8 citatos iš Putino kalbos Tarptautiniame Peterburgo ekonomikos forume

Autorius: Spartakas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2022-06-18 19:00:00, skaitė 1203, komentavo 17

8 citatos iš Putino kalbos Tarptautiniame  Peterburgo ekonomikos forume

Vienpolio pasaulio era baigėsi.

Jungtinės Valstijos paskelbė save Viešpaties pasiuntiniais Žemėje.

Dabartiniai pokyčiai ekonomikoje ir tarptautinėje politikoje yra tektoniški ir revoliuciniai. Nebus taip, kaip anksčiau.

Kolegos Vakaruose bando atremti istorijos eigą, mąsto praėjusio šimtmečio terminais, skendi iliuzijose ir nenori pastebėti pokyčių.

Auksinio milijardo šalys vis dar visus kitus laiko savo kolonijomis, antrarūšiais.

Visi šie burtai apie „doleris už 200 rublių“ ir ekonomikos žlugimas yra informacinio karo įrankis. Ekonominis blickrygas prieš Rusiją neturėjo sėkmės.

Europos Sąjungos nuostoliai dėl sankcijų karštinės gali viršyti 400 mlrd.

Europos ir JAV vykdoma klaidinga ekonominė politika, speciali operacija yra išsigelbėjimas Vakarų elitui. Europos Sąjunga prarado politinį suverenitetą.

Putinas apie krizę, badą, valiutas ir Specialią karinę operaciją

Pasaulį į pasaulinės krizės duobę sistemingai varė vadinamojo „didžiojo septyneto“ šalys, savo ilgamete neatsakinga politika, įskaitant nekontroliuojamą emisiją ir neužtikrintų skolų kaupimąsi.

Spausdino, dalino pinigus, o už tai išgrėbė visas prekes trečiųjų šalių rinkose. Vakarai kaip dulkių siurblys iš skurdžiausių šalių grėbė prekes, palikdami joms tik likučius.

Kodėl keisti prekes į dolerius ir eurus? JAV gali bet kada pavogti svetimus pinigus, kai jiems kažkas nepatinka, tai objektyvi analizė.

Įsivaizduojamų subjektų ekonomiką keičia nekilnojamojo turto ekonomika.

Ateinančiais metais vyks pasaulinių atsargų konvertavimo procesas. Nuo nuvertėjančių valiutų iki realių atsargų, tokių kaip energija, maistas. Tai sukels dar didesnę dolerio infliaciją.

Problemos ekonomikoje kilo ne dėl Rusijos. Norėtume išgirsti, kad esame „visagaliai“, bet tai netiesa. Situacija brendo bėgant metams, paskatinta trumparegiškos Vakarų politikos

Grūdų tiekimo apimtys kitą sezoną gali išaugti iki 50 mln. Rusija grūdus tieks skurdžiausioms, pirmiausia Afrikos šalims ir Artimiesiems Rytams

Galimas badas skurdžiausiose šalyse bus visiškai ant JAV ir Europos biurokratijos sąžinės.

Mes nesikišame į ukrainietiško maisto tiekimą pasaulinei rinkai. Juodosios jūros neminavome. Tegu ukrainičiai išminuoja, o mes užtikrinsime saugumą.

Ukrainoje yra 5 milijonai tonų kviečių. O pasaulyje pagaminama 800 mln.

Ukrainiškų grūdų eksporto variantai yra 5-6, tegul Kijevo valdžia sprendžia, kaip tai padaryti patys, nekreipdami dėmesio į jų savininkus iš už vandenyno.

Sprendimas atlikti specialiąją operaciją buvo priverstinis ir būtinas. Visos specialiosios operacijos užduotys tikrai bus išspręstos. O to garantija – mūsų karių stiprybė, mūsų visuomenės konsolidacija.

Rusijos specialioji operacija Ukrainoje – tai suverenios šalies sprendimas, pagrįstas teise ginti savo saugumą.

Vakarai panaudojo Ukrainos teritoriją. Niekas ten nekreipia dėmesio į žmonių gyvenimus, „jie jų negaili“. Ir jie negailėjo pinigų, kad šalies rytuose būtų sukurtas placdarmas prieš Rusiją.

Vakarus taip užbūrė mintis, kad Rusija yra ekonomiškai per daug priklausoma nuo Vakarų, kad jie patys patikėjo šiuo mitu

Rusija niekada neis saviizoliacijos keliu, plės bendradarbiavimą su norinčiais dirbti su ja.

Didžioji dauguma žmonių žemėje yra už bendradarbiavimą su Rusija.