Karo ištroškusi Dalia Grybauskaitė: „Putinas gali būti sustabdytas tik mūšio lauke“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/karo... 2022-06-03 20:35:00, skaitė 515, komentavo 20

Karo ištroškusi Dalia Grybauskaitė: „Putinas gali būti sustabdytas tik mūšio lauke“

„Turbūt pasakysiu tiesiai, kadangi dabar galiu tiesiau ir atviriau kalbėti, nes neužimu pareigų, ir tiesiai sakau: skambučiai teroristui, žmogžudžiui ir agresoriui taip turi būti ir įvertinti kaip skambučiai teroristui“, – LRT radijui sakė D. Grybauskaitė.

„Prasidėjus karui, derybos nevyksta, vyksta karas. Nuo pat karo pradžios sakiau, kad Putiną galima sustabdyti tik mūšio lauke. O tai reiškia, tiesiogiai įsitraukiant arba, kaip mes vadiname, „foot on the ground“, arba tiekiant adekvačią, reikalingą, modernią ginkluotę. Kol kas buvo pasirinktas antrasis kelias, bet jis vyksta vėluojant, teikiant nepakankamai modernią ir efektyvią ginkluotę, ir to padarinius matome dabar. Kad Rusija lėtai, bet stumiasi rytinėje dalyje į priekį, ir abi pusės, tame tarpe ir ukrainiečiai, turi didžiulius žmogiškuosius ir technikos praradimus“, – sakė Grybauskaitė.

Vakarų lyderiai nepakankamai ryžtingai remia Ukrainą ir tai sudaro galimybes karą pradėjusiai Rusijai stumtis pirmyn, sakė kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

BV inf.