Lietuvoje JAV Kongreso narių patarėjų delegacija su Baltarusijos prezidentės biuru aptars situaciją

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/lietu... 2021-10-13 10:02:00, skaitė 388, komentavo 4

Lietuvoje JAV Kongreso narių patarėjų delegacija su Baltarusijos prezidentės biuru aptars situaciją

Lietuvoje reziduojanti, iš Lietuvos biudžeto pinigų išlaikoma Baltarusijos prezidentė Svetlana Tichanovskaja.

Spalio 12-14 dienomis, Lietuvos Seimo ir Užsienio reikalų ministerijos kvietimu, Lietuvoje lankosi Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Kongreso narių patarėjų delegacija.

Vizito metu JAV pareigūnai susipažins su saugumo situacija Lietuvoje ir Baltijos jūros regione, aptars prioritetines dvišalių Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo sritis bei perspektyvas, aktualius tarptautinės darbotvarkės klausimus.

JAV delegacija susitiks su Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų atstovais, Seimo Užsienio reikalų ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų nariais, G. Nausėdos patarėjais, Vyriausybės kanceliarijos atstovais, taip pat organizuojami susitikimai su Lietuvos pramoninkų konfederacija ir Baltarusijos prezidentės Svetlanos Tichanovskajos biuru situacijai Baltarusijoje aptarti.

JAV Kongreso narių patarėjų vizitai organizuojami bendradarbiaujant su Latvija ir Estija.

Delegacija lankėsi Estijoje, o po vizito Lietuvoje vyks į Latviją.

Paskutinis JAV Kongreso delegacijos vizitas vyko 2019 metais.

Tiesioginis darbas su JAV Senato ir Atstovų Rūmų narių patarėjais yra veiksmingas būdas siekiant pristatyti Lietuvos poziciją esminiais tarptautiniais saugumo politikos aspektais bei šalies interesus dvišalio bendradarbiavimo srityse.