Skriskit aukštai ir be baimės, bebrų dantys jūsų nepasieks – jie besparniai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/skris... 2022-01-12 17:43:00, skaitė 336, komentavo 2

Skriskit aukštai ir be baimės, bebrų dantys jūsų nepasieks – jie besparniai

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė ir valstybės įkūrėja Nijolė Oželytė

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė, kad turi „nemažai naujienų iš Taivano ir Vokietijos“.

„Turėjau labai išsamų pokalbį su Taivano ministru Ming-Hsin Kung, kuris spalio mėnesį lankėsi Lietuvoje. Aptarėme konkrečius žingsnius, kaip toliau vystysime savo ekonominį bendradarbiavimą bei kaip galėtume nukreipti kuo daugiau krovinių, kurie dar įstrigę Kinijos uostuose.

Taivanas artimiausiu metu atidarys 1 mlrd. JAV dolerių dydžio paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams. Tai bus papildomas Taivano indėlis į Lietuvos ekonomiką be jau paviešinto 200 mln. JAV dolerių fondo investicijoms. Esame pasiruošę dirbti toliau, kad sąlygos gauti šias investicijas būtų draugiškos verslams.

Mus domina investicijos į puslaidininkių ir lazerių gamybą, biotechnologijų sektorių. Tai ateities industrijos, kuriose Lietuva jau nėra naujokė bei turi ką pasiūlyti. Taivanas, savo ruožtu, yra didžiausių puslaidininkių gamintojų pasaulyje namai ir mums gali pasiūlyti labai daug – žinias, partnerystes, kontaktus, investicijas. Artimiausiu metu susitiks mūsų ekspertų grupės.
Per susitikimą ant kolegos ministro stalo pastebėjau lietuviško „Kanapinio“ alaus bei kitų produktų, kurie saloje šiuo metu yra labai populiarūs. Į visą pasaulį eksportuojanti Lietuva yra suinteresuota reiškminga rinkų diversifikacija bei didesniais prekybos mastais su Taivanu. Todėl mes ruošiamės atidaryti Lietuvos prekybos atstovybę Taipėjuje šį pavasarį bei dvigubinsime Lietuvos turimų ekonomikos atstovų skaičių visame pasaulyje.

Iškart po to turėjau pokalbį su Vokietijos ekonomikos ir klimato apsaugos ministerijos valstybės sekretore Franziska Brantner, su kuria aptarėme tiek ateities Vokietijos investicijas Lietuvoje, tame tarpe ir į atsinaujinančią energetiką, tiek ir susidariusią prekybos situaciją su Kinija.

Išgirdau aiškų palaikymą Lietuvai. Valstybės sekretorė pažymėjo, jog Lietuvą ir toliau vertina, kaip itin patrauklią vietą investicijoms. Sutarėme, kad svarbiausia yra Europai turėti praktiškai veikiančią vieningą prekybos politiką, kuri nesusivyruoja esant tokiems iššūkiams. Juk iššūkiai liečia visą bendrą ES rinką, kuri yra gerai suintegruota bei patiria iššūkių dėl Kinijos veiksmų. Turime kalbėti su vienu balsu.

Toliau tęsime pokalbius su Vokietijos kolegomis, siekiant pasitelkti šios šalies prekybos rūmų atstovybes visame pasaulyje, kad Lietuvos verslas galėtų pasinaudoti vokiečių tinklais ir kontaktais.

Aptarėme šiuo metu ES pirmininkaujančios Prancūzijos iniciatyvą kuo greičiau parengti naują kovos su prievartos veiksmais priemonę, kurią būtų galima taikyti būtent tokiais atvejais, koks nutiko Lietuvos santykiuose su Kinija.
Mano žinios buvo dvi: 1) instrumento reikia greičiau 2) jis turi būti realiai pritaikomas Lietuvos situacijai. Tai yra svarbu ne tik Lietuvai, bet ir Vokietijai, kuri yra pagrindinė mūsų prekybos partnerė, aktyvi investuotoja. Analogišką poziciją esu išdėsčiusi ir kolegoms Prancūzijoje.

Turime iššūkių, bet turime ir didelių draugų, kurie yra kartu su mumis. Na, o mes, dabar turime padaryti viską, kad taptume konkurencingiausia valstybė regione. Apie konkrečius žingsnius – netrukus.

Ačiū palaikantiems“, - visuomeniniuose tinkluose informavo A. Armonaitė.

Po šio įrašo ministrė iš karto sulaukė galą su galu iš signataro rentos durstančios Nijolės Oželytės palaikymo.

„Skriskit aukštai ir be baimės, bebrų dantys jūsų nepasieks – jie besparniai“, - palinkėjo N. Oželytė.

Susiję:

Valstybės kūrėja Nijolė Oželytė pasidalino savo neįprasta patirtimi

Dėl neūžaugos rusiško fiurerio, prasigėrusio aktoriaus ir kitų grėsmių signatarė N. Oželytė perspėjo visuomenę