Kiekvieno nelegalaus migranto išlaikymas Lietuvoje per metus kainuoja 11 tūkst eurų

Autorius: Mindaugas Vaičiūnas Šaltinis: https://sputniknews.lt/2021122... 2021-12-30 21:53:00, skaitė 305, komentavo 3

Kiekvieno nelegalaus migranto išlaikymas Lietuvoje per metus kainuoja 11 tūkst eurų

VILNIUS, gruodžio 29 — Sputnik. Per Baltarusiją į Lietuvos teritoriją patekusių nelegalių migrantų iš Azijos ir Afrikos šalių išlaikymas Lietuvai vienam žmogui kainuoja 11 tūkstančių eurų per metus, praneša naujienų agentūra TASS su nuoroda į Vidaus reikalų ministerijos Strateginės komunikacijos skyriaus vedėją Mindaugą Bajarūną. "Lėšos nelegaliai į Lietuvą atvykusių užsieniečių išlaikymui skiriamos pagal faktinius poreikius.

VILNIUS, gruodžio 29 — Sputnik. Per Baltarusiją į Lietuvos teritoriją patekusių nelegalių migrantų iš Azijos ir Afrikos šalių išlaikymas Lietuvai vienam žmogui kainuoja 11 tūkstančių eurų per metus, praneša naujienų agentūra TASS su nuoroda į Vidaus reikalų ministerijos Strateginės komunikacijos skyriaus vedėją Mindaugą Bajarūną.

"Lėšos nelegaliai į Lietuvą atvykusių užsieniečių išlaikymui skiriamos pagal faktinius poreikius. Skaičiuojama, kad kiekvienam migrantui per metus reikia apie 11 tūkst. eurų", – sakė jis.

Kaip pažymėjo Bajarūnas, atsižvelgiant į tokias išlaidas, pagrįsta priemonė buvo padidinti vienkartinę išmoką nuo 800 eurų iki 1 000 eurų tiems nelegaliems migrantams, kurie savo noru sutinka grįžti į savo šalį.

Pasak jo, gruodžio 8–23 dienomis norą grįžti namo pareiškė 102 asmenys, tai yra, tokių asmenų buvo dvigubai daugiau.

Nuo metų pradžios Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje sulaikyta daugiau nei 4 tūkstančiai nelegalių migrantų iš Azijos ir Afrikos šalių. Tai 50 kartų daugiau nei per visus 2020 m. Iš jų iki šiol prieglobstis buvo suteiktas tik 82 nelegaliems migrantams.