Briuselio šizofrenija: viena ranka Lenkiją remia, kita smaugia. Morawieckio interviu „Le Figaro“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2021-11-25 20:59:00, skaitė 2115, komentavo 1

Briuselio šizofrenija: viena ranka Lenkiją remia, kita smaugia. Morawieckio interviu „Le Figaro“

Šitos Briuselio šizofrenijos, kai viena ranka Lenkija remiama, o kita smaugiama, matau kelias priežastis. Tos rankos nebežino ką pasmaugti pirma: ar suvereniteto nenorinčią atiduoti Lenkiją, ar vakarams duoklę mokančią, bet taip norimą į 5-6 gabalus suskaldyti Rusiją, kurios griovime Lenkija vaidina svarbų vaidmenį.

Visi šie Lukašenkos turistai Baltarusijoje atsirado ne atsitiktinai, iš ruošiamo „Didžiojo Izraelio“ teritorijos reikia išvežti arabų ir kurdų jaunimą, kuris trukdo sionistų planams, be to gi reikia pagal ES „tėvo“ masono Kudenhove Kalergi planą kurti mišrios rasės europietį - „kiekybės žmogų“ - „kokybės žmonių“ - žydų elito tarną.

Iš Pasaulio Banko ir Tarptautinio valiutų fondo prieš kelis mėnesius Lukašenka yra gavęs 6 milijardus kreditų. Jei darytų kažką ne taip, kreditų neduotų. Logiška. Kaip ir tai, kad jei ES nenorėtų – neleistų „diktatoriui“ nuomoti ES registruotų įmonių lėktuvų.

Numatė, manau, pasaulio viešpačiai, kad užsprings Lukašenka nuo tų „pabėgėlių“, žinojo, kad Lenkijai jie įstatys kraujuojantį migracijos hemorojų.

(Apie Lietuvą aš nekalbu. Turime Valenbergų marionetę Prezidentą ir Seimą, sudaryta iš Sorošo ir Švabo gvardijos, kurios tikslas – kuo greičiau sunaikinti Lietuvą. Kiekvienas šitų niekšų žingsnis, kiekvienas įstatymas, tai vinukas į Lietuvos valstybės karstą.)

Štai ir vakar Euronews degeneratai rašė, kad „Dėl krizės Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje abi pusės smarkiai pažeidė žmogaus teises migrantų ir prieglobsčio prašytojų atžvilgiu“. Jie citavo globalistinės organizacijos Human Rights Watch ataskaitą "Mirti čia arba važiuoti į Lenkiją" ir šios organizacijos direktoriaus pavaduotoją Benjaminas Wardas, kuris pasakė: "Nors už šios krizės organizavimą daugiausia atsakinga Baltarusija, mūsų tyrimas parodė, kad Lenkijos veiksmai dar labiau padidino žmonių patiriamas kančias. Tiek dėl susidorojimo su sieną kertančiais migrantais ir prieglobsčio prašytojais, tiek dėl to, kad jiems neleista teikti humanitarinės pagalbos pasienio zonoje, kurioje paskelbta nepaprastoji padėtis“.

Kita šizofrenikės ES ranka vakar pagrumojo Lukašenkai.

image.png

Lietuvoje reziduojanti Baltarusijos Prezidentė Nr.2 lapkričio 24 d. Europos Parlamento posėdyje, skirtame padėčiai Baltarusijoje ir migracijos krizei ES pasienyje su šia šalimi, Sviatlana Tihanouskaja paragino ES imtis ryžtingesnių veiksmų prieš Aliaksandro Lukašenkos režimą. Ji taip pat paragino Vakarų žiniasklaidą nevadinti diktatoriaus "prezidentu", o Europos politikus - nesudaryti sandorių su neteisėta valdžia.

Prezidentė Nr.2 taip pat priminė, kad apie 900 žmonių vis dar kalinami dėl politinių motyvų, o persekiojimas Baltarusijoje nesiliauja. Tichanovskaja dar pasakė: "Įtampa Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje pasiekė kritinį lygį. Tūkstančių kitų šalių piliečių, kuriuos Baltarusijos režimas laiko įkaitais, likimas tapo Europos Sąjungos dėmesio centre. Buvo skambinama telefonu ir raginama pagerinti jų sąlygas. Tuo pat metu 9 milijonai baltarusių yra šio režimo įkaitai". Taip Tichanovskaja prisijungė prie Vokietijos kanclerės Angelos Merkel kritikos, kuri du kartus pavadino save Baltarusijos "prezidentu", rašoma Lenkijos radijo portale.

Šizofrenikė ES Lenkiją pasmaugtų. Ji nefinasuos ES sienų apsaugos, bet užtai pusę milijardo kasmet skiria neįgaliai „Frontex“, kurios rūpestis, kad nelegalūs imigrantai saugiai žygiuotų kiaurai ES sienas, dar ji finansuoja NVO, dirbančias tam, kad į ES atvyktų kuo daugiau nelegalų, o ES valstybės narės negalėtų jų deportuoti.

Portale wPolytice rašoma, kad Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis tęsia diplomatinį puolimą, pirmiausia susijusį su grėsmėmis prie rytinės Europos Sąjungos sienos. Vakar Lenkijos vyriausybės vadovas buvo Paryžiuje, šiandien jis bus Berlyne, ryt - Londone. Anksčiau Ministras Pirmininkas susitiko su Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerais, taip pat V4 šalių vyriausybių vadovais".

Vakar Lenkijos Ministras Pirmininkas Morawieckis interviu dienraščiui "Le Figaro" sakė, kad „horizonte tykantys pavojai gali būti neregėto pobūdžio ir masto.“

„Šiandien pagrindinis iššūkis - parengti bendrą vieningos Europos politiką, atsižvelgiant į visus horizonte tykančius pavojus. Jie gali būti neregėto pobūdžio ir dydžio." - pasakė Lenkijos premjeras "Le Figaro".

Jis išvardino grėsmes: „Pirma, tai Baltarusijos prezidento A. Lukašenkos planuojama prekyba žmonėmis: nelegalių imigrantų iš Artimųjų Rytų šalių atgabenimas į Baltarusiją ir bandymas juos išstumti per Lenkijos sieną“. „Pagrindinis šiandienos iššūkis - sukurti bendrą vieningos Europos politiką, atsižvelgiant į visus horizonte tykančius pavojus. Jie gali būti beprecedenčio pobūdžio ir masto. Šiuo klausimu Emanuelis sutinka su manimi.“

Morawieckis atkreipė dėmesį į Europos Komisijos bandymą šantažuoti, susijusį su Nacionalinio ekonomikos atkūrimo plano nepriėmimu.

„Vienintelė priežastis, dėl kurios vis dar su jais kalbamės, yra ta, kad norime išsaugoti ES vienybę ir kad svarbius teismų reformos elementus jau suplanavome prieš metus. Tame plane jau buvo numatyta išardyti Drausmės rūmus. - jis sakė.

Šia proga Lenkijos ministras pirmininkas M. Morawieckis pabrėžė, kad "esame Europos Sąjungos istorijos posūkio taške": „Ar ji taps centralizuota biurokratine organizacija, kurioje visi svarbiausi sprendimai priimami iš Berlyno? Ar vis dar išliksime dvidešimt septynios nepriklausomos valstybės narės? Stojimo sutartimi šių įgaliojimų nesuteikėme ir norime išlaikyti savo suverenitetą tokį, koks jis buvo iki šiol“. - pasakė jis.

„Lenkija yra proeuropietiška ir proamerikietiška. Norėtume išsaugoti transatlantinę vienybę. Labai džiaugiamės bendradarbiavimu ne tik su amerikiečiais, bet ir su prancūzais. Su Prezidentu E. Macronu jau pradėjome naują abipusio bendradarbiavimo erą. Jau dabar galiu pasakyti, kad ketiname labai glaudžiai bendradarbiauti su Prancūzija gynybos srityje, taip pat branduolinės energijos srityje“.- atskleidė Mateusz Morawiecki.

Kuri šizofrenikės ES ranka nugalės?

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka ir VK: https://vk.com/id460381786