"Zelia" ėmėsi terorizmo: pasiuntė šaiką nužudyti V. Solovjovą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-04-26 00:10:00, skaitė 735, komentavo 67

MASKVA, balandžio 25 d. /TASS/. Neonacių grupuotė planavo nužudyti žurnalistą Vladimirą Solovjovą "kaip tik galima greičiau", taip pat aptarinėjo išpuolius prieš kitus žinomus žiniasklaidos ir visuomenės atstovus, tokius kaip Dmitrijus Kiselevas, Olga Skabeeva, Jevgenijus Popovas, Margarita Simonyan ir Tigran Keosayan. . Apie tai suimtieji pasakojo per apklausą, kurios vaizdo įrašą išplatino Rusijos FSB

Į operatyvinio darbuotojo klausimą, kokiais terminais jie turėjo įvykdyti Solovjovo nužudymą, vienas iš jų atsakė: „Kaip tik galima greičiau“. Antrasis sulaikytasis teigė, kad ukro-SBU davė nurodymus kuo greitesniam žurnalisto pašalinimui.
Kitas sulaikytasis pasakojo, kad nuo šių metų vasario iki kovo mėnesio atvykdavo į butą, kuriame rinkdavosi grupės nariai. „Mano akivaizdoje jie aptarinėjo automobilių su simbolika remiančią specialiąją operaciją ir karinių komisariatų padegimus, o taip pat propagandą skleidusių žmonių: Solovjovo, Kiselevo, Skabejevos, Popovo, Simonyano ir Keosayano nužudymus.   

Kiek anksčiau FSB Viešųjų ryšių centras (COS) pranešė, kad buvo sulaikyta grupė Rusijoje uždraustos neonacių teroristinės organizacijos "National Socialism/White Power"(nacionalsocializmas/baltoji galia) narių. Visi jie yra Rusijos piliečiai, kurie Ukrainos saugumo tarnybos nurodymu planavo žurnalisto Vladimiro Solovjovo nužudymą. Jie prisipažįsta dėl žmogžudystės rengimo, po kurios planavo pasislėpsti užsienyje (ar tik n Lietuvoje, priimančioje visokias kriminalines atmatas). Iš viso sulaikyti šeši asmenys. Tyrimų komiteto duomenimis, nusikaltimą planuota įvykdyti Maskvos teritorijoje susprogdinant žurnalisto automobilį. Iškelta baudžiamoji byla pagal BK 1 str. 30, 2 dalis, str. Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 105 str. (pasikėsinimas nužudyti). Tyrimas ketinama kreiptis į teismą dėl suimtųjų suėmimo.

Televizijos kanalo „Rossija 24“ eteryje Vladimiras Solovjovas pasakė: „Nesistebiu. Tai visiškai atitinka nacių logika - užmušinėti  žydų žurnalistus. Taip kad banderovcai eina įprastais maršrutais“.