Gražulis ragina atsiliepti į Zelenskio prašymą ir išeiti į gatves

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/grazu... 2022-03-24 20:44:00, skaitė 336, komentavo 7

Gražulis ragina atsiliepti į Zelenskio prašymą ir išeiti į gatves

Seimo narys, Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) pirmininkas P. Gražulis šiandien kalbėdamas Lietuvos parlamente kreipėsi į Seimo vadovus, politinių partijų lyderius, žiniasklaidą ir visuomenę, kviesdamas visus atsiliepti į Ukrainos prezidento V. Zelenskio vakar išplatintą kreipimąsi į visus Europos ir pasaulio šalių žmones, kuriame jis ragina ir kviečia visus šiandien – kovo 24 dieną išeiti į gatves ir taip išreikšti palaikymą Ukrainos kovai bei pareikalauti iš savo vyriausybių nedelsiant priimti reikalingus sprendimus, kad Ukrainai būtų kuo skubiau suteikti visi oro erdvės kontrolę galintys užtikrinti priešlėktuviniai ir priešraketiniai ginklai.

„Atsiliepdamas į Ukrainos prezidento V. Zelenskio prašymą, siūlau visiems Seimo vadovams, partijų lyderiams, žiniasklaidai kuo skubiau pakviesti Lietuvos žmones šiandien vakare į Ukrainos palaikymo akciją, kurios metu būtų reikalaujama nedelsiant suteikti Ukrainai visus jai reikalingus ginklus ir gynybos priemones“, - pasakė P. Gražulis.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis vakar kreipėsi į ES šalių žmones todėl, kad šiandien Briuselyje vyksta itin svarbūs posėdžiai ir susitikimai, kuriuose dalyvauja ES šalių, NATO šalių ir didžiojo septyneto šalių (G - 7) lyderiai. Dalyvauti šiuose susitikimuose į Briuselį atvyko ir JAV prezidentas J. Bidenas.

Kviesdamas ES šalių gyventojus išeiti į gatves ir išreikšti paramą Ukrainai V. Zelenskis sakė, kad yra šalių, kurios gali išduoti ir parduoti Ukrainą vardan finansinės naudos, kurią gauna iš Rusijos. Nerimaudamas, kad tos šalys gali mėginti blokuoti priešlėktuvinių ir priešraketinių sistemų tiekimą V. Zelenskis ir pakvietė visus ES piliečius daryti spaudimą savo vyriausybėms ir išeiti į gatves.

„Kviečiu visus palaikančius Ukrainą Lietuvos žmones atsiliepti į V. Zelenskio prašymą ir šiandien vakare išeiti į gatves su Ukrainos vėliavomis tokiu būdu išreiškiant paramą Ukrainos kovai ir spaudžiant ES šalių lyderius nedelsiant suteikti Ukrainai visą jiems reikalingą priešlėktuvinę ir prieštankinę ginkluotę. Juk ukrainiečiai šiuo metu kariauja už mūsų visų laisvę, už mūsų visų saugumą“, - pranešime ragina P. Gražulis.

Susiję:

Gražulis ragina Seimą priimti rezoliuciją, raginančią NATO parduoti Ukrainai jos prašomus naikintuvus

Tautos ir teisingumo (centristų, tautininkų) sąjungos pareiškimas „Dėl Vakarų lyderių nuolaidžiavimų agresoriui“