Donecke prasidėjo užsienio samdinių iš Azovstal teismas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/done... 2022-06-09 15:24:00, skaitė 340, komentavo 11

Donecke prasidėjo užsienio samdinių iš Azovstal teismas

Užsienio samdiniai Seanas Pinneris, Aidenas Aslinas ir Saaudunas Brahimas, kovoję Ukrainos pusėje (Mariupolyje) už pinigus, atsidūrė teisiamųjų suole. Jie kaltinami nekaltų žmonių nužudymu ir daugeliu kitų sunkių nusikaltimų (įskaitant terorizmą). Jie teisiami Donecko Liaudies Respublikoje (DLR) teritorijoje, kur leidžiama mirties bausmė.

Ukrainos nacių pusėje kovoję užsienio samdiniai buvo informuoti apie DLR Aukščiausiojo Teismo jiems pareikštus kaltinimus birželio 7 d., teigiama DLR Aukščiausiojo Teismo išplatintame teismo salės vaizdo įraše.

Pristatytame vaizdo įraše du Didžiosios Britanijos piliečiai – Seanas Pinneris ir Aidenas Aslinas, taip pat Maroko pilietis Saadounas Brahimas teigiamai atsako į klausimą, ar yra susipažinę su kaltinimais, taip pat teigia, kad pretenzijų neturi.

Anksčiau DLR vadovas Denisas Pušilinas pranešė, kad Donecke prasidėjo Ukrainos nacių pusėje kovojusių ir į nelaisvę paimtų užsieniečių teismas.

Pagal DLR įstatymus užsienio samdiniams už dalyvavimą karo veiksmuose Ukrainos nacių pusėje gali grėsti ir mirties bausmė.

SN inf.