Aušra Maldeikienė paduota į teismą

Autorius: respublika.lt Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-11-11 23:54:00, skaitė 710, komentavo 28

Aušra Maldeikienė paduota į teismą

Piktais pasisakymais garsėjanti europarlamentarė Aušra Maldeikienė kritikos savo politiniams oponentams negaili ne tik darbe, bet ir socialiniuose tinkluose. Panašu, greitai už savo žodžius politikei teks atsakyti pagal įstatymą. Dėl pasisakymų apie „Šeimų maršo" dalyvius A.Maldeikienė paduota į teismą.

Teisme A.Maldeikienei teks aiškintis dėl savo socialinio tinklo anketoje paskelbto teksto po to, kai Seime parlamentaro Mindaugo Puidoko kabinete STT pareigūnai atliko kratą. Tuomet buvo paskelbta, kad M.Puidoko padėjėjas įtariamas siūlęs kyšį A.Maldeikienės sūnui Matui Maldeikiui. Kalbėdama apie tai savo socialinio tinklo anketos įraše, A.Maldeikienė nepagailėjo įžeidimų „Šeimų maršo" palaikytojams ir prigimtinės šeimos gynėjams.

Išvadino gašliais vyrukais, svajojančiais apie seksą

„Didžiuojuosi tuo, kad jis (M.Maldeikis - aut. past.) ramiai atsilaiko prieš visą šitai dvasiškai mirusių korumpuotų vagių, gašlių maršo vyrukų ir senstelėjusių ponečkų šutvę.

Bet žinokit, - jūs visi, puidokiniai vagys ir kita orlauskinė šušera, esate mirštanti Lietuvos diena. Visi tradicinių šeimų gynėjai man (tikiuosi, ir visiems mano draugams) atgrasūs ir savo dvejetukininkų knygos nemačiusių mentalitetu, savo aistra pinigams, vogimui, melui, korupcijai, be kurios jie savo gyvenimo nemato.

Tie tradicinių šeimų gynėjai (įskaitant juos remiančius kardinolus, vyskupus, kunigus ir zakristijonus) yra primityvūs ir gašlūs - visa jų tradicija tėra labai mažo protelio žmogaus mėgavimasis bent svajonėse apie seksą. Kas yra pagarba, meilė ir atsidavimas, kurie ir kuria šeimas (tikras, normalias, o ne tradicines), jiems net galvoj netelpa.

Užuojauta. Kai užaugi tarp alkoholikų, nematei knygų ir mokykloje net prieveiksmio be klaidos parašyti neišmokai, taip ir gaunasi. Bandymai kalbėti pompastiškai reikalo esmės nekeičia. Puidokas dar kartą vakar pademonstravo tradicinių šeimų gynėjo tikrąjį veidą", - rašė politikė.

A.Maldeikienės įžeidimai žmonėms pro akis neprasprūdo. Tokia A.Maldeikienės retorika stebino ir internautus. Šie po politikės įrašu nepagailėjo neigiamų komentarų. O „Šeimų marše" dalyvavę piliečiai tai priėmė kaip įžeidimą. Keliasdešimt žmonių susivienijo ir kreipėsi į teismą dėl A.Maldeikienės pasisakymų.

Teisme reikalaus paneigimo

Kaip „Vakaro žinioms" sakė šiems žmonėms atstovaujantis advokatas Dominykas Vanhara, „europarlamentarė tam tikrą žmonių grupę, kuri pasinaudojo teise į taikius susirinkimus, išvadino korumpuotais vagimis, gašliais vyrukais, senstelėjusiomis poničkomis. Manome, kad A.Maldeikienė, būdama aukšto rango politikė, švaistytis tokiais epitetais, nukreiptais prieš Lietuvos mokesčių mokėtojus, negali. Prašome teismo, kad ji šiuos teiginius paneigtų.

Ji kalbėjo apie protestą „Didysis šeimų maršas", vykusį gegužės mėnesį. Žmonės, kurie dalyvavo šiame mitinge, mano, kad ponios A.Maldeikienės žodžiai buvo adresuoti jiems, todėl jie kreipėsi į teismą", - „Vakaro žinioms" sakė advokatas D.Vanhara.

Jis sako, kad aukštiems politikams turi būti taikomi ir aukštesni reikalavimai reiškiant savo poziciją kokiais nors politiniais klausimais: „Aukšto rango politikams taikomi tam tikri politikos etikos elgesio nuostatai.

Tokie žmonės privalo gerbti Konstituciją ir Lietuvos piliečius. Taip pat gerbti ir Konstitucijoje numatytą teisę į taikius susirinkimus.

Todėl teisme bus prašoma paneigti išsakytus nepagrįstus teiginius. Politikė turėtų paskelbti paneigiančią žinutę. Ji tai paskelbė ne tik socialinio tinklo anketoje, bet vėliau tai pakartojo ir vienoje laidoje. Be to, jos paskelbtą įrašą perpublikavo įvairūs portalai.

Prašome, kad ji paskelbtą informaciją paneigtų visur, kur ji buvo publikuota."

D.Vanhara sako, kad tokia byla nėra pirmoji. „Kiek žinau, panašių bylų yra buvę ir anksčiau. Tokie procesai galėtų būti tam tikra motyvacija gyventojams netoleruoti įvairių politikų pasisakymų. O patys politikai turėtų suprasti, kad jiems yra taikomi aukštesni kriterijai nei paprastam Lietuvos gyventojui. Politikai turėtų suprasti, kad juos išrinko piliečiai, iš kurių sumokėtų mokesčių politikams mokami atlyginimai.

Remiantis įrašo teiginiais, tai yra ne nuomonė, o konstatuojami faktai, kurie yra klaidingi ir melagingi. Negalima taip kreiptis į mokesčių mokėtojus. Nes tokie pasisakymai piliečių atžvilgiu gali būti suprasti kaip atspindintys valdžios požiūrį", - sakė D.Vanhara.