I. Vėgėlė. Palaikau peticiją „Dėl galimybių paso veikimo stabdymo“

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2021/12/15/i-... 2021-12-15 18:44:00, skaitė 454, komentavo 1

I. Vėgėlė. Palaikau peticiją „Dėl galimybių paso veikimo stabdymo“

Palaikau www.peticijos.lt patalpintą peticiją „Dėl galimybių paso veikimo stabdymo“ į Lietuvos Respublikos Prezidentą.

Tai yra mano asmeninis apsisprendimas, nesietinas su užimamomis Advokatų tarybos pirmininko pareigomis.

Esu trijų vaikų tėvas. Pandemijos valdymo priemonė, nustatyti „galimybių paso“ reikalavimą 12-16 metų vaikams tiesiogiai liečia mano šeimą ir mano vaikus.

Lygiai kaip liečia tūkstančius kitų šeimų, Lietuvos vaikų ir anūkų. Visi moksliniai ir statistiniai duomenys rodo, kad Covid infekcija vaikams įprastai nėra sunki ir ligos eiga gali būti lyginama su kitoms virusinėms kvėpavimo takų infekcijoms.

Versti vaikus vartoti receptinį vaistinį preparatą, esantį kol kas laikinojoje registracijoje, kurio ilgalaikiai poveikiai sveikatai nėra nustatyti ir nėra tirti, o daliai vaikų trumpalaikiai šalutiniai poveikiai yra sunkūs, vien dėl to, kad vaikai neužkrėstų asmenų, kurie turi galimybę saugoti savo sveikatą patys, yra jokiais teisiniais ir medicininiais argumentais nepateisinamas sprendimas.

Taip pat esu teisės profesorius, turintis didžiulį pedagoginio darbo stažą, beveik 20 metų esu teisės praktikas – advokatas. Negaliu taikstytis su situacija, kuomet visuomenėje dirbtinai sukuriamos dvi asmenų grupės, iš vienos kurių atimamos fundamentalios teisės, o kitai – fundamentalios teisės paverčiamos „galimybių paso“ galimybėmis.

Ši abrakadabra remiasi tariamu laisvanorišku asmens sutikimu vartoti receptinį vaistinį preparatą. „Laisvanoriškas“ asmens sutikimas yra fundamentaliųjų asmens teisių sąlyga, ribojanti teises dalyvauti socialiniame gyvenime, teisę gauti paslaugas ir prekes, teisę į mokslą, net teisę į darbą.

Jau esu rašęs, kad Prezidentas turi galią kreiptis dėl Konstitucijai prieštaraujančių Vyriausybės nutarimų į Konstitucinį teismą, o toks JE kreipimasis stabdo šių Vyriausybės nutarimų veikimą. Peticija siekiama sustabdyti šias pandemijos valdymo priemones:

1. galimybių paso reikalavimą 12-16 metų vaikams;

2. galimybių paso galiojimo apribojimą iki 210 dienų pilnai pasiskiepijusiems asmenims;

3. periodinį testavimosi reikalavimą nevakcinuotiems darbuotojams jų pačių lėšomis;

4. galimybių paso reikalavimą tęstiniam profesiniam mokymui ir aukštojo mokslo studijoms;

5. galimybių paso reikalavimą asmenims, siekiantiems gauti paslaugas ir įsigyti prekes (didesni prekybos centrai, kultūros renginiai ir pan.).

Kiekvienas esame atsakingas už mūsų pačių sveikatą. Kiekvienas asmeniniu informuotu ir laisvu sutikimu turime priimti sprendimą, kaip geriausiai apsaugoti kiekvieno mūsų sveikatą: stiprinti imunitetą, skiepytis, sportuoti ir sveikai maitintis, susirgus, vartoti jau patvirtintus gydymo nuo Covid vaistus ar metodikas.

Kiekvienas, pasitarę su medicinos specialistais, turime įvertinti receptinio vaistinio preparato naudos ir rizikos santykį ir priimti informuotą ir savarankišką sprendimą sau ir savo vaikams, atsižvelgdami į amžių, ilgalaikes ligas, imuniteto būklę.

Visi moksliniai duomenys ir statistika rodo, kad minėti receptiniai vaistiniai preparatai gali apsaugoti nuo sunkios ligos eigos ar net letalinės baigties, tačiau neapsaugo nuo užsikrėtimo ir infekcijos platinimo, jie neapsaugo nuo ligos.

Moksliniai tyrimai patvirtina, kad viruso kiekis nosiaryklėje yra panašaus intensyvumo ir skiepytųjų, ir neskiepytųjų tarpe. Dalis mokslinių tyrimų nurodo, kad vakcinuotas asmuo trumpiau platina infekciją, tačiau tyrimų, kiek ilgai ar trumpai šią infekciją platina vadinamieji besimptomiai, mano žiniomis, nėra.

Primenu, visi pajutę simptomus – tiek skiepyti, tiek ir neskiepyti – privalo testuotis ir karantinuotis, tai yra, nedelsiant turi saugoti visuomenę. Kitaip tariant, ar asmuo skiepytas, ar ne – pajutęs simptomus per patį trumpiausią laiką privalo testuotis ir karantinuotis.

Laikotarpis, kurį neskiepytas ar skiepytas nosiaryklėje turi virusą ir jį platina aplinkiniams yra tas pats, jei asmenys, pajutę simptomus, laikosi reikalavimų ir nedelsiant testuojasi bei karantinuojasi.

Tai yra daugiau nei akivaizdūs faktai ir duomenys, rodantys, kad pandemijos valdymas itin plačiais žmogaus teisių ribojimais, suskirstant asmenis į vakcinuotus ir nevakcinuotus, turinčius galimybių pasą ir neturinčius yra nepagrįstas ir neteisėtas.

Tuo remdamosi žmogaus teises gerbiančios, demokratiškos šiaurės šalys jau patvirtino neketinančios toliau naudoti „skiepų paso“.

Pamenate, „nebūkime abejingi“! Kiekvienas. Pasirašykite dabar ir pasidalinkite.

Tik mūsų aktyvumas gali įtikinti politikus veikti atsižvelgiant į žmogaus teises. Būkime vieningi.

Net jei ši peticija nebus vertinama kaip teisiškai pagrįstas kreipimasis, ji yra reikšmingas politinis instrumentas, parodantis mūsų, Lietuvos Respublikos piliečių, lūkesčius ir valią.

Parodys Jūsų norą ir ryžtą pakeisti dabartinę padėtį, atstatyti prarastą valdymo teisėtumą, sugrąžinti teisę į sprendimų priėmimo procesą.

Tai yra nemokama (Jūsų savanorišką paramą gauna tik peticijos.lt puslapis, bet ne peticijos kūrėjas ar iniciatorius), užtruks tik kelias minutes.

Pasirašius nepamirškite peticijos parašo patvirtinti savo el.pašte (patvirtinimo laiškas kartais ateina į spam’ą).