JAV dalyvavimo 2014 m. Kijevo perversme įrodymas

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://consortiumnews.com/202... 2022-05-28 22:38:00, skaitė 677, komentavo 18

JAV dalyvavimo 2014 m. Kijevo perversme įrodymas

Trečiadienį staiga tapo neprieinama populiari versija su subtitrais. Įraše pateikiama informacija apie JAV dalyvavimą 2014 m. Kijevo perversme. (Skaitykite stenogramą).

Po aštuonerių metų iš "YouTube" pašalintas JAV dalyvavimą 2014 m. perversme Kijeve įrodantis "Smoking gun". 

Tai buvo viena iš labiausiai žiūrimų perimto ir nutekinto tuometinės valstybės sekretoriaus padėjėjos Viktorijos Nuland ir tuometinio JAV ambasadoriaus Ukrainoje Geoffrey Pyatto pokalbio, kuriame jiedu tariasi, kas sudarys naująją vyriausybę likus kelioms savaitėms iki demokratiškai išrinkto Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus nuvertimo per smurtinį perversmą 2014 m. vasario 21 d., versijų.

Abu kalba apie "tarpininkavimą" antikonstituciniam vyriausybės pakeitimui ir jos "suklijavimą", taip pat apie tai, kokį vaidmenį turėtų atlikti tuometinis viceprezidentas Joe Bidenas ir kokius susitikimus rengti su Ukrainos politikais. JAV valstybės departamentas niekada nepaneigė vaizdo įrašo autentiškumo ir net paskelbė atsiprašymą Europos Sąjungai po to, kai V. Nuland įraše girdima sakant: "Fuck the E.U.". Tuo metu didžioji žiniasklaida beveik visą dėmesį skyrė tik šiai nepadoriai pastabai, nekreipdama dėmesio į didesnę JAV kišimosi į Ukrainos vidaus reikalus reikšmę. 

"Consortium News" ne kartą įdėjo "YouTube" vaizdo įrašą į straipsnius apie V. Janukovyčiaus nuvertimą. Šios savaitės pradžioje CN sėkmingai įterpė jį į dabar rašomą straipsnį, tačiau trečiadienį vaizdo įrašas staiga taip atsirado straipsnio projekte ir tapo neprieinamas Youtube.  2014 m. balandžio 29 d. paskelbtas vaizdo įrašas, kuris prieš jį pašalinant buvo peržiūrėtas 181 533 kartus, buvo viena iš labiausiai žiūrimų pokalbio versijų "YouTube". Taip pat buvo pašalinti aštuonerių metų trukmės vaizdo įrašo komentarai. Tai anksčiau daryta ekrano nuotrauka iš vaizdo įrašo, kuris dabar jau pašalintas.  Tą patį vaizdo įrašą galima peržiūrėti svetainėje Rumble čia.

Pašalinimo laikas 

Aštuonerius metus internete egzistavusio vaizdo įrašo pašalinimas kelia didelių klausimų, nes tai vyksta karo Ukrainoje metu. Korporacinė žiniasklaida uoliai vengia minėti dabartinio konflikto priežastis, įskaitant NATO plėtrą į rytus, gruodžio mėn. atmestus Maskvos pasiūlymus dėl sutarties, pilietinį karą Donbase ir 2014 m. perversmą Kijeve, dėl kurio kilo Donbaso sukilimas ir perversmo vyriausybės smurtinės represijos. 

2014 m. perversmas yra atspirties taškas, nuo kurio prasidėjo visi šie įvykiai, pasibaigę Rusijos invazija vasario mėn. Vaizdo įrašo pašalinimas atitiktų bet kokios informacijos, kuri neatitinka primestam Ukrainos įvykių naratyvui, slopinimą, įskaitant bet kokio JAV remiamo perversmo paminėjimo išbalinimą. 

Nuorašas vis dar internete

2014 m. vasario 7 d. - likus 14 dienų iki V. Janukovyčiaus nuvertimo - BBC paskelbė V. Nuland-Pyatt pokalbio stenogramą. Consortium News perspausdina šią stenogramą, kad ji taip pat nebūtų pašalinta iš interneto:

Manoma, kad tai Nuland balsas: Ką manote?

Balsas, kuris, kaip manoma, yra Pyatt balsas: Manau, kad mes žaidžiame. Kličko [Vitalijus Kličko, vienas iš trijų pagrindinių opozicijos lyderių] yra akivaizdžiai sudėtingas elektronas. Ypač jo paskelbimas ministro pirmininko pavaduotoju, o jūs matėte kai kuriuos mano užrašus apie santuokos bėdas šiuo metu, todėl mes stengiamės labai greitai sužinoti, kaip jis vertina šiuos dalykus. Bet manau, kad jūsų argumentas jam, kurį turėsite pateikti, manau, kad tai bus kitas telefono skambutis, kurį norite surengti, yra lygiai toks pat, kokį jūs pateikėte Yatui [Arsenijui Jaceniukui, kitam opozicijos lyderiui]. Ir aš džiaugiuosi, kad jūs tarsi nurodėte jam, kur jis tinka šiame scenarijuje. Ir labai džiaugiuosi, kad jis atsakė tuo, ką pasakė.

Nuland: Nulandas: Gerai. Nemanau, kad Kličko turėtų eiti į vyriausybę. Nemanau, kad tai būtina, nemanau, kad tai gera idėja.

Pyattas: Taip. Manau... kalbant apie tai, kad jis neitų į vyriausybę, tiesiog leiskite jam likti nuošalyje ir atlikti savo politinius namų darbus ir panašiai. Aš tiesiog galvoju, kad kalbant apie tam tikrą proceso judėjimą į priekį, mes norime išlaikyti nuosaikius demokratus kartu. Problema bus Tyahnybokas [Olehas Tyahnybokas, kitas opozicijos lyderis] ir jo vaikinai, ir aš esu tikras, kad tai yra dalis to, ką [prezidentas Viktoras] Janukovyčius skaičiuoja dėl viso to.

Nuland: [Manau, kad Yatsas yra tas žmogus, kuris turi ekonominės ir valdymo patirties. Jam reikia Kličko ir Tianiboko iš išorės. Jam reikia su jais kalbėtis keturis kartus per savaitę, žinote. Aš tiesiog manau, kad Klitschas eidamas... jis bus tokio lygio, kad dirbs Jaceniukui, tai tiesiog neveiks.

Pyatt: Taip, ne, manau, kad tai tiesa. GERAI. Gerai. Ar norite, kad mes su juo susiskambintume kaip kitą žingsnį?

Nuland: Mano supratimu iš to pokalbio - bet jūs man pasakykite - buvo, kad didysis trejetas ruošiasi į savo susitikimą ir kad Jatsas tame kontekste ketina pasiūlyti... trys plius vienas arba trys plius du pokalbį su jumis. Ar ne taip supratote?

Pyatt: Ne. Aš manau... Aš turiu omenyje, kad būtent tai jis pasiūlė, bet aš manau, kad žinant jų tarpusavio dinamiką, kai Kličko buvo svarbiausias, jis užtruks, kol pasirodys bet kokiame jų susitikime, ir šiuo metu jis tikriausiai kalbasi su savo vaikinais, todėl manau, kad jūs kreipiatės tiesiogiai į jį, o tai padeda valdyti asmenybę tarp trijų ir suteikia jums galimybę greitai išspręsti visus šiuos klausimus ir mus užbėgti už akių, kol jie visi nesusėdo ir jis nepaaiškino, kodėl jam tai nepatinka.

Nuland: Nuland: Gerai. Esu laiminga. Kodėl jums nepasiekus jo ir nepasiteiravus, ar jis nori pasikalbėti prieš ar po.

Pyatt: Gerai, padarysiu. Ačiū.

Nuland: Gerai... dar viena klaidelė tau, Geoffai. [girdimas spragtelėjimas] Neatsimenu, ar tau tai sakiau, ar tik Vašingtonui, kad kai šįryt kalbėjausi su Džefu Feltmanu [Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus pavaduotoju politiniams reikalams], jis turėjo naują JT vaikino Roberto Serio vardą. ar aš tau tai rašiau šįryt?

Pyatt: Taip, aš tai mačiau.

Nuland: P. NATT: GERAI. Dabar jis pasiekė, kad ir Serry, ir [JT generalinis sekretorius] Ban Ki-moonas sutiktų, jog Serry galėtų atvykti pirmadienį arba antradienį. Taigi, manau, kad tai būtų puiku, nes padėtų šį dalyką suklijuoti ir JT padėtų jį suklijuoti, ir, žinote, sučiupti ES.

Pyatt: Ne, būtent taip. Ir manau, kad turime kažką daryti, kad ji būtų sulipdyta, nes galite būti tikri, kad jei ji pradės kilti į viršų, rusai užkulisiuose stengsis ją torpeduoti. Ir vėlgi faktas, kad tai yra dabar, aš vis dar bandau mintyse suprasti, kodėl Janukovyčius (iškraipė) tai. Tuo tarpu dabar vyksta Regionų partijos frakcijos posėdis ir esu tikras, kad šiuo metu toje frakcijoje vyksta gyvas ginčas. Bet šiaip ar taip, mes galime nusileisti meduolio pusėje, jei veiksime greitai. Taigi leiskite man padirbėti su Kličko, o jūs galite... mes norime pabandyti, kad čia atvyktų kas nors, kas yra tarptautinė asmenybė, ir padėtų tai prižiūrėti. Kitas klausimas yra tam tikra pagalba V. Janukovyčiui, bet greičiausiai rytoj, kai pamatysime, kaip viskas pradeda klostytis, persigrupuosime dėl šio klausimo.

Nuland: Sullivanas grįžo pas mane VFR [tiesiogiai man], sakydamas, kad jums reikia [JAV viceprezidento Joe] Bideno, ir aš pasakiau, kad tikriausiai rytoj, kad gautumėte ata-boy ir kad gautumėte detales. Taigi Bidenas nori.

Pyatt: Gerai. Puiku. Ačiū. 

PATAISYMAS: šiame straipsnyje anksčiau buvo teigiama, kad pašalintas vaizdo įrašas buvo labiausiai žiūrima nutekinto skambučio versija. Rusijos "YouTube" kanalo versija su rusiškais subtitrais, kurią vis dar galima pamatyti, surinko 1,4 mln. peržiūrų. Gali būti, kad jos reitingas "YouTube" paieškoje buvo panaikintas, nes ją sunku rasti, o pašalinta versija buvo paieškos užklausos viršuje.

Joe Lauria yra Consortium News vyriausiasis redaktorius ir buvęs Jungtinių Tautų korespondentas laikraščiuose The Wall Street Journal, Boston Globe ir daugelyje kitų laikraščių, įskaitant The Montreal Gazette ir The Star of Johannesburg. Jis dirbo Londono laikraščio "Sunday Times" tiriamuoju reporteriu, "Bloomberg News" finansų reporteriu, o savo profesinę veiklą pradėjo būdamas 19 metų "The New York Times" stribas.  Su juo galima susisiekti adresu joelauria@consortiumnews.com, jį galima sekti "Twitter" paskyroje @unjoe