Algimantas Rusteika: Gali atrodyti - ir ko tas prezidentas su konservatoriais vis nepasidalina, juk politiką tai vykdo praktiškai tokią pačią?

Autorius: Algimantas Rusteika Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-07-04 17:54:00, skaitė 293, komentavo 0

Algimantas Rusteika: Gali atrodyti - ir ko tas prezidentas su konservatoriais vis nepasidalina, juk politiką tai vykdo praktiškai tokią pačią?

Nepasidalina postų. Tai mums jie rodo visokius Sprinter tyrimus apie reitingus, kurie iš tikrųjų skirti reitingams dirbtinai formuoti. Tikri tyrimai vykdomi neviešai, pateikiami valdžiai ir ji gerai žino, kurlink iš tikro krypsta visuomenės nuomonė.

O ji rodo rinkiminę katastrofą valdantiesiems. Gerai gyventi visiems gerai gyvenantiems norisi, todėl dabar prasidėjo žiurkių bėgimas iš Independence laivo. Jaukių, saugių vietelių valstybės tarnyboje paklausa šimtus kartų viršija pasiūlą.

Tiems labai saviems, kuriems rinkimuose nepasiseks, ir TSRS, ir dabartinėje Lietuvoje, kelias vienas - į diplomatinę tarnybą. Tokios vietos specialiai rezervuojamos, kaip staliukai restorane. Gabriuko konservatoriai URM paveldėjo jų gal dešimtį.

Atėję papildomai pradėjo ambasadorių keitimus ir skyrimus, vien šiemet ar ne tuziną palaimins, pernai irgi virš dešimties. Prisidengiant "depolitizavimo" lozungais ir neigiant lojalumo kriterijus konkursuose stumiami būtent konservatoriams lojalūs žmonės. Galima drąsiai teigti, kad per kadenciją bus pakeisti vos ne visi ambasadoriai.

Ir patys pačiausi - A.Ažubalis, ir E.Zingeris - labai nori būti ambasadoriais, nes laikas jau ramiai nusenti, ką kalbėt apie mailių. Bet Gabriukas turi savo nomenklatūrą, nepritaria, iš čia ir "vertybinės diskusijos" konservatorių viduje kyla. Baisus dalykas.

Kai tik pavyksta su Prezidentūra susitarti dėl posto - ir nutyla kritika, ir G.Nausėda staiga pasidaro geras ar bent ne toks blogas. O kai tik reikia dėl dar vieno susitarti ir nepavyksta - prabyla delfiai ir miliūtės haubica.

Ką bekalbėt apie smulkesnius postus, kuriuos dalija jau patys savieji, patapę ambasadoriais - telefonai netyla, susigrūdimas didelis, žviegimas, bruzdesys! Dangus griūva, man ant uodegytės buvo nugriuvęs!

Pasakysiu didelę paslaptį konservatorių seimūnų žmonoms - paspauskit savo brangiuosius, tegu užsiima šeimos ateitim ir užsitikrina vietelę diplomatinėj tarnyboj ar šiaip kur nors Lietuvoj, tegu ir savo kontroliuojamoj savivaldybėj, kurių gali kitąmet likti daug mažiau.
Nes, kaip sako man informuoti šaltiniai, procesas prasidėjo ir greit jau viskas bus išsidalinta. Liks tik salės darbuotojų vietos "Maximose". Bet ten jūsų nepriins, nes dirbti reikia.