Karas Ukrainoje yra labai vertinga patirtis visai Europai, atskleidė Anušauskas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/karas-ukr... 2022-05-31 16:08:00, skaitė 225, komentavo 3

Karas Ukrainoje yra labai vertinga patirtis visai Europai, atskleidė Anušauskas

Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas gegužės 30 d. susitiko su Lietuvoje apsilankiusiu Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininko pirmuoju pavaduotoju Oleksandru Kornijenka ir aptarė tolesnę Lietuvos paramą Ukrainos kariuomenei.

„Artimiausiu metu perduosime Ukrainai šarvuočių, sunkvežimių ir visureigių. Šiomis dienomis bus priimtas ir sprendimas dėl anti-dronų ir termovizorių siuntos“, - pasakė A. Anušauskas, pabrėžęs, kad Ukrainos patirtis atremiant Rusijos agresiją yra labai vertinga visai Europai.

Infomuojama, kad Lietuva deda visas pastangas remdama Ukrainos valstybingumą ir nepriklausomybę, rėmė ir rems Ukrainą visomis įmanomomis priemonėmis, įskaitant karinę, finansinę, humanitarinę ir visą kitą reikiamą paramą.

Iki šiol Ukrainai suteikta Lietuvos karinė parama apima oro gynybos sistemas „Stinger“, prieštankinius ginklus, šarvines liemenes bei šalmus, 120 mm minosvaidžius, šaulių ginklus, amuniciją, termovizorius, dronus, antidronus, stebėjimo radarus. Iš viso Lietuvos iki šiol suteikta karinė parama Ukrainai siekia apie 115 mln. eurų.

Ekspertai.eu primena, kad per karą Ukrainoje jau žuvo dešimtys tūkstančių žmonių, milijonai tapo pėbėgėliais, daugybė miestų sugriauta – tai išties labai vertinga patirtis.