Armonaitės sėkmė JAV – pakvietė firmą „Moderna“ įsikurti Lietuvoje ir pasikalbėjo apie pandemijų ateitį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/armonaite... 2022-05-06 15:07:00, skaitė 227, komentavo 8

Armonaitės sėkmė JAV – pakvietė firmą „Moderna“ įsikurti Lietuvoje ir pasikalbėjo apie pandemijų ateitį

Dr. Robertas Langeris (kairėje).

JAV viešinti Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiko su vakciną nuo COVID-19 sukūrusios JAV biotechnologijų bendrovės „Moderna“ vienu įkūrėjų ir valdybos nariu dr. Robertu Langeriu bei pakvietė jį apsvarstyti investicijų ir plėtros galimybes Lietuvoje.

„Patraukli verslo aplinka, efektyvi privati ir viešoji partnerystė, aukščiausio lygio specialistai – tai pagrindiniai veiksniai, kurie leidžia užtikrinti, kad verslo klimatas mūsų šalyje yra patrauklus pasaulinio lygio žaidėjams. Nepaisant pandemijos sukeltų neapibrėžtumų, pasaulinių verslo paslaugų centrų metinis augimas Lietuvoje siekia apie 14 proc., o juose šiuo metu dirba per 23 tūkstančius žmonių. Nuosekliai auga ir gyvybės mokslų sektorius, todėl bendrovei „Moderna“ matytume puikias galimybes plėtoti savo veiklą Lietuvoje“, - pasakė A. Armonaitė.

Pasak ministrės, Lietuvoje jau veikiančios biotechnologijų bendrovės, jų indėlis į pasaulinį gyvybės mokslų sektorių, vakcinų gamybą bei aukšta mūsų šalies mokslininkų kvalifikacija leidžia pagrįstai didžiuotis šios srities pasiekimais.

„Moderna“ šių metų vasarį paskelbė apie planus plėsti savo komercinę veiklą Belgijoje, Danijoje, Norvegijoje, Nyderlanduose, Lenkijoje ir Švedijoje. Šiuo metu „Moderna“ turi antrines įmones Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

A. Armonaitė taip pat informavo, kad su amerikiečiu pasikalbėjo apie pandemijų ateitį.

„Su „Moderna“ bendraįkūrėju Bob Langer kalbėjome apie pandemijų ateitį, vakcinas“, - pranešė ministrė.