Nepatvirtinta informacija: valdžia, bijodama perversmo Sausio 13 minėjimo metu – nepraleis į Vilnių užsakytų autobusų

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/67638/nepatvir... 2022-01-13 16:54:00, skaitė 652, komentavo 9

Nepatvirtinta informacija: valdžia, bijodama perversmo Sausio 13 minėjimo metu – nepraleis į Vilnių užsakytų autobusų

Socialiniuose tinkluose plinta nepatvirtinta informacija, pasklidusi sausio 12 vėlų vakarą, jog policija, bijant esą organizuojamo perversmo, stabdys visus, sausio 13, Laisvės gynėjų dieną, į Vilnių vykstančius užsakytus autobusus.

Žinutės turinys:

 

Duota komanda neįleisti užsakytų autobusų į Vilnių. Bus užtvarai. Pasakyta nebijoti jokių grasinimų teismais, parašyta pažyma, kad galimas perversmas. Patekti į Vilnių yra galimybš tik perkant bilietus į tarpmiestinius autobusus ir traukinius. Jų nestabdys.

Ši informacija, esą gauta iš pažįstamo, šiandien (sausio 13) budėsiančio policininko.

Sprendžiant iš pasirengimų šiai pagarbos dienai ir policijos įspėjimų, dalinamų visuomeniniams aktyvistams, tokia informacija gali būti labai netoli tikrovės.

Pas kai kuriuos Lietuvos Šeimų Sąjūdžio narius, tarp jų ir LŠS pirmininką Raimondą Grinevičių, vėlų sausio 12 vakarą apsilankė policijos pareigūnai, dalindami jau naujos formos (skirtingos nei ankstesnės), įspėjimus.

Tokia valdžios reakcija į visuomenės pasirengimą dalyvauti Laisvės gynėjų dieną pačios valdžios organizuojamame minėjime – jau nebestebina, nors turėtų – juk tai valstybės istorinė pagarbos  diena, kurią ši valdžia, kaip ir viską, prie ko ji prisiliečia, nori apdergti, įvesdama visokiausio pobūdžio draudimus ir ribojimus, prisidengdama tikrove nepagrįstomis pažymomis.

Ironiška, kad to minėjimo oficialią ceremoniją patys valdantieji ir organizavo, vėliau įsakę atitverti tvoromis 75 metrų aplink Seimą teritoriją, davę nurodymus policijai, kad už tos teritorijos ribos nebūtų praleistas niekas iš tų, kas nešis su savimi plakatus, šūkius ar transparantus, kritikuojančius šios vyriausybės veiką (darbu tai vargu ar įmanoma pavadinti), atskirus jos narius ar pandemijos „valdymo“ priemones.

Šiandien prie Seimo, Nepriklausomybės aikštėje, vyks (tikėtina, kad vyks) Sausio 13-osios Laisvės gynėjų dienos minėjimas, atiduodant pagarbą žuvusiems už Lietuvos laisvę didvyriams, į kurį žmonės kviečiami nuo 12.00 valandos, o po jo, jau už tos, 75 m. atstumu nuo Seimo pastatytos tvoros, šalia LŠS protesto palapinės vyks laisvos Lietuvos žmonių, neatsitvėrusių nuo nieko, susirinkusių su visais plakatais ir nuomonėmis, nešinų valstybinėmis ir savo miestų-rajonų-regionų vėliavomis, – pagarbos atidavimo savo didvyriams minėjimas. Jis turėtų prasidėti apie 13.00 valandą.