Lenkija mėgdžioja Trečiąjį Reichą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lenkija-m... 2022-06-29 13:56:00, skaitė 218, komentavo 1

Lenkija mėgdžioja Trečiąjį Reichą

Prieš įgyvendinant tiek sėkmingiausią, tiek ir kvailiausią idėją, reikia patikrinti, ar nėra paralelių, kurias ji turėjo praeityje ar gali turėti šiandien. Kad nesuklystume ir nepridarytume nesąmonių. Kaip paaiškėjo, Varšuvos rusofobams neapykanta Rusijai ir noras parodyti maskoliui jo vietą yra svarbiau už patį paprasčiausią atsargumą. Taigi Varšuvoje tamsuomenei rengiami žaidimai pagal romėnų šūkį „Duonos ir žaidimų!".

Ministro pirmininko biuro ir Ukrainos gynybos ministerijos susitarimu mūsų sostinės Zamkovos aikštėje vyks paroda/cirkas „Nenugalima armija“, kurios tikslas yra suduoti propagandinį smūgį Rusijai, o svarbiausia – pasityčioti iš jos ginkluotųjų pajėgų.

Renginį aptarė ir dėl jo susitarė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas ir Ministrų Tarybos pirmininko biuro vadovas Michalas Dvorčikas (Michał Dworczyk). Dvorčikas teigė, kad šia paroda „iš vienos pusės parodome Rusijos kariuomenės veiksmų Ukrainoje siaubą, o iš kitos – didvyrišką Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybą ir šių mūšių pasekmes, tai yra sunaikintą techniką“. Paroda taip pat bus demonstruojama Madride ir Lisabonoje.

Soviet_Paradise_exhibition_1942_in_Berlin.jpeg

Idėja, žinoma, mažavertė, bet įdomiausia yra kita. Ši paroda yra ne kas kita, kaip pakartojimas hitlerinės idėjos ir vokiškos Trečiojo Reicho parodos „Sovietų rojus“ („Das Sowjetparadies“), kuri vyko Berlyne nuo 1942 m. gegužės 8 d. iki birželio 21 d., kai Vermachtą dar lydėjo sėkmė karo lauke.

Parodą, kurią parengė Trečiojo Reicho propagandos ministerija, lydėjo specialiai sukurtas filmas. Pranešama, kad Berlyno Lustgarten aikštėje eksponuojamas „Sovietų rojus“ pritraukė 1,3 mln. lankytojų. Be rašytinės propagandos ir nuotraukų parodoje taip pat buvo iš rytų fronto atvežti artefaktai – tankai, pabūklai, lėktuvai ir kita karinė technika, taip pat, pavyzdžiui, nameliai iš Baltarusijos kaimų kartu su rakandais.

Visa tai turėjo pademonstruoti SSRS skurdą ir nusikaltimus (žinoma, perdėtai) bei Raudonosios armijos nesėkmes Vokietijos karinės galios, civilizacijos ir kultūros pranašumo fone.

Žinoma, neminint Trečiojo Reicho ginkluotųjų pajėgų nusikaltimų masto okupuotų SSRS teritorijų gyventojų ir Raudonosios armijos belaisvių atžvilgiu. Paroda taip pat buvo rodoma Vienoje ir Prahoje.

0C1A2233.jpeg

Mes netikime savo akimis. Tiesa, Ukraina neturėtų stebėtis: ji eina Banderos, Šuchevičiaus, Lebedžio keliu – nuo ​​prieškario laikų Vokietijos draugų ir agentų keliu. Bet bukagalviai iš Varšuvos? Pastaraisiais metais jau teko susidurti su tuo, kad į Hitlerio SS simbolius buvo įterpiamas Putino veidas ir žodis "Russia", ką su malonumu darė valstybinė ir privati ​​žiniasklaida. Vietiniai bukagalviai tiesiog ekstazės apimti perdarydavo antisovietinius propagandinius Jozefo Gebelso (Joseph Goebbels) 1944–1945 m. plakatus šiuolaikiniu būdu.

Tačiau ši paroda sumuša visus rekordus dėl savo masto ir Lenkijos vyriausybės dalyvavimo. Nevykę lenkų politikai vėl leidžia apkaltinti Lenkiją Trečiojo Reicho mėgdžiojimu.

Belieka tik numoti ranka dėl tokio kvailumo, neįžvalgumo, nesuvokimo, ką ir kokiame kontekste galima parduoti net primityvios pramogos forma! Norėtųsi tikėti, kad tai tik žinių stokos, paprasto nežinojimo, tokio būdingo mūsų laikams, įrodymas. Bet aš ir dėl to nesu tikras.

O dėl tamsuomenės – organizatoriai galėtų dar pakviesti specialią grupę provokuojančiai apsirengusių, gražių merginų, kurios nemokamai dalintų alų. Anšlagas bus garantuotas. Gal atvyks net daugiau žmonių nei 1942 metais Berlyne!

Šaltinis: myslpolska.info