ES nori uždrausti "Twitter"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2022-04-28 19:57:00, skaitė 402, komentavo 33

ES nori uždrausti

Kritikos ir žodžio laisvės baimė verčia von der Leyen ir Co. panikuoti, rašoma vokiečių portale "Freie Welt".

Vos Elonas Muskas nusipirko trumpųjų žinučių sistemą "Twitter" ir paskelbė, kad dabar joje nori užtikrinti didesnę žodžio laisvę ir mažesnę cenzūrą, ES biurokratai puolė į paniką. Dabar jie nori visiškai uždrausti "Twitter".

Biurokratams prireikė daug laiko ir pastangų, kad įvairiuose socialiniuose tinkluose įdiegtų įvairiausius cenzorius, kuriais siekiama užkirsti kelią ES kritikai arba uždrausti kritišką nuomonę skelbti tinkle. Taip yra "Youtube", taip yra "Facebook", o štai Vokietijoje abejotina asociacija, vadovaujama labai prieštaringai vertinamo buvusio Valstybės saugumo ministerijos informatoriaus, atsidūrė pačiame cenzūruojančių, draudžiančių ir šalinančių kitokią nuomonę asmenų viršuje. Ši cenzūros manija, saviraiškos laisvės nepaisymas iki šiol buvo taikomas ir "Twitter". Kol buvo cenzūruojami kritiški balsai, blokuojamos ir net ištrinamos ES ir kitų vyriausybių kritikų naudotojų paskyros, senosios partijos ir ES Komisija buvo labai patenkintos.

Tačiau nuo šiol "Twitter" laikrodžiai tiksės visai kitaip. Bent jau taip žadėjo naujasis savininkas Elonas Muskas prieš perimdamas įmonę ir, atrodo, kad jis, kitaip nei daugelis šios šalies senosios partijos politikų, taip pat nori savo žodžius palydėti atitinkamais darbais. Kai kurie naudotojai, kuriuos provyriausybiniai "Twitter" operatoriai anksčiau užblokavo ar net ištrynė, jau sugrįžo. Muskas pažadėjo, kad leis reikšti bet kokią nuomonę. Vieninteliai apribojimai, kuriuos jis mato, yra raginimai atlikti sunkius nusikaltimus. Tačiau tai būtų teisėsaugos institucijų, o ne platformos operatorių užduotis.

Būtent šie žodžiai ir pranešimai von der Leyen ir jos bendražygiams sukėlė didžiausią nerimą. Be cenzūros kritikuoti ES ir valdančiuosius "Twitter" tinkle; von der Leyen nuomone, tai maždaug tas pats, kas Lauterbachui būtų visų "Corona" prievartos priemonių panaikinimas. Todėl ES Komisija jau imasi atsargumo priemonių ir atvirai grasina visoje ES uždrausti "Twitter". Pasak ES Komisijos nario Thierry Bretono, Musk turi laikytis žodžio laisvės taisyklių, kurias Europos Komisija nustato po to, kai praėjusią savaitę susitarė su Europos Parlamentu; priešingu atveju bus uždrausta "Twitter" veikla Europoje, sakė T. Bretonas.

https://www.freiewelt.net/nachricht/eu-will-twitter-verbieten-lassen-10088965/

P.S. Ursula fon der Layen - skandalinga korupcionierė, susitepusi covid "vakcinų" aferoje, todėl yra tiesiogiai suinteresuota užgniaužti kritiką, nuslėpti savo nusikaltimus.

https://viesulas22.blogspot.com/2022/04/ursulos-von-der-leyen-seimos-vakcinu.html