Aurimas Guoga: Karas iš dvasinės perspektyvos

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-03-02 16:51:00, skaitė 420, komentavo 2

Aurimas Guoga: Karas iš dvasinės perspektyvos

Daugybė dvasinių lyderių vienu balsu tvirtina, kad blogio jėgos pasaulyje katastrofiškai pralaiminėja ir kad tereikia atsilaikyti trumpą laiką.

Leftistai įvedinėja diktatūrą ir taikosi mus paskandinti beprotybėje. Rusai pradėjo didelį karą Europoje. Žmonės vis sunkiau susišneka, turime per mažai vaikų. Kur čia ta artėjanti gėrio pergalė? Juk tamsos tik kaupiasi.

Atsakysiu kaip atsakiau ukrainiečiui kaip matau prasidėjusį karą. Kad būtų įtaigiau, įsivaizduokite kad tai girdite pirmąją karo dieną, kai visi persigandę.

Kaip pasaulis žmonėms turėjo atrodyti 1941m. pabaigoje? Naciai skina vieną pergalę po kitos, niekas jų nesustabdo. Tuoj kris sovietai, tada Hitleris atsigręš į vakarus ir pabaigs su anglais. Labai sunku patikėti, kad iš nacių liks tik neatplaunama gėda.

O dabar persikelkime du dešimtmečius į ateitį. Kaip dabar jums atrodo tie 1941m. įvykiai? Žvelgiant iš tolimos ateities perspektyvos, tie įvykiai atrodo tarsi vokiečiai lįstų į kilpą. Jie pradėjo muštynes, gavo į kaulus ir buvo sutramdyti. Pasiekė visa ko su minuso ženklu. Vietoj didybės gavo pažeminimą, vietoj gyvybinės erdvės sumažintą valstybę, iki šių dienų ten likusi svetima kariuomenė.

Taigi ilgalaikė 1941m. įvykių prasmė buvo visai priešinga nei matė amžininkai. Taip žiūrint, tomis sėkmingo puolimo dienomis vokiečiai sau kūrė pažeminimą ir gėdą. Tada jie savo rankomis supleškino fašistines idėjas, palaidojo įsiviešpatavusios Vokietijos viltį.

Štai taip viskas atrodo iš dvasinės perspektyvos. Viskas atvirkščiai priešingai nei mato mirtingieji savo akimis.

Šiandien jau rusai patraukė į Ukrainą kad būtų pažeminti ir taip išsivaduotų iš fašistinių kerų. Mes matome tirštėjančią tamsą, o Danguje angelai gieda šviesos triumfą.

Visa tai mums atveria vieną pamoką, kurios nevalia ignoruoti. Dar anksčiau, keliolika metų iki 1941m. apgaulingo triumfo, vokiečiai apsikrėtė fašistinėmis idėjomis. Per tai buvo įtraukti į žvėriškumus, iš kurių daugelis negrįžo gyvi. Dalis baigė vergais Stalino nelaisvėje. Fašistinės idėjos vokiečių galvoje privedė prie to, kad jų didingoji Vokietija atsidūrė griuvėsiuose.

Taigi žmogus turi pareigą analizuoti kokias idėjas įsileidžia tarp ausų. Viskas baigsis ne kaip nori, o pagal tai ko tavo idėjos yra objektyviai vertos. Norint kontroliuoti savo ateitį, būtinas dvasinis išprusimas.