Gėda ar garbė? Lietuvos „visuomenininkai“ įsipainiojo į vėliavas

Autorius: Sputnik Šaltinis: https://lt.sputniknews.ru/2020... 2022-01-12 22:54:00, skaitė 595, komentavo 10

Gėda ar garbė? Lietuvos „visuomenininkai“ įsipainiojo į vėliavas

„Sajudžio“ būstinė Vilniuje papuošta LGBT, Ukrainos ir Baltarusijos opozicijos vėliavomis – ką tai reiškia?

Vaikštant po Vilniaus senamiestį atsiveria įdomus vaizdas: Gedimino prospekto pradžioje esantį Sajudžio būstinę puošia ne tik pastato viršuje plevėsuojanti trispalvė, bet ir kita atributika: lange tu gali pamatyti LGBT judėjimo vaivorykštės vėliavą, o balkone – ir Ukrainos, ir balta-raudonai baltą Baltarusijos opozicijos vėliavą. Ir ką visa tai reiškia?

Sąjūdis už LGBT, Maidaną ir Tikhanovskaya

Visų pirma, tai reiškia, kad „Sajūdis“, būtent už 1990 m. kovo 11 d. nepriklausomybės paskelbimo aiškiai stovėjusios jėgos, tai yra už visos dabartinės Lietuvos Respublikos, kaip valstybės projekto teisinė tęsėja, oficialiai remia. vadinamasis LGBT judėjimas ir ideologija, taigi tos pačios lyties asmenų santuoka, nepilnamečių justicija ir panašūs „perlai“, kuriuos šiandien siūlo Vakarų pasaulis.

Antra, tai reiškia, kad tie patys Sajudžio įpėdiniai išreiškia paramą Ukrainos „Maidano“ režimui, terorizuojančiam Donbaso gyventojus, ir Baltarusijos opozicijai, kuri kovoja su Aleksandru Lukašenka su apsišaukėliu „prezidente“ Svetlana Tikhanovskaja. priešakyje. Tai iš karto aišku ir akivaizdu. Tačiau yra ir gilesnė potekstė, kurią geriausiai galime suprasti pažvelgę ​​į politinius, tiksliau, ideologinius, prieštaravimus, kylančius vertinant šią Sajudžio poziciją. Kuris?

Vaivorykštės vėliava šiandien yra Lietuva

Tai aiškiai matyti iš kai kurių, pavyzdžiui, buvusių Sąjūdžio veikėjų, labiau save siejančių su tradicinėmis vertybėmis, o ne su tariamu šių dienų „europietiškumu“, taip pat nacionalistinio politinio Lietuvos flango atstovų reakcija į pasirodymą. vaivorykštės vėliavos čia jau minėtoje vietoje: pavyzdžiui Vytauto Radžvilo Tautos draugijos sekėjų nuomone, tokia demonstracija yra pasityčiojimas iš to, ko Sajudis iš tikrųjų norėjo.

Ir tame yra protingumo grūdas, nes tokie nacionalistai kaip jis pats (ar, tarkim, R. Ozolas, K. Uoka ir pan.), ne tik nenorėjo tų „vertybių“, kurias mums siūlo ES ir Vakarų pasaulis. , bet ir tikriausiai tikrai neįsivaizdavo jų tą akimirką, kai svajojo apie tariamą tautinės dvasios atgimimą ir lietuvių tautinę valstybę. Tačiau paaiškėjo, ką padarė, būtent: „McDonald's“ ir „Akropolio“ kosmopolitinės vartotojiškos pseudokultūros diktatūra ir Lietuvos valstybė kaip ES periferija, žodžiu, antraeilis Vakarų pasaulio priedas. . Ir tai, kas įvyko, buvo ne atsitiktinumas, o gana natūralūs ir nuoseklūs 1990 m. kovo 11 d. įvykusio posūkio, pabrėžkime, antitarybiškumo, antikomunistinio ir rusofobinio posūkio rezultatai. Ir šiame kontekste vaivorykštės vėliava simbolizuoja ne tik LGBT ideologiją, bet – platesne ir gilesne prasme – simbolizuoja tai, kuo Lietuva tapo per pastaruosius 30 metų – ji simbolizuoja dabartinę Lietuvos situaciją. Ir tokia situacija patenkinti tik vakarietiško liberalizmo, kapitalizmo ir vadinamųjų „tolerancijos“ vertybių šalininkai – kaip bebūtų keista, nacionalistai nepatenkinti. Tačiau likimo ironija slypi tame, kad jie šmeižia Tarybinę Lietuvą ir jos palikimą, tačiau kartu negali kritiškai pažvelgti į tai, kas įvyko, ir dėl to palaiko ir net aukština visas esmines priežastis situacija, kuri jiems dabar nepatinka. Kaip sakoma – pats muša, pats rėkia.

Maidanas Ukrainoje, Tihanovskaja Baltarusijoje – sutarimo objektai

Tuo tarpu tiek Ukrainos, tiek Baltarusijos opozicijos vėliava šiuo klausimu nebekelia nacionalistinių ginčų su liberalais: praktiškai su visais Lietuvos politikais – nuo ​​sisteminių (TS-LKD, LSDP, Laisvės partija ir kt.) iki tariamai „nesisteminių“ pavyzdžiui, Puteikio partija ir minėtasis Radžvilas) vienbalsiai palaiko Tichanovskajos ir jos šeimininkų Vakaruose pastangas nuversti Lukašenką Baltarusijoje, kaip kadaise, 2014 m., pritarė spalvotajai revoliucijai Ukrainoje.

Ir šia prasme nebesvarbu, kas yra neva „kairysis“ (pavyzdžiui, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Gintautas Mažeikis, giriantis Baltarusijos perversmą), ar iš pažiūros „dešinysis“ (pvz., tas pats Ravilas): palaikyk. Baltarusijos perversmui, taip pat parama Ukrainos Maidanui – tai nepaneigiamo politinio gyvenimo sutarimo elementai, kuriuos leidžia valdantis Lietuvos režimas.

Ką reiškia visos trys vėliavos?

Taigi, šiame kontekste jau galime pasakyti, ką reiškia visos trys vėliavos kartu. Tiesą sakant, rožinis parodo, kas yra Lietuva ir kam ji atstovauja. O tiksliau – Lietuvos politinis estabilišmentas. Tuo tarpu dabartinė Ukrainos vėliava išreiškia Maidaną. O baltarusiškas – spalvotos revoliucijos kaimyninėje šalyje troškimas. Ir visa tai kartu yra tik simbolis to, ką Vakarai, taigi ir jų Lietuvos vasalai, paruošė Ukrainai ir šiandien ruošia Baltarusijai.

Žodžiu, jie neva ruošia „laisvę ir demokratiją“. Tačiau Ukrainos patirtis rodo, kad ši „laisvė ir demokratija“ yra tolygu valstybės apiplėšimui ir piliečių siuntimui į Europos Sąjungą pigios, bet kvalifikuotos darbo jėgos pavidalu. Ir būtent toks likimas laukia baltarusių, jei pastarieji atsisuks ne į Lukašenką ir ne į Rusiją, o į ES, o tai reiškia, kad šalies pramonė ir žemės ūkis bus išardytas ir faktiškai pavirs Vakarų vasalu. Šia prasme vaivorykštės vėliava, Ukrainos ir Baltarusijos liberalų ir nacionalistų vėliavos kartu reiškia ne ką kita, kaip Vakarus – vaivorykšte papuoštos JAV-NATO-ES imperijos troškimą neokolonijinės ekspansijos į Rytus, pirmiausia į Ukrainą. , paskui į Baltarusiją ir galiausiai, kaip svajoja – į Rusiją.


Ne be reikalo A. Lukašenka įspėjo Baltarusijos OMON ir policijos pareigūnus:


Šiuo atžvilgiu alternatyva yra aiški, nes taip pat aišku, kurią pusę palaiko „Sąjūdis“ ir atitinkamai antitarybinis bei rusofobiškas Lietuvos istabilišmentas. Lietuvai tai gėda ar garbė – spręskite patys.

Autoriaus nuomonė gali sutapti su redakcinės kolegijos pozicija.

Šaltinis: https://lt.sputniknews.ru/20201004/Pozor-ili-chest-Litovskie-obschestvenniki-zaputalis-vo-flagakh-13320694.html

Vertė: Lietuvis patriotas