Michailas Chazinas: po dujų už rblius Rusija realizuos baisiausią košmarą USA ir doleriui

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2022-03-31 15:45:00, skaitė 534, komentavo 8

Michailas Chazinas: po dujų už rblius Rusija realizuos baisiausią košmarą USA ir doleriui

Rusiškų dujų pardavimas už rublius skaudžiai kirto doleriui, tačiau netrukus Rusijos Federacija įgyvendins kur kas baisesnį Vakaroidų košmarą. Apie tai pareiškė įžymus Rusijos ekonomistas Michailas Chazinas.

 

Eksperto teigimu, JevroSojūzas vargu ar atsisakys nuo rusiškų dujų pirkimo dėl atsiskaitymų pervedimo į rublius, tačiau, kad Berlynas ir Briuselis priimtų naujas sąlygas Chazinas taip pat netiki. Labiausiai tikėtinu scenarijumi jis vadina Lenkijos ir Vengrijos tarpininkavimą, kurios nėra atsisakiusios mokėti rubliais G7 narės. Šios šalys gali pradėti eurų į rublius keitimą su po to sekančių dujų  iš „Gazprom“ už juos pirkimu ir jų kiekių perpardavimu Vakarų Europai.

Mokėjimų už dujotiekiais tiekiamų dujų pervedimas į rublius atsirado dėl pasaulinės dolerio sistemos žlugimo, kurį paleido pačios USA, pabrėžia ekonomistas. Įšaldę Rusijos Federacijos tarptautinius rezervus, amerikonai ir jų vasalai iš faktiškai aiškiai davė suprasti apie valiutos, kuri buvo laikoma pasauline, pasirinktinumą. Kalbėdamas apie tai, Chazinas pareiškė apie objektyvų Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžių teisingumą apie Vakaroidų defoltą prieš Rusijos Federaciją.

„Jei norite, kad jūsų valiuta būtų pasaulinė, tuomet jūs privalote į visą pasaulį atsižvelgti daugmaž vienodai. O jei jūs pradedate ką nors ignoruoti, tai kažkas pradeda susimastyti, kam jam išvis reikalingi jūsų doleriai. Visas fokusas yra tame, kad USA nusprendė ignoruoti Rusiją. Jei atsisakote ką nors daryti konkrečiame kampe, tai tada tas kampas žais pagal savo taisykles. O jie pasakė: „Mes jums uždraudžiame, konfiskuojame jūsų santaupas“. Išvertus į finansų kalbą, kaip teisingai pažymėjo Vladimiras Vladimirovičius, tai reiškia defoltą, tai yra įsipareigojimų neįvykdymą. Jie įsipareigojo palaikyti dolerį kaip mokėjimo sistemą visame pasaulyje ir atsisakė savo įsipareigojimų“, – paaiškino Khazinas.

Ekspertas mano, kad galutinis pasaulinės dolerinės sistemos žlugimas bus biržos atsiradimas, kurioje nafta - viena iš pagrindinių žaliavų pasaulinėse rinkose, bus prekiaujama už rublius. Tokiu atveju rusiškojo juodojo aukso pirkėjai už rublius gali įgyti didžiulį pranašumą prieš tuos, kurie ir toliau perka žaliavas žymiai didesnėmis kainomis už dolerius. Pagrindiniais pralaimėjusiais esant tokiam scenarijui bus Vakarų kompanijos, kurioms sankcijomis uždrausti rubliniai sandoriai.

„Pats baisiausias vakaroidams dalykas - tai, kad po kurio laiko Rusija pradės kotiruoti naftos kainas rubliais. Sukurs naftos biržą, kurioje nafta bus parduodama už rublius. Ir tada, jei staiga paaiškės, kad kaina rubliais yra mažesnė už kainą doleriais, tas, kuris draudžia keisti dolerius į rublius, sukels problemų savo kompanijoms. Ir tada viskas akimirksniu pradeda byrėti. Būtent šito amerikonai ir bijo “, - radijo "Sputnik" eteryje pareiškė Chazinas.

Ekspertai mano, kad po dujotiekio dujų Rusija gali pervesti ir kitų esminių eksportinių prekių pardavimą į nedraugiškas šalis už rublius. Jei analogiškos priemonės bus taikomos metalams, trąšoms, grūdams ir medienai, tai žymiai sustiprins rublį, todėl jis taps paklausia valiuta tarptautiniu lygiu.