Lietuvos karo kurstytojai sunerimę – jų provokacija dėl tranzito blokados į Kaliningradą gali nepavykti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvos-... 2022-06-30 16:20:00, skaitė 424, komentavo 5

Lietuvos karo kurstytojai sunerimę – jų provokacija dėl tranzito blokados į Kaliningradą gali nepavykti

Badaujantis liberalas P. Auštrevičius (galvutė pažymėta violetiniu apskritimu).

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas skelbia, kad „Lietuva vis dar laukia galutinio Europos Komisijos (EK) žodžio, stabdyti ar leisti iš Rusijos į Kaliningradą gabenti sankcionuotas prekes“.

„Tačiau Delfi turimi duomenys rodo, jog praėjusią savaitę Lietuvą pasiekė Komisijos išaiškinimas, kad geležies ir plieno gaminius Rusija į Kaliningradą gabenti gali. Europarlamentaras Petras Auštrevičius sako, kad reikia daryti viską, kad toks sprendimas netaptų galutiniu, o jei tokios nuomonės Komisija laikysis iki galo, tai bus didelis Lietuvos pralaimėjimas“, - skelbiama nerimastingoje analtinėje analizėje „Naujame dokumente – kitokia EK pozicija dėl tranzito į Kaliningradą: ragina daryti viską, kad jo neliktų“.

Pasak aštuntus metus iš eilės dėl Ukrainos didvyrės Nadios Savčenko badaujantčio liberalo P. Auštrevičiaus, „į šią situaciją Lietuvą atvedė tai, kad mes visiškai pasidavėme EK valiai, tikėdami, kad jų paaiškinimai ar išaiškinimai atitiks ES ir Lietuvos interesus“.

Primenama, kad „sujudimas Briuselyje dėl Kaliningrado tranzito kilo Rusijai pradėjus klykti apie „Kaliningrado blokadą“ ir ėmus svaidytis grasinimais“.