Orbanas „spjauna“ į Europos sankcijas Rusijai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/orba... 2022-07-29 18:16:00, skaitė 229, komentavo 1

Orbanas „spjauna“ į Europos sankcijas Rusijai

Vengrija tikisi dar vasarą sudaryti sandorį dėl papildomų 700 mln. kubinių metrų rusiškų dujų. Tai penktadienį pareiškė Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, kalbėdamas radijo stotyje „Kossuth“ .

„Mes vis dar deramės su rusais, kad gautume papildomus 700 milijonų kubinių metrų dujų“, – sakė jis ir pažymėjo, kad susitarimas bus pasiektas 2022 metų vasarą.

Vengrijos užsienio reikalų ir užsienio ekonominių santykių ministras Péteras Szijjarto liepos 21 dieną paskelbė apie naujų derybų dėl dujų tiekimo respublikai iš Rusijos pradžią. Anot jo, Vengrijos ketinimas papildomai įsigyti 700 mln. m dujų diktuoja būtinybė artimiausiais mėnesiais užtikrinti šalies energijos tiekimo saugumą. Jis pabrėžė, kad dabar Vengrijos vyriausybė svarbiausiu savo uždaviniu mato energijos tiekimą reikiamais kiekiais šalies pramonei ir šalies gyventojams.

2021 metų rugsėjį Vengrijos įmonė MVM su „Gazprom“ pasirašė dvi ilgalaikes sutartis, kuriose numatyta iš viso tiekti 4,5 mlrd. m kuro per metus vamzdynais per Serbiją ir Austriją, aplenkiant Ukrainą. Sutartis sudaryta 15 metų ir gali būti peržiūrėta praėjus 10 metų nuo įgyvendinimo pradžios.

Kossuth inf.