Ričardas ČEKUTIS: Smogsime

Autorius: Ričardas ČEKUTIS Šaltinis: https://www.respublika.lt/lt/n... 2022-01-14 19:33:00, skaitė 393, komentavo 3

Ričardas ČEKUTIS: Smogsime

Pastaruoju metu mus itin smarkiai puola rusai, baltarusiai ir kinai. Amerika, žinoma, gina mus Ženevos kurorte, bet sklando kalbos, jog su rusais susitarti nepavyksta, todėl turime ruoštis gynybai. Pirksime salvinės ugnies sistemas, „džavelinus", ginkluosime šauktinius ir net šauktines, o tuomet kad smogsime... Pikti liežuviai mala „sąmokslo teorijas", kad todėl ir nepavyksta susitarti su rusais, kad amerikonų sandėliuose prisikaupė daug metalo laužo, kurį reikia kažkam išparduoti, bet palikime tokias kalbas sąmokslininkų sąžinei - juk mes žinome, kad Vakaruose politika visada yra krištolinio skaidrumo.

Be to, Amerika mums neseniai pasakė, kad nieko apie mus su rusais nesiderės be mūsų. Vadinasi, Ženevoje jie kalbasi tikrai ne apie mus - sprendžia kažkokius nelabai svarbius klausimus, priešingu atveju, prie ano stalo sėdėtų mūsų anūkas ar jo pavaduotojas - prezidentas Gitanas... Kadangi jų ten nėra, kaip, beje, ir visų kaimynų bei broliškų ukrainiečių, reikėtų daryti išvadą, kad su rusais kalbamasi apie kosmoso reikalus.

Tiesa, su kinais vis dar niekas nesikalba. Pagal mūsiškių sumanymą, su jais griežtai kalbėtis turėjo vokiečiai, bet anie kažkodėl nusprendė, kad kinams smogti neapsimoka. Kvepia „vertybių" išdavyste. Vokiečiai apskritai pasidarė bailūs ir besiblaškantys: su rusais nusitiesė vamzdį, skeptiškai žiūri į revoliuciją Minske, Kinijoje pastatė naują BMW fabriką - su jais mums ne pakeliui.

Briuselis irgi kažko delsia ir tūpčioja vietoje. Štai pražiopsota proga smogti Kazachstanui, kad ten būtų daugiau demokratijos. Galėjo bent leisti tą padaryti mūsiškiams - turime puikių demokratijos įvedinėjimo užsienyje specialistų. Bet kur tau: kažką mekena jie ten apie „dialogą"... Koks gali būti dialogas su prorusiškais režimais?

Laimei, dar yra pasaulyje vietų, kur gali pasireikšti mūsų užsienio politikos „grandai". Sako, Šiaurės Korėja verkia ir badauja be mūsų, Malyje siautėja teroristai, o Mianmare perversmininkai skriaudžia žmones. Dar yra kam smogti...