po 1,3 € per mėnesį. Taip kad mokančiųjų savo "partijai" dalis, atmetus abejingųjų didžiąją daugumą, nedaug skiriasi - jų "auka bendram reikalui" padidėja nuo 4 tuščių alaus butelių iki vieno pilno.

Be valstybės paramos, mokamos iš mūsų kišenės ištrauktų mokesčių, šios partnerybės šutvės bemat bankrutuotų. Visos normalios organizacijos nemokančių nario mokesčio narių netoleruoja - iš pradžių jiems apribojamos teisės balsuoti, o po to jie pašalinami.
Šie mokančių valdančiųjų partinį mokestį procentai, svyruojantys nuo 13 iki 29 % ,rodo paprastą kaip "čemodanas" teisybę: visos tos partijos yra butaforija ir feikas. Tikrųjų, veikloje realiai dalyvaujančių narių yra tik tie 15-25 %, kiti yra tiesiog dėl skaičiaus įrašyti giminės, artimieji, bendradarbiai ar bičiuliai, kurie gal net užmiršo, kad jie kažkam kažada kažkieno prašymu yra parašę pareiškimą.

Na, o iš biudžeto gautus pinigus konservatnikai dosniai dalina. Štai, nors tai ne partinės veiklos ir negalimos tokioms prilyginti išlaidos, TSLK taškė mūsų visų pinigus ir iliustracijų kūrimui "koronaviruso prevencijai", ir dizaino kūrimui "koronaviruso prevencijai socialiniuose tinkluose", ir "TS-LKD skiepų kampanijai", ir reklamai, kad "tyrimai rodo, jog vakcinos yra labai paveikios"...

Pažiūrėjus, per kur tie pinigai panaudojami ir per kur išplaunami, plika akimi matosi ta pati chebrytė: 15 min firmelė su T.Belžaku priešakyje ir UAB Open Agency, vadeliojama Arūno Kemežio, didžiojo skautų vado ir E.Jakilaičio draugelio. Jie visi yra specialiai tam įkurto šaulių Pelėdos būrio nariai ir bendražygiai. Šitiek prasukta kartu, gera bendrą darbą ir pajamėles prisiminti - ir "petys už laisvę", ir "stiprūs kartu", ir "korona stop vizualizacija", ir "likime namuose" klipų kampanija, ir dar kiek bus bendrų reikaliukų!

Per reklamos ir viešųjų ryšių firmą Open Agency, kurios apyvarta 16mln.€ ir kurios vieni didžiausių klientų LRT ir 15min, sukasi rimti dalykai ir nieko nepaklausi, kokie - firma privati, komercinė paslaptis. O jau konservatnikų rinkiminės reklamos visoms televizijoms iš mūsų biudžetinių pinigiukų - puslapių puslapiai. Neištversit, pasiliksiu kitam kartui.

Tiesiog pagalvokit ir pamatykit, kokia čia valdžios ėmimo ir išsaugojimo už pinigus schema ir kaip bus nelengva ją sugriauti. Ir įsivaizduokit, kaip ji žviegs griaunama. Bet sugriausim.