Aurimas Guoga: Masinės isterijos mechanizmas

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2022-01-07 19:30:00, skaitė 251, komentavo 0

Aurimas Guoga: Masinės isterijos mechanizmas

Turiu jums dvi ypatingas nuorodas. Gediminas Vaišvila atsiuntė Gento universiteto (Belgija) profesoriaus pasakojimą apie tai kas sukėlė masinę isteriją dėl kovydo.

Reziumuoju: iki pasirodant virusui daugybė žmonių jautė nerimą, bet negalėjo identifikuoti jo priežasties. Pavyzdžiui, Vakarus siaubia vienišumo epidemija, bet mažai kas žino ką su tuo daryti. 

Nerimas kaupėsi, jį kišo po kilimu. Staiga pasirodo virusas. Su žiniasklaidos pagalba žmonėms "paaiškėja" - štai kas yra mano nerimo šaltinis, tai dėl to mes tokie įsitempę ir prislėgti!..

Dar daugiau, armijos vienišų ir niekam nereikalingų žmonių dabar atranda gyvenimo prasmę - reikia kovoti kad neapsikrėstum, talžyti tuos kurie nekovoja, dar ir patys platina. Vienatvė pasitraukia, dabar šie vienišiai turi bendrą priešą. Jie kolektyvo dalis, kovoja už ypatingai svarbų reikalą.

Taip žiniasklaidos manipuliacijos lemia, kad armijos nelaimėlių metasi spręsti dirbtinės problemos ir dėl to laikinai atsigauna psichologiškai.

Antrąją nuorodą pristatysiu rytoj. Ten bus kalbama apie tai, kad esama įrodymų jog farmacija su žmonėmis atlieka nežmogiškus eksperimentus.