Koks Putino planas Okrainoje ?

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-04-21 23:26:00, skaitė 782, komentavo 34

Koks Putino planas Okrainoje ?

Panašu, kad Rusijos vadovybė Okrainoje įgyvendino labai gudrų planą. Ir nors vienas žinomas "blogeris" tris kartus per dieną braižo žemėlapius ir pasakoja, kas, kur ir kiek kilometrų pažengė į priekį, nors pagrindiniai įvykiai vyksta visai kitoje vietoje.

Sekant situaciją vien tik fronte, ypač dar tą, kuri yra pristatoma lenzberginės, kitokios vakaroidinės šūdasklaidos arba (apsaugok viešpatie !) net fašistinių ukro-nacistų propogandoninių fake news, sunku atkreipti dėmesį  kitus įvykius ir naujienas, suprasti kas vyksta iš tiesų. Nes visas šitas privačiais ir ne kanalais besiliejantis šūdo, šizofrenijos bei šlykštaus melo srautas yra skirtas vien tik tam, kad kuo labiau iškraipyti tikrus įvykius. Todėl paprastiems žmonėms šiame sraute sunku iš karto suprasti ar įžvelgti tikruosius Putino tikslus ir planus Okrainoje.

Pradėkime nuo spec. operacijos pradžios datos. Jos taip ir nesugebėjo atspėti jokios pasaulio žvalgybos. Iš pradžių kalbėjo, kad Rusija puls, kada žemė bus įšalusi, kad galėtų pravažiuoti tankai, po to kada jau pradės įšalas išeiti, o Baidenas ir vakaroidinė fake news per tą laiką sugebėjo kelis kartus apsidergti.

Galų gale Rusija šią specialią operaciją pradėjo tiksliai sėjos kampanijos pradžiai, kad šiemet Okraina, užimanti antrą vietą pasaulyje pagal grūdų, saulėgrąžų aliejaus ir daugelio kitų kultūrų eksportą, negalėtų viso to patiekti rinkai. Tai jau dabar lėmė rekordinį produktų kainų kilimą vakaroidams.

Bet tai tik žiedeliai, to kas bus. Vakaroidai susidūrė ne tik su maisto trūkumu, bet ir su pabėgėlių iš Okrainos antplūdžiu, ir ne tūkstančių, o milijonų.

Kuriuos irgi reikia kažkuo šerti, nors visai neseniai būtent jie šėrė JevroSojūzą. Bet tai dar ne viskas, nes netrukus tikimasi alkanų pabėgėlių antplūdžio ar net tvano iš Afrikos ir kitų neturtingų šalių, mat Okraina ir jiems tiekė maistą. O tai jau bus skaudus smūgis JevroSojūzui žemiau juostos.

Iš čia ir specialios operacijos terminai – nuo ​​pavasario pradžios ir kažkur iki vasaros, kad niekas šiais metais ten neužaugtų ir negalėtų patekti ant europietiškų parduotuvių lentynų. O sprendžiant iš to, kad vakaroidų žvalgybos keletą klaidų apsiriko dėl datų, tai tokios siurprizo jie nesitikėjo.

Tačiau šis siurprizas pasirodo buvo ne vienintelis. Rusija stipriai įsitvirtino būtent pietiniuose Okrainos regionuose – pačiuose derlingiausiuose, ir aktyviai padeda vietiniams žemdirbiams su sėja. Turint omeny tai, kad Chersono sritis yra viena iš derlingiausių, o gyventojų čia tik apie 1 milijoną.

O štai, pavyzdžiui, Kijeve ir Kijevo srityje iš viso iki operacijos pradžios buvo priskaičiuojama apie penkis milijonus žmonių. Ir jeigu Rusija iš ten atitraukė savo kariuomenę, tas reiškia,  kad vakaroidams ir reikės šerti šituos gyventojus, nes jie yra atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukino. Tik va kuo juos šerti, jei šiais metais šiose srityse niekas neužaugs. 

JevroSojūzui taip pat problemų apstu.

Dirvos stipriai nualintos, būtinai reikia trąšų, o jos iš dalies buvo perkamos Rusijoje ir Baltarusijoje. Dalį jų pasigamindavo  ir patys, tačiau dėl augančių dujų kainų daugelis trąšų gamyklų JevroSojūze sustojo. Todėl derlius ateinančiais metais tem bus gerokai mažesnis, ir dar prie to, kad dabar reikės valgyti ne tik patiems, bet taip pat šerti ir Okrainą, ir Afriką ir t.t.

Bet ir tai dar ne viskas. Okrainoje taip pat buvo gamyklos, skirtos neonui išvalyti, o tai dujos, naudojamoms mikroschemų ir mikročipų gamyboje. Ukraina šioms dujoms užtikrindavo 50% rinkos poreikių, todėl prasidėjus specialiajai operacijai neono kaina šoktelėjo 9 kartus, o tai sukėlė problemų visoje automobilių, išmaniųjų telefonų ir kt. gamybos grandinėlėse. Tai yra viso to, ant ko laikosi vakaroidų ekonomika. 

O dar JevroSojūze stovi tuščios dujų saugyklos. Pagal idėją jas jau dabar reikia pradėti užpildyti dujomis, kad atėjus rudeniui būtų kuo šildytis, tačiau dėl ​​sankcijų ir mokėjimų už dujas pervedimo rubliais bei su tuo susijusių sunkumų, JevroSojūzas jau nespės to padaryti.

Kuo ilgiau Rusijos kariuomenė vykdys šią specialiąją operaciją, tuo labiau blogės padėtis vakaroidų šalims – toliau tęsis atbėgėlių iš Okrainos invazija, gylės maisto produktų krizė, energetinė krizė, didės verslų žlugimas ir nedarbas.

Pasekmės jau dabar matomos – JevroSojūze prasideda kainomis nepatenkintų piliečių protestai, „dešinieji“ politikai pradeda rinkti balsus, parduotuvių lentynos tuštėja, stoja gamyklos, tačiau krizės pikas dar tik priekyje – rudenį, kada prasidės sekantis šildymo sezonas.

Neperseniausiai pasirodė net tokia žinia, kad britonai jau renkasi – ar nusipirkti pavalgyti, ar sumokėti komunalinius mokesčius. Ir tai dar ne pats krizės pikas pas juos.

O tuo metu Rusijoje, nors ir ne be sunkumų ir tam tikrų problemų, tačiau teigiami pokyčiai vis tik vyksta. Prasidėjus specialiajai operacijai daugelis oligarchų ir liberastų prarado savo turtą bei įtaką, ir buvo priversti palikti Rusijos teritoriją.

Buvo užblokuoti kapitalo išvedimo į ofšorines zonas kanalai, o dabar jau kalbama apie nedraugiškų užsienio šalių turto nacionalizavimą Rusijos teritorijoje – o tai šimtų milijardų vertės turtas (yra nuomonė, kad gali siekti iki 1,5 trln.).

Na ir dar, dėl sankcijų žiauriai smuko daugelio įmonių akcijos, kuo greitai pasinaudojo Rusijos valdžia, skirdama trilijoną iš Nacionalinio saugumo fondo užsieniečiams priklausančių įmonių akcijoms supirkti už kapeikas.

Pirmoje eilėje tai yra naftos kompanijų, kurios užsiėmė naftos gavyba ir pardavimu Rusijos teritorijoje, bendrų įmonių su Rusija rėmuose, akcijos. Dabar visi šitie aktyvai (materialus turtas o ne popieriai) pereis Rusijos Federacijos nuosavybėn.

Tuo tarpu vakaroidiniai analitikai fiksuoja rekordinę infliaciją (JevroSojūze 30%; USA 20%), o Baidenas skundžiasi, kad V. Putinas pakėlė kainas viskam. Na ir, žinoma, dar Rusija parodė USA ir visam kitam pasauliui, kas įvyksta, jeigu super-valstybės pašonėje yra užauginamas nacizmo, fašizmo ir rusofobijos hemorojus. Ir prie to pačio buvo išbandytos naujausios Rusijos hipergarsinės raketos „Kinžal“, kurios pasirodė esančios visai ne "Putino multikai".

Arčiau rudens Putino planas Okrainoje taps toks akivaizdus visiems, kad vakaroidai pilnai pajus Rusijos specialiosios operacijos pasekmes. O kol kas svarbiausia yra tai, kad Rusija pagaliau atėjo apginti Donbaso gyventojų, bet tai ji padarė taip, kad suplanuotos prieš ją sankcijos trenkė patiems planavusiems vakaroidams, o Rusijai priešingai, leido pradėti įsivesti tvarką šalyje.