Europos Sąjunga atsisveikina su laisve, lygybe ir brolybe

Autorius: Jelena Karajeva Šaltinis: https://sputniknews.lt/2022010... 2022-01-06 15:52:00, skaitė 453, komentavo 0

Europos Sąjunga atsisveikina su laisve, lygybe ir brolybe

"Skiepijimas arba socialinė mirtis" — taip jau pakrikštytas naujas įstatymo projektas, kurį Prancūzijos vyriausybė pateikė parlamentarams

Iš pradžių buvo planuota, kad Makronas greitai, jau šią savaitę, susitvarkys reikalus, nes jo partija turi reikiamą daugumą, tačiau valdančiosios partijos deputatai lemiamu momentu nuėjo atsigaivinti ("pandemija pandemijai, o vakarienė vyksta pagal grafiką"), opozicija jiems nesant surengė dar vieną balsavimą ir pataisos buvo atidėtos. Plačiau apie tai RIA Novosti autorės Jelenos Karajevos straipsnyje.

Valdžia vis dar nekantriai stengiasi – pakeitimai, kuriuos priėmus įstatymas bus įtrauktas į 67 milijonų piliečių kasdienį gyvenimą, negali būti lyginamas su jokiu Prancūzijos istorijos laikotarpiu, nesvarbu, ar tai būtų monarchija, ar respublika.

Kalbama apie de facto privalomo visų vyresnių nei 12 metų skiepų įvedimą nuo koronaviruso.

Jei nuo sausio 15 dienos "vakcinos pasas" pakeis "sanitarinį leidimą", tai reikštų, kad maždaug septyniems milijonams neskiepytų prancūzų bus uždrausta naudotis visu viešuoju transportu, maisto prekių parduotuvėmis, vaistinėmis ir grožio salonais.

Niekas nepriims jokių neigiamų PGR testų rezultatų.

Įstatymo projektas tai draudžia tiesiogiai ir nedviprasmiškai.

Neskiepyti negalės traukiniu keliauti į kitą miestą, bus atimta galimybė nusipirkti lėktuvo bilietą, jie negalės nueiti į kiną, teatrą, muziejų, biblioteką, jau nekalbant apie kavines ir restoranus.

Taip atrodo šiandien, visai netoli — kalendorinio dešimtmečio atstumu, pradedant nuo šiandienos — ateitis valstybėje, kurios vienas iš šūkių — lygybė.

"Labiau lygūs", tai yra tie, kurie skiepijasi pagal tos pačios valdžios pasiūlytą grafiką, tiesa, valstybė pamiršo garantuoti galimą teisinę apsaugą (ir piniginę kompensaciją) pasireiškus šalutiniam vakcinos poveikiui. Tai yra, jūs pasidarote skiepą, kaip sakėme, bet jei jūsų sveikata yra ar bus pažeista dėl injekcijos, mes neturime su tuo visiškai nieko bendro. Ir todėl, žinoma, galite pabandyti paduoti Makroną į teismą — demokratijos rėmuose — tačiau vargu ar toks reikalavimas bus priimtas.

Ir Prancūzija šiuo atveju jokiu būdu nėra išimtis: kadangi vakcinų pirkimo sutartį su "Pfizer/BionTech" ir su ta pačia "Moderna" sudarė Europos Komisija, Briuselis atmetė išlygą dėl farmacijos kompanijų atsakomybės už pasekmes. Jis ją atmetė vienas, o aiškintis teks Europos Sąjungos šalių vyriausybėms.

Taigi jie pasipūtę — nėra pinigų galimai kompensacijai tiems, kuriems po skiepijimo gali kilti komplikacijų, tačiau jie vis tiek turi pasiskiepyti, jei nori toliau gyventi įprastą gyvenimą.

Pats Makronas prieš metus, kai Prancūzijoje tik prasidėjo skiepijimas, prisiekė, kad "niekada nepadarys skiepų privalomų". Jis tai pasakė 2020 metų lapkritį ir pakartojo 2021 metų pavasarį.

Bet jau po trijų mėnesių, liepos mėnesį, prabilo apie "sanitarinį leidimą" visiems suaugusiems, taip atsisakydamas visų savo deklaracijų.

Moksleivių "pasigailėjo" iki rugsėjo 30 dienos, po to pareikalavo skiepų pažymos popamokinei veiklai, įskaitant sportą.

Prasidėjus penktajai užsikrėtimo "delta" paderme bangai, kurią dabar šlifuoja šeštoji — šį kartą "omikron" — ir per visą pandemiją, Europos šalių valdžios institucijos, įskaitant ir Prancūzijos, pasirodė esančios ne tų vertybių, kurias anksčiau taip noriai deklaravo, šalininkės.

Jie labai žvaliai apribojo praktiškai visas asmens teises, kai tik nusprendė, kad to reikia "visuomenės labui". Jie užrakino europiečius, kaip buvo Austrijoje, įvedė ne mažiau griežtas priemones, kaip buvo Nyderlanduose, ir kiekviename žingsnyje tikrino QR kodus, kaip dabar daroma ir bus daroma Prancūzijoje.

Negausi opozicija viešosios nuomonės švytuoklės nepasuko į savo pusę, nes visuomenė mušama per rankas, gana jautriai, jei ir kada ji išdrįsta prieštarauti.

Čia verta paminėti, kad teisės ir laisvės, dėl kurių Europos visuomenė taip rūpinosi ir visaip — ​​nuo ​​spaudos iki aukščiausių Europos Sąjungos pareigūnų — buvo giriamos, pasirodė gana trumpalaikės — tokios trumpalaikės, kad per kelis mėnesius iš visos šitos lygybės ir brolybės neliko nė pėdsako.

Verta pabrėžti, kad būtent ši spauda ir būtent šie Briuselio pareigūnai vienu metu sugebėjo pirštu parodyti Rusijos kryptimi, pareikšdami, kad "šioje šalyje nėra pilietinių laisvių".

Tuo tarpu objektyviu požiūriu, kuris vystosi Rusijoje, piliečių teisių ir laisvių išsaugojimo požiūriu yra daug geriau nei penktos/šeštos, o greičiausiai ir septintos, ir aštuntos (sąrašas tęsiasi) infekcijos bangos apimtoje Europoje.

Žmonės Rusijoje ramiai ir laisva valia bei savo nuožiūra, vadovaudamiesi viešuoju interesu, yra skiepijami, gaminamos vakcinos, tarp jų ir nazalinė, suteikiančios garantuotą apsaugą.

Nors toje pačioje ES jie jau užsimena, kad galbūt imuninis atsakas į "Pfizer/BionTech" ar "Moderna" injekcijas gali būti ne toks išsamus, kaip manyta anksčiau, todėl bėgti pasiskiepyti, jei ar kai bus priimtas dabartinis įstatymo projektas, teks ne kartą per metus, o kartą per ketvirtį.

PSO tai netiesiogiai patvirtina, nes oficialiai paskelbė, kad ketina pasikalbėti su kūrėjais, jog jie pakeistų, kaip buvo sakoma, "vakcinos sudėtį".

Ką reiškia šis paslaptingas posakis "vakcinos sudėtis", dar nepaaiškinta.

Taip pat nežinoma, kaip naujoji sudėtis, skirtingai nei senoji, gali (ar turės) paveikti sveikatą ir savijautą ir ar ji bus tokia pat veiksminga kaip rusiška "Sputnik V".

Nėra jokių tyrimų ir mokslinių įrodymų.

Šiandien Europos ir Prancūzijos valdžios institucijos, teoriškai skirtos žmonėms, kurie patikėjo jiems valdymą, įskaitant jų gerovę, aiškiai parodo, kad jie vadovaujasi dviem lyderystės principais.

Pirmasis buvo suformuluotas seniai ir skamba taip: "skęstančiojo gelbėjimas yra paties skęstančiojo reikalas", tai yra, eik ir susileisk injekciją, jei nori pavakarieniauti restorane ar pasportuoti, o antra, kad "jei kas nepasislėpė, ne aš kaltas". Juk iš esmės Prancūzijos ir bet kurios kitos ES valstybės narės valdžios institucijos neprisiims jokios teisinės atsakomybės, jei paaiškės, jog buvo priimti klaidingi sprendimai.

Socialinis kontraktas (o, kaip didžiavosi Europos Sąjunga!), pagrįstas pasitikėjimu, buvo sulaužytas "omikron" ir sunkiai gali būti atkurtas. Na, o šiandien belieka užjausti tuos, kurie, kaip ir tie trys išminčiai, nusprendė perkūnijos metu keliauti per jūrą, žinoma, prisimindami, kuo tokios avantiūros baigiasi.

Autorės nuomonė gali sutapti su redakcijos pozicija.