Sukrėtimas Lietuvos politiniame lauke – Krivickas traukiasi nuo Gražulio

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/sukre... 2022-03-29 19:39:00, skaitė 276, komentavo 1

Sukrėtimas Lietuvos politiniame lauke – Krivickas traukiasi nuo Gražulio

Seimo nario Petro Gražulio patarėjas Kristupas Krivickas pranešė, kad nebedirbs patarėju ir atsistatydina iš P. Gražulio vadovaujamos partijos Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) pavaduotojo pareigų.

„Tokį mano apsisprendimą lėmė šios pagrindinės priežastys: prieš pora savaičių buvome parengę ir įregistrąvę Baudžiamojo kodekso pataisas, kurios numatė, kad už Rusijos pradėto karo Ukrainoje viešą neigimą ar Rusijos karinių veiksmų palaikymą ir pateisinimą asmenys bus baudžiami. Tačiau P.Gražulis Seimo posėdyje šias jau įregistruotas pataisas netikėtai atsiėmė.

Po to, kai praėjusią savaitę tiesioginio eterio metu buvo nutrauktas mano vedamos laidos transliavimas ir laida pašalinta iš televizijos kanalo už tai, kad joje buvo demaskuoti ir įvardinti Lietuvoje gerai žinomi asmenys viešojoje erdvėje savo pasisakymais aktyviausiai palaikantys Putiną, Rusijos sukeltą karą ir atakuojantys Ukrainą, Seimo narys P.Gražulis stojo į šių asmenų pusę, jis nesutiko viešai pasmerkti šio cenzūros išpuolio, nereikalavo grąžinti laidą į eterį, atsisakė surengti šia tema spaudos konferenciją.

Negaliu ir nenoriu dirbti vienoje komandoje su politiku, kuris karo akivaizdoje vienu metu bando stovėti abiejose pusėse.

Dar viena priežastis lėmusi mano apsisprendimą trauktis - teismas pripažino P.Gražulį kaltu padarius nusikaltimą, jis yra nuteistas dėl piktnaudžiavimo, Kaip vienas iš antikorupcinės koalicijos steigėjų ir lyderių negaliu ir nenoriu dirbti vienoje komandoje su už piktnaudžiavimą nuteistu politiku“, - informavo K. Krivickas.

Minėtą K. Krivicko laidą galima pamatyti čia:

https://youtu.be/--iTWs02fNc

Ar iš P. Gražulio patarėju ir atsistatydins ir kitas jo patarėjas Naglis Puteikis, nepranešama.