USA valosi „galus“, Rusijai žlugdant jų planus Okrainoje

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-06-03 22:38:00, skaitė 733, komentavo 17

USA valosi „galus“, Rusijai žlugdant jų planus Okrainoje

Vakarų šalys, įskaitant USA, pamažu pradeda "suvynioti" kai kuriuos procesus, kuriuos pačios paleido metų pradžioje, tikėdamosis, kad įvykiai vystysis pagal kitokį nei dabar scenarijų.

Jeigu dabar atidžiau įsižiūrėti į amerikonišką fake news, galima matyti, kaip jos pamažu pradeda „valyti“ kai kuriuos galus tos operacijos, kurią vakaroidai buvo suplanavę įvykdyti pagal savo scenarijų, ir kurią Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sužlugdė vasario pabaigoje-kovo pradžioje .

Įžymus Rusijos ekonomistas Chazinas prieš kelias savaites pagarsino hipotezę, kurią patvirtindami šiandien jau pasirodė tam tikri požymiai.

„Šios hipotezės esmė yra ta, kad USA ruošė savo specialiąją operaciją, kurią vasario pabaigoje-kovo pradžioje turėjo pradėti Okraina. Šios operacijos metu buvo numatyta, kad Okrainos kariuomenės pajėgomis bus atliktas itin griežtas Donbaso valymas (gyventojų genocidas, masiniai žudymai). Ir šiandien, jau suprantant kokia tuo metu buvo Okrainos armija, galima drąsiai pasakyti, kad visa tai būtų įvykę pakankamai greitai“, – paaiškino M. Chazinas. – Prie to pačio, operacijos tikslas būtų buvęs ne tik “išvalyti” Donbasą, į kurį bendrai paėmus Okrainai apskritai nusispjauti. Tikslu būtų buvęs Vladimiro Putino nušalinimas nuo valdžios Rusijos Federacijoje."

Šiam pagrindiniam tikslui pasiekti USA parengė du scenarijus. Pirmasis scenarijus buvo pagrįstas tuo, kad Rusija niekaip neįsikiša į įvykius, vykstančius Donbase, o tada kiltų laukinė banga su šūkiais „Putinas viską sušyko“. Gali būti, kad tuo momentu Kremliuje būtų buvęs suaktyvintas kažkos sąmokslas, – paaiškino Chazinas.

„Antrasis scenarijus buvo paremtas tuo, kad Rusija stos ginti Donbasą. Tada ji iškart būtų buvusi paskelbta agresore, būtų buvę paleisti visi atitinkami procesai – beprotiška rusofobija (labai aiškiai pasireiškianti Marijos žemėje kartu su ukro-šyzu) ir atitinkamai suaktyvinta visa penktoji kolona Rusijoje (kuri, beje, labai stipriai suaktyvėjo)," – toliau aiškino politologas.

Tuo pačiu metu, anot Chazino, antrasis scenarijus numatė prielaidą, kad, užpuolę Donbasą, Okrainos armija įsiverš ir į Rusijos teritoriją. Todėl Rusijos Federacijoje prie penktosios kolonos protestų turėjo prisidėti dar ir tokia temą, kad valdžia leido susiklostyti tai pačiai situacijai, kokia buvo 1941 metų birželio 22 dieną, o tai reiškia, kad ją - valdžią, Putiną - reikia nuversti.

Be to, šios kampanijos dalis turėjo būti Švedijos ir Suomijos "įstojimas" į NATO. Ir šis procesas, esant tokiai įvykių raidai, turėjo įvykti žaibiškai, pridūrė Chazinas.

Tačiau visus šiuos planus sužlugdė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, šių metų vasario 24 dieną pradėjęs specialią karinę operaciją Donbasui apsaugoti, o taip pat demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą.

„Ir štai taip susiklosčiusioje situacijoje USA nusprendė nurėžti visus šiuos galus. Tuo labiau, kad pačioje USA, sprendžiant iš kai kurių požymių, nuo praėjusios savaitės baigiasi apmokėta pusmetinė rusofobijos kampanija, sutapatinta su Okrainos armijos operacija kuri neįvyko, - pažymi Chazinas. – Greičiausiai pinigai buvo skirti maždaug šešiems mėnesiams. O dabar pinigai baigiasi, ir naujo pervedimo nebus, o "laisva spauda" nedirba be biudžeto“.

Kalbant apie JevroSojūzą, tai kol kas neaišku, ar kažkas ten dar mokės, kad šita rusofobiška isterija tęstusi. Tačiau verta atkreipti dėmesį į tai, kad daugelis procesų Europoje užbuksavo. Pavyzdžiui, šeštojo antirusiškų sankcijų paketo priėmimas stūmėsi labai lėtai. Be viso to, sulėtėjo Švedijos ir Suomijos priėmimas į NATO. Ir galiausiai, informacinė kampanija tarp „žmonių su veideliais, kuriems verta spausti ranką“ (trumpiau - šūdeličio), kad Rusija „privalo pasiduoti“, taip pat pamažu slopsta.

„Gali būti, kad ten pinigai irgi baigiasi, o šūdelitis, kaip yra žinoma, nedirba nemokamai. Tai nereiškia, kad dabar vakaruose bus panaikintos visos sankcijos, bet galima manyti, kad kai kurios sankcijos jau bus panaikintos dėl labai paprastos priežasties – kadangi ekonominė situacija labai sparčiai blogėja“, – pridūrė Michailas Chazinas.

Priminsime, kad speciali karinė Okrainos demilitarizavimo ir denacifikavimo operacija buvo pradėta 2022 metų vasario 24 dieną po to, kai Lugansko ir Donecko liaudies respublikų valdžia kreipėsi į Maskvą su prašymu apsaugoti Donbaso gyventojus nuo Kijevo vykdomo genocido. Kaip teigiama Rusijos gynybos ministerijoje, Rusija nekelia sau tikslo okupuoti kaimyninę šalį, tačiau nori užtikrinti savo gyventojų, taip pat Donecko ir Lugansko Liaudies Respublikų gyventojų saugumą.