Lenkija nepritaria, kad nelegaliems migrantams būtų lengviau gauti prieglobstį ES ir į pasienį neįleidžia Europos parlamentarų

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-12-03 15:42:00, skaitė 310, komentavo 4

Lenkija nepritaria, kad nelegaliems migrantams būtų lengviau gauti prieglobstį ES ir į pasienį neįleidžia Europos parlamentarų

Lenkija nepritaria Europos Komisijos pasiūlymams sušvelninti kai kurias prieglobsčio procedūras nelegalams ES šalyse, rašo Lenkų radijas.

Trečiadienį, gruodžio 1 d., Europos Komisija pareiškė, kad ji siūlo naujus susitarimus, atitinkančius Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos lūkesčius, nes šios šalys patyrė migracijos spaudimą, kurį inicijavo Baltarusija, remiama Maskvos, siekdama daryti spaudimą Europos Sąjungai. Europos Komisija visų pirma siūlo iki 16 savaičių pailginti prieglobsčio prašymų, kuriuos pateikia neteisėtai ES sieną kirtę migrantai, nagrinėjimo terminą.

Lenkija nepritaria Europos Komisijos pasiūlymams sušvelninti ir šešiems mėnesiams sustabdyti kai kurias prieglobsčio procedūras ES šalyse. "Nenorime, kad prieglobsčio prašymų nagrinėjimas užsitęstų, nes tai suteikia daugiau galimybių sukčiauti neleistiniems asmenims. Tačiau mes, žinoma, norime, kad būtų sustabdytos migracijos procedūros tuo metu, kai vyksta hibridiniai išpuoliai naudojant nelegalius migrantus", - su anonimiškumo sąlyga sakė Lenkijos diplomatas. Europos Komisija taip pat siūlo palengvinti neteisėtų migrantų deportavimo į kilmės šalis procedūras. Kad Europos Komisijos pasiūlymai dėl migracijos įsigaliotų, reikia ES valstybių narių pritarimo.

Lenkijos spauda pažymi, kad kai kurie opozicijos politikai vis dar nesuvokia padėties Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje rimtumo. PAH pirmininkė ir Pilietinės koalicijos europarlamentarė Janina Ochojska (žiūr.nuotrauką) socialiniame tinkle "Twitter" paskelbė, kad kartu su Lenkijos opozicijos europarlamentarų ir užsienio europarlamentarų grupe vyksta į pasienio rajonus.

Parlamentarai pasipiktino, kad nebuvo įleisti į pasienio zoną. Dienraštis wPplytice rašo, kad parlamentarai neįleiti taisėtai, nes antradienį Prezidentas Andrzejus Duda pasirašė Valstybės sienos apsaugos įstatymo ir kai kurių kitų įstatymų pataisas. Pagal naująsias taisykles bus galima laikinai uždrausti būti pasienio zonoje. Draudimas įvestas ypač pažeidžiamose išorės sienos su Baltarusija, Ukraina ir Rusija vietose Vidaus reikalų ir administracijos ministerijos vadovo įsakymu, priimtu pasitarus su sienos apsaugos tarnybos vadu.

Parlamentarė Ochojska norėjo patekti į pasienio zoną pažeisdama taisykles, dabar ji skelbia, kad... pasiūlymas Strasbūrui, rašoma wPolytice.

„Esu prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Policija sustabdė automobilį, kuriuo važiavau kartu su grupe Europos Parlamento narių, ir įprastai patikrino, ar ką nors vežame. Buvome apklausti“, - Interviu "Polsat News" Lenkijos humanitarinės akcijos vadovas sakė.

Tuo tarpu Podlasės pasienio apsaugos būrio vadas aiškiai paaiškino Europos Parlamento narei, kodėl ji negali įvažiuoti į pasienio zoną.

„Pirmąją dieną po to, kai įsigaliojo naujos sienos su Baltarusija apsaugos taisyklės, kai kurie politikai vėl ėmėsi politinių veiksmų“. - socialiniame tinkle "Twitter" parašė specialiųjų tarnybų ministro koordinatoriaus atstovas spaudai Stanisławas Żarynas. Jo žodžiais, tokie veiksmai daro neigiamą poveikį Lenkijos saugumui ir gebėjimui atremti hibridinę operaciją prieš Lenkiją.

Tuo metu Lietuvos "gėjų teisių gynėjas" Lietuvos parlamente T.V.Raskevičius kliedi apie nelegalų priėmimą į Lietuvos teritoriją pasiršytinai, kad jie išvyks!? Taip šis Sorošo universiteto Budapešte parengtas kadras stengėsi gudrauti, kad taip į Lietuvą privažiuotų kuo daugiau veltėdžių iš Azijos ir Afrikos.