Aurimas Guoga: Ko verta žmogaus siela visiems pasimato prieš jam išeinant į amžinybę

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-02-12 17:19:00, skaitė 756, komentavo 7

Aurimas Guoga: Ko verta žmogaus siela visiems pasimato prieš jam išeinant į amžinybę

Visi girdėjome, jog po mirties pateksime į D-vo teismą. Tačiau judaizmas sako, kad net ir šiame pasaulyje prieš žmogui išeinant jam pačiam ir visiems pasimato ko jis buvo vertas.

Ilgus metus nesutarėme ar V.Landsbergis yra tautos didvyris, ar menkysta uzurpatorius. Visi tuo klausimu turėjo savo nuomonę, tačiau bendrai paėmus išvada nebuvo akivaizdi.

O dabar ginčai nutilo. Visiems viskas pasimatė. Esu tinkamoje padėtyje tai patvirtinti, nes beveik visą laiką buvau linkęs sutelkti dėmesį į profesoriaus nuopelnus.

Tačiau dabar net ir norėdamas negaliu toliau galvoti po senovei, nes kuoktservatorių valdymo ypatumai ir galiausiai epizodas su švilpimu galutinai nuplėšė jo kaip didvyrio aurą.

Taigi, į žmogaus gyvenimo pabaigą laukiamas D-vo verdiktas pasimato ir gyviesiems po saule. Mr Landsbergis galėjo tapti amžinu tautos didvyriu, bet koją pakišo žmogiškosios silpnybės. Nutarė įsikabinti valdžios, sutelkti apie save bendražygius kagėbistus, šantažuoti juos kompromatu. Galiausiai, ši mokykla liepia savo atžalas paskirti įpėdiniais.

Taigi, keli dešimtmečiai miglos kaip jį vertinti, tačiau dabar viskas nusistovėjo ir viskas tapo akivaizdu. Tiesa išplaukė į paviršių.

Tai galioja bet kuriam iš mūsų. Gali bėgti nuo D-vo, tačiau prieš pat mirtį Jis tave pasivys ir atidengs pasauliui tavo sielą. Tuo metu jau nieko nebegalėsi pataisyti ir su šiuo įspūdžiu iškeliausi į amžinybę.