JAV kariams Pabradėje bus statoma papildoma 800 vietų stovyklavietė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/jav-k... 2022-03-18 22:39:00, skaitė 372, komentavo 17

JAV kariams Pabradėje bus statoma papildoma 800 vietų stovyklavietė

G. Nausėda. Nuotr. prezidentas.lt

Valstybės lyderis Gitanas Nausėda kovo 18 d. lankėsi Pabradėje, Generolo Silvestro Žukausko poligone, kur jam buvo pristatyta planuojama poligonų plėtra, priimančiosios šalies paramos galimybės.

G. Nausėda taip pat apžiūrėjo Pabradėje dislokuotų JAV karinių pajėgų ginkluotę ir techniką, bendravo su JAV kariais.

Prezidentūra atskleidžia, kad „nauja realybė ir Rusijos keliama grėsmė verčia mobilizuotis ir skirti reikiamą dėmesį valstybės gynybai bei atsparumui“. Informuojama, kad „turime turėti galimybių įsigyti reikiamą karinę įrangą ir priemones, užtikrinti treniravimosi ir priimančiosios šalies paramą mūsų sąjungininkams“.

„Sveikinu naujai atvykusį JAV karių pastiprinimą. Didesnis skaičius NATO ir JAV pajėgų yra itin svarbus atsakas Rusijos veiksmams Ukrainoje. Lietuva yra pasirengusi priimti dar daugiau JAV pajėgų ir šįsyk nuolatiniam buvimui Lietuvoje, užtikrinant visą būtinąją priimančiosios šalies paramą. Mums itin svarbu toliau plėtoti strateginę partnerystę su JAV saugumo ir gynybos srityje ir užtikrinti spartų nacionalinių įsipareigojimų krašto gynybai vykdymą“, - pasakė G. Nausėda.

Pranešama, kad NATO šiuo metu svarsto papildomas opcijas, padėsiančias sustiprinti rytinę Aljanso dalį. Kitą savaitę Prezidentas vyks į neplanuotą NATO vadovų susitikimą Briuselyje.

G. Nausėda informavo, kad papildomoms JAV pajėgoms Lietuvoje Pabradėje bus statoma 800 vietų stovyklavietė.