Gerokai apdaužytos Rusijos perspektyvos Ukrainoje „ne tokios jau ir geros“

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gerok... 2022-03-27 19:43:00, skaitė 436, komentavo 9

Gerokai apdaužytos Rusijos perspektyvos Ukrainoje „ne tokios jau ir geros“

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys pranešė, kad Rusija šiuo metu nekelia grėsmės Lietuvai, nes įsivėlusi į jai neparankų karą Ukrainoje nebeturėtų pajėgų atverti naujo fronto.

Pasak V. Rupšio, Rusija „pervertino savo galimybes ir nuvertino potencialų priešininką – Ukrainos kariuomenę, taip pat neįvertinta geografija ir klimato sąlygos“.

„Manau, kad šiuo metu tikrai nėra kažkokios grėsmės, jie paprasčiausiai nebeturi pajėgų. Jeigu pasižiūrėtumėte dabar į Kaliningradą, tai ta sritis praktiškai ištuštėjus, didžioji dalis galinčių kariauti pajėgų permestos į operacinius rajonus: į Ukrainos Rytus ar Pietinę dalį – ten kariauja jūrų pėstininkai, sausumos daliniai ir dabar komplektuojami kiti daliniai jau iš tokių neparuoštų karių“, - kovo 24 d. valstybiniam transliuotojui atskleidė kariuomenės vadas.

Jis atskleidė, kad „apie 30 proc. sukauptų pajėgų aplink Ukrainą yra prarasta: personalas yra žuvęs arba sužeistas ir nebegali toliau kariauti“.

„Apytiksliai, manau, kad nuo 15 tūkst. iki 20 tūkst. personalo dabar yra jau išvesta iš rikiuotės“, - pasakė V. Rupšys ir pridūrė, kad Rusijai trūksta ir amunicijos.

Atsakydamas į klausimą, „kiek ilgai Rusijos kariuomenė temps?“, kariuomenės vadas nurodė, kad „perspektyvos Rusijai ne tokios jau ir geros“.